Miért van az, hogy az Isten egyeseknek mindent az ölébe pottyant, míg mások hiába szenvednek, gürcölnek nem tudnak egyről a kettőre jutni?
Azért, mert NEM IGAZAK Isten előtt! Ennyire egyszerű:
"1. Ímé, nem oly rövid az Úr keze, hogy meg ne szabadíthatna, és nem oly süket az ő füle, hogy meg nem hallgathatna;
2. Hanem a ti vétkeitek választanak el titeket Istenetektől, és bűneitek fedezték el orczáját ti előttetek, hogy meg nem hallgatott."
Ésaiás próféta könyve 59. rész
"16. Az Úr szemei az igazakon vannak, és az ő fülei azoknak kiáltásán;"
Zsoltárok könyve 34. rész
Természetesen:
Az az igaz és szent Isten előtt, aki megfogadja Isten parancsolatait és a Jézus hitét, amint azt János is megírta:
"12. Itt van a szenteknek békességes tűrése, itt a kik megtartják az Isten parancsolatait és a Jézus hitét!"
Jelenések könyve 14. rész
Ha te is igaz és szent szeretnél lenni Isten előtt akkor tedd azt amit Jézus mondott és higyj az Ő szavainak, mert AZOK AZ ÉLETNEK BESZÉDEI!
Olvasd el az evangéliumokat és fogadd meg azokat amiket Jézus mondott.
És természetesen imádkozzál :)
"2. Szólj Izráel fiainak egész gyülekezetéhez, és mondd nékik: Szentek legyetek, mert én az Úr, a ti Istenetek szent vagyok."
Mózes III. könyve 19. rész
"48. Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes."
Máté Evangyélioma 5. rész
Aggodalomra semmi ok, hiszen Isten szeret téged :)
Viszont Isten szereti, ha KOMOLYAN veszik Őt, mert Ő egy féltőn-szerető Isten:
"5. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, FÉLTŐN-SZERETŐ Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek.
6. DE IRGALMASSÁGOT CSELEKSZEM ezeriziglen AZOKKAL, AKIK ENGEM SZERETNEK, ÉS AZ ÉN PARANCSOLATAIMAT MEGTARTJÁK."
Mózes II. könyve 20. rész
Isten senkinek semmit nem pottyant az ölébe úgy, hogy egyeseknek ad másoknak nem.
Azt jó megvizsgálni, hogy az amije van valóban Istentől van?
Mert Sátán is tud jó dolgokat adni a szolgáinak, sőt...
Meg aztán hiába van meg most "mindene, ha azon a napon nem fogadja el a teremtő mert nem úgy élt, így aztán amivel rendelkezik azt elveszíti az életével együtt.
egyébként is a szent írás szerint nem az menti meg az életét hogy mennyije van, hanem az, hogy Isten előtt mennyire elfogadható az élete.
A korintusi levélben olvashatjuk:
(1Korintusz 4:7) 7 Mert ki tesz téged mástól különbözővé? Igen, mid van, amit nem kaptál? Ha meg úgy kaptad, miért dicsekszel, mintha nem kaptad volna?
(Lukács 12:15) 15 Azután így szólt hozzájuk: „Tartsátok nyitva a szemeteket, és őrizkedjetek mindenfajta mohóságtól, mert még ha bőségnek örvend is valaki, az élete nem azokból a dolgokból származik, amelyek vannak neki.”
Igen, a valódi értékednek, kiváltképp Isten szemében, semmi köze a bankszámládhoz.
Ez a vers, valamint ezt követően a Jézus által használt szemléltetés rámutat, hogy a kapzsiság azon az ostoba hiedelmen alapul, hogy az a fontos az életben, hogy mi mindene van az embernek. Lehet ez pénz, pozíció, hatalom vagy ezekhez hasonló dolgok. Bármi, amit az ember megszerezhet, a kapzsiság tárgyává válhat. A kapzsi emberek azt hiszik, hogy ha megkapják, amit szeretnének, akkor megelégedettek lesznek. De mind a Biblia, mind az emberi tapasztalatok azt mutatják, hogy csakis Isten az, aki ki tudja és ki is fogja elégíteni a valódi szükségleteinket, amint azt Jézus kifejtette a követőinek (Lukács 12:22–31).
