A Katolikus vallásban mikor hirdették ki a tisztítótűzről (purgatóriumról) szóló dogmát?
Ahham, szóval nem tudsz reagalni az inkvizíciós témára, szóval most feldobod az öltöztetős Mária szobrokat...
Ha már itt tartunk, szerintem a mátraverebélyi sokkal szebb.
#62, a katolikus egyház folyamatosab újul, és újul, ellenben a reformáció után a protestáns kereszténység rengeteg darabba szakadt, ám a katolicizmus egységes. Nem igazán gondolom, hogy a reformáció az egész emberiség fejlődéséhez hozzájárult volna, kizártnak tartom, hogy ez pl. az amazóniai őslakosok számára bármilyen hatással lett volna.
Te csak ezeket a betanult mantrákat ismételgeted? Mert eddig nulla érvet hoztál, csak provokálsz és gyalázkodsz.
De sebaj, ma este elmondok érted egy tized rózsafűzért. :)
"Aki meg akarja ismerni a római katolicizmus természetet, olvasson az inkviziciorol."
Olvastam at inkvizícióról. Sokat. És hidd el, nem ez a kazolicizmus természete. Ha a katolicizmus természetére vagy kívancsi, akkor inkább a katekizmust javaslom, a pápai enciklikákat, szentek műveit. :)
Kedves 67es, nem kell tőled nekem semmi, inkább kihagynam, ha van erre mód, hagyd az udvozlegyeket!
Az inkvizíciókor kibukott a római katolikus egyház agyara, azóta visszább vette, megújulás sehol. A Vatikánt meleg lobbi irányítja romkat papok püspökök szerint, milliárdos kártérítések a megrontott kisfiuknak, ez lenne a megújulás? Ugyan már!
Nem tudom, hogy a ruhával díszített szobroknak mi köze van a kérdéshez. Kérlek világosísd meg egy kicsit. Emlékeim szerint a purgatoriumról szól a kérdés, de lehet tévedek. Elvégre nem vagyok olyan kifinomult, fejlett protestáns lángelme, mint te, csak egy középkorban ragadt katolikus.
Mellesleg továbbra is várom, hogy mi alapján írtad:
"Krisztus után több mint 1000 évvel kezdték el tanítani ezt a Bibliával ellentétes eretnekséget"
Illetve, hogy a másik észlény milyen tényekkel tudja igazolni a 15. századi dátumát.
Ezekről szól a kérdés, sajnos pont erre nincs időtök, csak az offolásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!