Elnézve az egyre növekvő viszálykodást a kreacionisták és az evolúcionisták közt, elképzelhető lesz a jövőben egy polgárháború?
kétlem, mi evolúcionisták (legalábbis bízom benne), hogy értelmesebbek vagyunk ennél; mi szellemileg vívjuk a háborúinkat, nem fizikailag.
emiatt nem fog polgárháború kitörni, csak azért, mert nem egyezik a világnézetünk.. a kreacionisták is azt tanulják, hogy szeressük a felebarátunkat, nem? mi meg azt hiszem elég toleránsak vagyunk; mi csak a hülyeség, a tudatlanság, az IGNORANCE ellen küzdünk, de ezt egy jó vitával is meg lehet oldani (amikor általában a kreacionisták már feladják, mert nem tudnak érdemileg válaszolni a kérdéseinkre; a legtöbbjüknek lövésük sincs sem az evolúcióról, sem az alap biológiai-kémiai-fizikai ütközőpontokról, mert nem jártak utána; én olvastam a bibliát és a hit, mint olyan érdekel - mármint a miértje, hogy miért hisznek ebben az emberek vakon, hogy miért alakult ki, hogy miért így van (nem magában istenben vagy a bibliában), mert hát hogy is lehetne olyannal vitatkozni, amit nem ismerünk, amiről lövésünk sincs?).
szvsz nincs itt viszálykodás; egyet nem értés van, de ez sokszor a túlbuzgó elvakultságból ered (főleg a kreacionisták részéről), míg mi makacsul, bizonyítékokkal alátámasztva próbáljuk elmagyarázni a dolgok működését. itt mind a két félnek kicsit nyitnia kéne a másik felé, bár nem érzem, hogy ez az ellentét olyan hihetetlenül erős lenne, hogy emiatt akármilyen harcok kirobbanjanak.
Én most főleg Amerikára gondoltam mert ebben a kérdésben
ott eléggé megosztott az ország .
Nem igazán. Eddig bármikor vitáztam evolúciótagadókkal, pontosan ugyanúgy történt minden: Kis zajzengés, hőbörgés, majd amikor elkezdtem keresztkérdéseket föltenni, amire nem tudtak válaszolni, farkukat behúzva elsomfordáltak. Nem túl harcias társaság, két-három válszon belül önellentmondásba keverednek, utána meg duzzogva elvonulnak. Nem túl erős alapanyak egy polgárháborúhoz.
(Arról nem is beszélve, hogy a magam részéről sokkal előbb költöznék Németországba és kutatnék tovább ott, mint hogy fegyverrel harcoljak valláskárosultak ellen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!