Katy Weaver
Azt gondolom a szegénység is,a gazdagság is proba tétel.
Hogy ha van azt megbecsüljük-e,és tudjuk-e hogy az Isten ajándéka.
És tudunk-e hálásak lenni érte,vagy a könnyen jött vagyont a magunk akosságának tekintjük.Mert akkor elvette jutalmát ezen a világon,mondja az Úr.
A szegénység szintén proba tétel,hogy Istentől tudjon kérni,és alázatra nevelő.
De lehet lelkiekben nagyon gazda,és Hitben erős.
Attól függ mire tekint az ember,a külső látszat dolgokra,vagy a bentre.
Mert békét csak az a Hit,és tudatosság adhat,hogy Isten kezében van minden.Akkor is ha ezt tudjuk hisszük,és akkor is ha nem.
"4. Mert még végig nem állottatok ellent, tusakodván a bűn ellen.
5. És elfeledkeztetek-é az intésről, a mely néktek mint fiaknak szól: Fiam, ne vesd meg az Úrnak fenyítését, se meg ne lankadj, ha ő dorgál téged;
6. Mert a kit szeret az Úr, megdorgálja, megostoroz pedig mindent, a kit fiává fogad.
7. Ha a fenyítést elszenveditek, akkor veletek úgy bánik az Isten, mint fiaival; mert melyik fiú az, a kit meg nem fenyít az apa?
8. Ha pedig fenyítés nélkül valók vagytok, melyben mindenek részesültek, korcsok vagytok és nem fiak.
9. Aztán, a mi testi apáink fenyítettek minket és becsültük őket; avagy nem sokkal inkább engedelmeskedünk-é a lelkek Atyjának, és élünk!
10. Mert ám azok kevés ideig, tetszésök szerint fenyítettek; ő pedig javunkra, hogy szentségében részesüljünk.
11. Bármely fenyítés ugyan jelenleg nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, ámde utóbb az igazságnak békességes gyümölcsével fizet azoknak, a kik általa gyakoroltatnak."
Zsidókhoz írt levél 12. rész
Személyes bizonyság tétel:
20 éves vagyok (pár napja) és eddig már megéltem egy kiadós refluxot, külső belső aranyeret és kényszerbetegséget ami kiskorom óta tart már.
Olvasd el, a szegénységben és kínok között szenvedő Lázár és a gazdag történetét:
"19. Vala pedig egy gazdag ember, és öltözik vala bíborba és patyolatba, mindennap dúsan vigadozván:
20. És vala egy Lázár nevű koldus, ki az ő kapuja elé volt vetve, fekélyekkel tele.
21. És kíván vala megelégedni a morzsalékokkal, melyek hullanak vala a gazdagnak asztaláról; de az ebek is eljővén, nyalják vala az ő sebeit.
22. Lőn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám kebelébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték.
23. És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében.
24. És ő kiáltván, monda: Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam, és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ő ujjának hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem e lángban.
25. Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg róla, hogy te javaidat elvetted a te életedben, hasonlóképen Lázár is az ő bajait: most pedig ez vígasztaltatik, te pedig gyötrettetel.
26. És mindenekfelett, mi köztünk és ti közöttetek nagy közbevetés van, úgy, hogy a kik akarnának innét ti hozzátok általmenni, nem mehetnek, sem azok onnét hozzánk át nem jöhetnek.
27. Monda pedig amaz: Kérlek azért téged Atyám, hogy bocsásd el őt az én atyámnak házához;
28. Mert van öt testvérem; hogy bizonyságot tegyen nékik, hogy ők is ide, e gyötrelemnek helyére ne jussanak.
29. Monda néki Ábrahám: Van Mózesök és prófétáik; hallgassák azokat.
30. Ama pedig monda: Nem úgy, atyám Ábrahám; hanem ha a halottak közül megy valaki hozzájok, megtérnek!
31. Ő pedig monda néki: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki a halottak közül feltámad."
Lukács Evangyélioma 16. rész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!