Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehetne megállítani a...

Hogyan lehetne megállítani a növekvő ateizmust?

Figyelt kérdés
Egyre több fiatal ateista. Mi lesz így az országgal? Mi lesz végül a vallásjövője? A kereszténység most fogja megvívni a legnagyobb háborúját, a békésen hódító ateizmus ellen?
2018. máj. 5. 14:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 A kérdező kommentje:
#30 Csakhogy mindegy, hogy miben hiszel! Egy igazság van! Az pedig a kereszténység! Reinkarnáció nem létezik!
2018. máj. 7. 11:23
 32/72 anonim ***** válasza:
100%

"Csakhogy mindegy, hogy miben hiszel! Egy igazság van! Az pedig a kereszténység! Reinkarnáció nem létezik!"

Csak mert te azt mondod, még nem lesz valami igazság. Bizonyítékok?

2018. máj. 7. 11:34
 33/72 anonim ***** válasza:
100%

Na és ha én azt mondom, hogy mindegy miben hiszel, az egyetlen igazság a Hinduizmus?

Mivel cáfolsz meg? Mivel támasztod alá a saját igazad?

Valami hiteles bizonyíték? Anything?

A hit lényege hogy nem lehet bizonyítani.

A különbség barátom, hogy veled ellentétben senkit se akarok megtéríteni semmire.

2018. máj. 7. 12:06
 34/72 A kérdező kommentje:
Nekem a Biblia elég hiteles. Neked nem. Ez van.
2018. máj. 7. 15:57
 35/72 anonim ***** válasza:
95%

Eeeexactly! Neked elég meggyőző, nekem nem! Ebben megegyezhetünk. Tehát konklúzió:

Játszhatjuk itt a "De igeeeen, de neeem játékot az idők végezetéig...

VAGY élhetünk békében, te mint keresztény, és én mint nem keresztény.

DE ha te is az utóbbit tartod célravezetőnek.... akkor miért is kell szerencsétlen ateistákat "átnevelni" tömegesen?

Most akkor mi van? El tudod fogadni hogy nem vagyok keresztény, de közben bőszen harcolnál a nem kereszténység ellen?

Zavaros....

Szerintem inkább dobd a gonosz ateista hulligán kölkök megfegyelmezésére törő álmaid, és maradjon a béke :D

2018. máj. 7. 22:05
 36/72 anonim ***** válasza:
46%
Hát kérdező,keresztényként mondom neked,hogy ezzel soha ne számolj. Ha tényleg keresztény vagy és olvastad a Bibliát,akkor egy dolog feltűnhetett belőle ennek kapcsán: csak Isten képes bárkire is úgy hatni,hogy az megtérjen,ez soha nem egy ember önerejéből jött létre,hanem Isten Szelleme által. DE! Isten tiszteletben tartja a szabad akaratot (ergó,ha Krisztus követő vagy,te sem nagyon csinálhatod máshogy),tehát aki nem-et mond,azt hagyni fogja. Láthattad a Bibliában azt is,hogy még Jézus visszajövetelekor sem csak hívők lesznek. Még akkor is lesz ateista,mikor ott áll előttük Jézus teljes dicsőségben,angyalokkal meg szentekkel körülvéve,ha ez nem lesz elég nekik,honnan gondolod,hogy majd te,vagy itt bármelyikünk "megállíthatja a növekvő ateizmust"? Amúgy a fő kérdés alatt szereplő 2 kérdésed is sajnos rossz motiváció,mivel a kereszténység nem azért evangelizál,hogy az országnak,vagy a vallásnak jó legyen,ez annak az egyénnek az érdeke,aki megtér. Sajnos sokan beleesnek abba a hibába,hogy valami leigázandó ellenségként tekintenek azokra,akikÉRT,akiknek az ÉRDEKÉBEN küldte el Jézus a tanítványait,akiken segíteni kellene. Nem ők az ellenség kérdező.
2018. máj. 8. 13:45
 37/72 A kérdező kommentje:
#36 Igazad van. De sajnálom, hogy a jövőben ilyen nagyfokú mértéket ölt majd az ateizmus. A fiatalok körében alig van már hívő. A templomokban is csak idősek vannak nagyrészt. Ezek 10-20 év múlva halottak lesznek. Mire én középkorú leszek, a templomok már szinte üresen fognak állni. Pár évtized csak.
2018. máj. 8. 14:06
 38/72 anonim válasza:
100%

És az téged miért zavar, hogy kevés hívő lesz?

Inkább legyen sok álszent hívő? Csináljanak úgy az emberek, mintha ők ebben az egész istenesdiben hinnének? Szerintem az se lenne megoldás...

10-20 év múlva már tényleg csak az igaz hívők maradnak meg, ahogy te gondoltad... szerintem ez nektek, egy egyházközösségnek sokkal jobb.

2018. máj. 9. 07:06
 39/72 anonim ***** válasza:
47%
Én is sajnálom kérdező,a mi gyülekezetünkben ugyanez van,pedig az nem is akkora létszámú,mint egy templomközösség,talán van 15 ember,aki rendszeresen eljár,ebből 13 már nem épp fiatal. Más helyeken jobb a helyzet,mint a mi városunkban,pl nemsokára utazunk Kaposvárra,ott azt mondta a pásztorunk,hogy sok a fiatal a gyüliben,férjemnek fel is csillantak a szemei,mikor meghallotta,mert már unja,hogy alig van itt korabeli,társaság szempontjából sem előnyös. De azért azt tegyük hozzá,hogy az idősek közül sem mindenki igaz hívő,amikor voltunk az egyik rokonnál,olyan 80+ lehetett,ő egyáltalán nem úgy beszélt a kereszténységről,mint amiben valóban hinne,hanem mint egy hagyományról. Őt erre nevelték és ennyi,és biztos,hogy nem ő van ezzel egyedül,szóval ha ezt nézzük,akkor mégkevesebb hívő van.
2018. máj. 9. 08:08
 40/72 A kérdező kommentje:

"És az téged miért zavar, hogy kevés hívő lesz?"

Mert én is hívő vagyok.

2018. máj. 9. 08:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!