Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy az Isten...

Miért van az, hogy az Isten egyeseknek mindent az ölébe pottyant, míg mások hiába szenvednek, gürcölnek nem tudnak egyről a kettőre jutni?

Figyelt kérdés
2013. okt. 20. 19:54
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Azért, mert NEM IGAZAK Isten előtt! Ennyire egyszerű:

"1. Ímé, nem oly rövid az Úr keze, hogy meg ne szabadíthatna, és nem oly süket az ő füle, hogy meg nem hallgathatna;

2. Hanem a ti vétkeitek választanak el titeket Istenetektől, és bűneitek fedezték el orczáját ti előttetek, hogy meg nem hallgatott."

Ésaiás próféta könyve 59. rész

"16. Az Úr szemei az igazakon vannak, és az ő fülei azoknak kiáltásán;"

Zsoltárok könyve 34. rész

2013. okt. 20. 19:58
 2/20 anonim ***** válasza:
Valóban van ilyen, de sok olyat is ismerek, h neki mindegy, lehet belőle lottónyertes, akkor se lesz belőle senki, mert nem tud élni a lehetőségekkel.
2013. okt. 20. 19:59
 3/20 A kérdező kommentje:
Kedves első.Kifejtenéd ezt nekeb egy kicsit "hétköznapibban"?
2013. okt. 20. 20:19
 4/20 anonim ***** válasza:

Természetesen:

Az az igaz és szent Isten előtt, aki megfogadja Isten parancsolatait és a Jézus hitét, amint azt János is megírta:

"12. Itt van a szenteknek békességes tűrése, itt a kik megtartják az Isten parancsolatait és a Jézus hitét!"

Jelenések könyve 14. rész

Ha te is igaz és szent szeretnél lenni Isten előtt akkor tedd azt amit Jézus mondott és higyj az Ő szavainak, mert AZOK AZ ÉLETNEK BESZÉDEI!

Olvasd el az evangéliumokat és fogadd meg azokat amiket Jézus mondott.

És természetesen imádkozzál :)

"2. Szólj Izráel fiainak egész gyülekezetéhez, és mondd nékik: Szentek legyetek, mert én az Úr, a ti Istenetek szent vagyok."

Mózes III. könyve 19. rész

"48. Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes."

Máté Evangyélioma 5. rész

2013. okt. 20. 20:49
 5/20 A kérdező kommentje:
Tudod kedves Attila magam sem tudom higyjek vagy ne.Sajnos sokszor úgy érzem "kiestem a kosarából". És ilyenkor Istent hibáztatom,hogy másnak ad és nekem nem,miközben legbelül szégyellem magam amiert feltekeny és irigy vagyok.
2013. okt. 20. 20:54
 6/20 anonim ***** válasza:

Aggodalomra semmi ok, hiszen Isten szeret téged :)

Viszont Isten szereti, ha KOMOLYAN veszik Őt, mert Ő egy féltőn-szerető Isten:

"5. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, FÉLTŐN-SZERETŐ Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek.

6. DE IRGALMASSÁGOT CSELEKSZEM ezeriziglen AZOKKAL, AKIK ENGEM SZERETNEK, ÉS AZ ÉN PARANCSOLATAIMAT MEGTARTJÁK."

Mózes II. könyve 20. rész

2013. okt. 20. 21:03
 7/20 anonim ***** válasza:

Isten senkinek semmit nem pottyant az ölébe úgy, hogy egyeseknek ad másoknak nem.

Azt jó megvizsgálni, hogy az amije van valóban Istentől van?

Mert Sátán is tud jó dolgokat adni a szolgáinak, sőt...

Meg aztán hiába van meg most "mindene, ha azon a napon nem fogadja el a teremtő mert nem úgy élt, így aztán amivel rendelkezik azt elveszíti az életével együtt.

egyébként is a szent írás szerint nem az menti meg az életét hogy mennyije van, hanem az, hogy Isten előtt mennyire elfogadható az élete.

A korintusi levélben olvashatjuk:

(1Korintusz 4:7) 7 Mert ki tesz téged mástól különbözővé? Igen, mid van, amit nem kaptál? Ha meg úgy kaptad, miért dicsekszel, mintha nem kaptad volna?

(Lukács 12:15) 15 Azután így szólt hozzájuk: „Tartsátok nyitva a szemeteket, és őrizkedjetek mindenfajta mohóságtól, mert még ha bőségnek örvend is valaki, az élete nem azokból a dolgokból származik, amelyek vannak neki.”

Igen, a valódi értékednek, kiváltképp Isten szemében, semmi köze a bankszámládhoz.

Ez a vers, valamint ezt követően a Jézus által használt szemléltetés rámutat, hogy a kapzsiság azon az ostoba hiedelmen alapul, hogy az a fontos az életben, hogy mi mindene van az embernek. Lehet ez pénz, pozíció, hatalom vagy ezekhez hasonló dolgok. Bármi, amit az ember megszerezhet, a kapzsiság tárgyává válhat. A kapzsi emberek azt hiszik, hogy ha megkapják, amit szeretnének, akkor megelégedettek lesznek. De mind a Biblia, mind az emberi tapasztalatok azt mutatják, hogy csakis Isten az, aki ki tudja és ki is fogja elégíteni a valódi szükségleteinket, amint azt Jézus kifejtette a követőinek (Lukács 12:22–31).

