Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Katolikus vallásban mikor...

A Katolikus vallásban mikor hirdették ki a tisztítótűzről (purgatóriumról) szóló dogmát?

Figyelt kérdés

#katolikus #tisztitotűz #dogma.
2018. máj. 23. 19:46
 131/157 anonim ***** válasza:
100%
Ja bocs, nem te mondtad, hogy elégetnéd az ilyet. Akkor ez nem rad vonatkozik, sorry.
2018. júl. 4. 21:18
 132/157 anonim ***** válasza:
100%
Én se szoktam Szent Antalt imádni, kéne esetleg?
2018. júl. 4. 21:56
 133/157 anonim ***** válasza:
0%
@#.132.Hát akkor mégis miért térdeltek le a szobra elé és kéritek a közbenjárását és aprópénzt dobáltok a perselyébe.Az ilyen szobrokat Jézus idejében elégették és a Szentháromsághoz tartozó és hasonló minden mellékterméket.
2018. júl. 5. 15:14
 134/157 anonim ***** válasza:
100%
#133 mondom, hogy nem szoktunk letérdelni elé (legalábbis én biztosan nem), a Szent Antal persely pedig a szegények perselye, az oda bedobott pénzből az egyház a szegényeket támogatja.
2018. júl. 5. 15:52
 135/157 anonim ***** válasza:
100%

"és aprópénzt dobáltok a perselyébe"

Igen, mert a katolikusok szerint ételt is kell adni a szegényeknek, nem elég, ha csak prédikálunk nekik. Sajnos sokan ezt elfelejtik, helyette csak prédikálnak és nem segítenek. Pedig Jézus is megetette a tömeget, amikor elmentek hallgatni Őt.

"Hát akkor mégis miért térdeltek le a szobra"

Én se térdeltem még le, de láthatóan nem vagy képes ezt felfogni. Ellenben nagy tisztelettel vagyunk iránta, mert ő valóban Isten embere volt, ellentétben sok itteni száját jártatóval.

"Az ilyen szobrokat Jézus idejében elégették"

A szobor kőből, márványból készül, így nem éghető. Hülyeségeket ne beszélj. Illetve idézz egyetlen verset az Újszövetségből, Jézus idejéből, ami igazolja hazug állításodat.

2018. júl. 5. 17:42
 136/157 anonim ***** válasza:
0%
135.Ha nem tudnád a biblián a tüz=megsemmisülés,jelen esetben a szobrok lerombolása,ugy mint az Ószövetségben nemegyszer megtörtént.
2018. júl. 5. 21:27
 137/157 anonim ***** válasza:
100%

Valóban megtörtént a szobrok lerombolása, csak azt a rómaiak tették meg Kr.u. 70 körül, amikor a földig rombolták a Jeruzsálemi Templomot, a kerub szobrok is azzal együtt dőltek.

Illetve az első templom lerombolásakor is megtörtént, akkor is a szép hatalmas kerub szoborokat lerombolták, amik a szentélyben álltak.

De Jézus idejéből akkor sem emlékszem szobor égetésre. Meg a szobor amúgy sem éghető.

2018. júl. 5. 21:52
 138/157 anonim ***** válasza:
0%
137.Közben gondoltam a cselekedetek19:19."Igen,a mágiát üzők közül elèg sokan összehordták könyveiket,ès mindeki előtt elègettèk őket.Összeszámolva azok árát,èrtèküket 50000 ezüsnek találták".
2018. júl. 30. 17:40
 139/157 anonim ***** válasza:
100%

"Közben gondoltam"

Nos sajnos okosabb nem lettél. Azt hazudtad, hogy szobrokat égettek, most találtál egy verset, ahol könyvet égetnek. Mi köze a kettőnek egymáshoz?

2018. júl. 30. 18:03
 140/157 anonim ***** válasza:
0%
139. Annyi köze van az egèszhez, hogy az apostolok idejèben minden okult tanítást igyekeztek le rombolni,míg az apostolok halála után kezdtèk ismèt felfrissíteni,ès az egyház törvènyesitette őket.
2018. júl. 30. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!