Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehetne megállítani a...

Hogyan lehetne megállítani a növekvő ateizmust?

Figyelt kérdés
Egyre több fiatal ateista. Mi lesz így az országgal? Mi lesz végül a vallásjövője? A kereszténység most fogja megvívni a legnagyobb háborúját, a békésen hódító ateizmus ellen?
2018. máj. 5. 14:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező,ne búslakodj.Itt a nagy lehetőség,hogy gyakorold a Krisztusi szeretetet.Aki ugyanúgy gondolkodik mint te,azt könnyű szeretni,hiszen pusztán a saját egoista álláspontodat látod viszont a másikban.Ha úgy látod,hogy az ateisták nem szerethető emberek,és ők sem tudnak másoknak elegendő szeretetet adni,hát nem jutottál messzire...kereszténység ide vagy oda.
2018. máj. 9. 17:45
 42/72 anonim ***** válasza:
87%

És? Attól, hogy kevesebb hívő lesz, attól te még ugyanúgy lehetsz az.

Változtat a te életedben bármit, ha én hívő lennék? Ugye, hogy nem.

2018. máj. 9. 19:06
 43/72 A kérdező kommentje:
De igenis számítana. Sokat számítana, hogy minél több igaz hívő lenne a világban.
2018. máj. 9. 20:10
 44/72 anonim ***** válasza:
81%

Miért?

Írd le kérlek.

2018. máj. 9. 21:09
 45/72 A kérdező kommentje:
Azért, mert így minél több ember kerülne a Mennyországba. Illetve én igaz hívő vagyok, és sokkal rendesebb vagyok, mint az ateisták, akik általában nem szokták megvetni a kocsmázást, meg az italozást. Hangosak, falánkak, önzőek, nemtörődömök, falják az életet. Ez így nem helyes.
2018. máj. 9. 21:11
 46/72 anonim ***** válasza:
84%

Te örülj magadnak, ha ennyire biztos vagy benne, hogy a Mennybe jutsz.

A másik fele hihetetlen ostobaság. Nem is tudom, hogy leírjam-e, hogy miért hülyeség, vagy rájössze-e magadtól.

2018. máj. 9. 21:15
 47/72 A kérdező kommentje:
Nem jövök rá! Miért lenne ostobaság? Aki keresztény módjára él, sokkal különbül viselkedik, mint az alkoholizáló ateisták, akik hetente bulizni járnak, akik váltogatják az élettársukat, és akik káromkodnak. Egy igazi hívő ilyenektől mentes.
2018. máj. 9. 21:22
 48/72 anonim ***** válasza:
100%

Először is nem kell mindenkit egy kalap alá venned. Az én ateista ismerőseim (meg ugye én is az vagyok), nagy része nem iszik és cigizik.

Ellenben ismerők olyan hívőket, akik rendszeresen mennek berúgni, de a kereszt ott van a nyakukban.

A neten pedig a vallásosakat látod szégyenteljesen nyilatkozni pl Stephen Hawking haláláról szóló cikkek alatt. Amikor egy pap, püspök meghal az atesiták nem igen szokták ezt csinálni.

2018. máj. 9. 21:27
 49/72 anonim ***** válasza:
100%

# 47 Ez ugye csak vicc volt? :D

"Aki keresztény módjára él, sokkal különbül viselkedik"

- Mi ez a fennhéjazás?!?!

"mint az alkoholizáló ateisták"

- Ez alatt mit értesz? Nem vetem meg a szeszt, de nem is iszom minden nap, és csak ritkán sokat... Meg mintha nem lennének alkoholista keresztyének... főleg, ha azok még "kereszténydemokraták"!

"akik hetente bulizni járnak"

- ?!? Nem járok hetente "bulizni". S mintha egy keresztyén ne bulizhatna...

"akik váltogatják az élettársukat"

- Mintha gy ateista nem házasodna... és mintha a keresztények között ne lennének elváltak...

"és akik káromkodnak"

- Mintha mi csak káromkodnánk... egy vallásos meg soha.

Eléggé gyermeteg, beszűkült látásmódod van. Azért néha ugye kimozdulsz a tanyádról?

2018. máj. 9. 21:38
 50/72 anonim ***** válasza:
100%

Jah, hogy tovább is van?

"az ateisták, akik általában nem szokták megvetni a kocsmázást,"

"Hangosak, falánkak, önzőek, nemtörődömök, falják az életet."

Továbbra is: eléggé tapasztalatlan vagy a Világot illetően. Ez nem baj, csak ne lepődj meg, ha hülének néznek.

2018. máj. 9. 21:41
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!