Katy Weaver

2013. okt. 20. 23:46
 8/20 anonim ***** válasza:

Azt gondolom a szegénység is,a gazdagság is proba tétel.

Hogy ha van azt megbecsüljük-e,és tudjuk-e hogy az Isten ajándéka.

És tudunk-e hálásak lenni érte,vagy a könnyen jött vagyont a magunk akosságának tekintjük.Mert akkor elvette jutalmát ezen a világon,mondja az Úr.

A szegénység szintén proba tétel,hogy Istentől tudjon kérni,és alázatra nevelő.

De lehet lelkiekben nagyon gazda,és Hitben erős.

Attól függ mire tekint az ember,a külső látszat dolgokra,vagy a bentre.

Mert békét csak az a Hit,és tudatosság adhat,hogy Isten kezében van minden.Akkor is ha ezt tudjuk hisszük,és akkor is ha nem.

2013. okt. 21. 08:57
 9/20 anonim ***** válasza:

"4. Mert még végig nem állottatok ellent, tusakodván a bűn ellen.

5. És elfeledkeztetek-é az intésről, a mely néktek mint fiaknak szól: Fiam, ne vesd meg az Úrnak fenyítését, se meg ne lankadj, ha ő dorgál téged;

6. Mert a kit szeret az Úr, megdorgálja, megostoroz pedig mindent, a kit fiává fogad.

7. Ha a fenyítést elszenveditek, akkor veletek úgy bánik az Isten, mint fiaival; mert melyik fiú az, a kit meg nem fenyít az apa?

8. Ha pedig fenyítés nélkül valók vagytok, melyben mindenek részesültek, korcsok vagytok és nem fiak.

9. Aztán, a mi testi apáink fenyítettek minket és becsültük őket; avagy nem sokkal inkább engedelmeskedünk-é a lelkek Atyjának, és élünk!

10. Mert ám azok kevés ideig, tetszésök szerint fenyítettek; ő pedig javunkra, hogy szentségében részesüljünk.

11. Bármely fenyítés ugyan jelenleg nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, ámde utóbb az igazságnak békességes gyümölcsével fizet azoknak, a kik általa gyakoroltatnak."

Zsidókhoz írt levél 12. rész

Személyes bizonyság tétel:

20 éves vagyok (pár napja) és eddig már megéltem egy kiadós refluxot, külső belső aranyeret és kényszerbetegséget ami kiskorom óta tart már.

Olvasd el, a szegénységben és kínok között szenvedő Lázár és a gazdag történetét:

"19. Vala pedig egy gazdag ember, és öltözik vala bíborba és patyolatba, mindennap dúsan vigadozván:

20. És vala egy Lázár nevű koldus, ki az ő kapuja elé volt vetve, fekélyekkel tele.

21. És kíván vala megelégedni a morzsalékokkal, melyek hullanak vala a gazdagnak asztaláról; de az ebek is eljővén, nyalják vala az ő sebeit.

22. Lőn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám kebelébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték.

23. És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében.

24. És ő kiáltván, monda: Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam, és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ő ujjának hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem e lángban.

25. Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg róla, hogy te javaidat elvetted a te életedben, hasonlóképen Lázár is az ő bajait: most pedig ez vígasztaltatik, te pedig gyötrettetel.

26. És mindenekfelett, mi köztünk és ti közöttetek nagy közbevetés van, úgy, hogy a kik akarnának innét ti hozzátok általmenni, nem mehetnek, sem azok onnét hozzánk át nem jöhetnek.

27. Monda pedig amaz: Kérlek azért téged Atyám, hogy bocsásd el őt az én atyámnak házához;

28. Mert van öt testvérem; hogy bizonyságot tegyen nékik, hogy ők is ide, e gyötrelemnek helyére ne jussanak.

29. Monda néki Ábrahám: Van Mózesök és prófétáik; hallgassák azokat.

30. Ama pedig monda: Nem úgy, atyám Ábrahám; hanem ha a halottak közül megy valaki hozzájok, megtérnek!

31. Ő pedig monda néki: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki a halottak közül feltámad."

Lukács Evangyélioma 16. rész

2013. okt. 21. 09:38
 10/20 anonim ***** válasza:
Mit mondjak erre. Az emberek mindent elhisznek, ha szerencse, vagy pozitív hatás éri őket, akkor istentől van. Ha meg rossz passzban vannak, akkor a sátán, vagy isten kifürkészhetetlen útjainak egyikére tévedtek. A családomban mindenkinek elég jó helyzete van, apum csak názáreti kockafejűnek szokta hívni Jézust... és mégis él, semmi bajunk nincs. Isten nem a mérhetetlen jóság. Hanem az emberek szemében a pillanatnyi szerencse amiben él, "Istenként" nyilvánul meg... és ez elég nagy különbség.
2013. okt. 21. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!