A Katolikus vallásban mikor hirdették ki a tisztítótűzről (purgatóriumról) szóló dogmát?
"és aprópénzt dobáltok a perselyébe"
Igen, mert a katolikusok szerint ételt is kell adni a szegényeknek, nem elég, ha csak prédikálunk nekik. Sajnos sokan ezt elfelejtik, helyette csak prédikálnak és nem segítenek. Pedig Jézus is megetette a tömeget, amikor elmentek hallgatni Őt.
"Hát akkor mégis miért térdeltek le a szobra"
Én se térdeltem még le, de láthatóan nem vagy képes ezt felfogni. Ellenben nagy tisztelettel vagyunk iránta, mert ő valóban Isten embere volt, ellentétben sok itteni száját jártatóval.
"Az ilyen szobrokat Jézus idejében elégették"
A szobor kőből, márványból készül, így nem éghető. Hülyeségeket ne beszélj. Illetve idézz egyetlen verset az Újszövetségből, Jézus idejéből, ami igazolja hazug állításodat.
Valóban megtörtént a szobrok lerombolása, csak azt a rómaiak tették meg Kr.u. 70 körül, amikor a földig rombolták a Jeruzsálemi Templomot, a kerub szobrok is azzal együtt dőltek.
Illetve az első templom lerombolásakor is megtörtént, akkor is a szép hatalmas kerub szoborokat lerombolták, amik a szentélyben álltak.
De Jézus idejéből akkor sem emlékszem szobor égetésre. Meg a szobor amúgy sem éghető.
"Közben gondoltam"
Nos sajnos okosabb nem lettél. Azt hazudtad, hogy szobrokat égettek, most találtál egy verset, ahol könyvet égetnek. Mi köze a kettőnek egymáshoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!