Hogyan lehetne megállítani a növekvő ateizmust?
Szia
Fiatal ateista vagyok, akinek a családja és a barátai is mind ateista.
Először is: Miért kéne bármit is megállítani? Van közöd hozzá, hogy én keresztény vagyok-e vagy sem? Amíg nem éri az embert bántódás bármilyen formában, addig a hite az teljesen a maga dolga.
És ha több ateista lesz? Ez van. Egy országot nem a vallásnak kéne meghatároznia, nem a középkorban élnük, amikor pár búcsúcédulával meg lehetett venni az embereket, mert féltek Isten haragjától.
Véleményem szerint ugyanaz történik most a kereszténységgel, mint sok más vallás korábban. Fokozatosan, de elfakul, a helyét pedig más szemlélet veszi át. Neked ez a baj lehet, nekem abszolút nem. Személy szerint mindig furcsálltam, amikor felnőtt emberek elhitték Noé és még annyi másik bibliai történetet.
Érdekes módon, az ateizmus nem beszél háborúról, itt is csak a kereszténység látja a veszélyt.
A vallását mindenki tartsa meg magának, hiszen erről szól a szabadtság.
17/L
El kell törölni az iskolákat, ahol valódi dolgokról tanulnak a gyerekek, helyette menjenek templomba.
Be kell tiltani az internetet, ahol ismeretet szereznek az emberek a világról.
Ki kell tiltani az értelmes embereket az országból, hogy ne legyen lehetőségük terjeszteni az ateizmust.
Minden tudománnyal foglalkozó könyvet és videóanyagot el kell égetni.
Sok sikert keresztények! :)
Te meg Hel-re. Vagy Amut végez veled.
De igazán megindokolhatnád a véleményedet, ahbár kétlem, hogy ez meg fog történni.
17/L
Mi lenne így az országgal? Nem fog sokat választani. A birkanyáj ismét meg fogja választani a farkast pásztornak - alig tellett el egy hónap a legutóbbi eset óta.
A vallások szükségszerűen átalakulnak, ahogy láthatjuk. A történelmi egyházak hívei fogynak, sokan "áttérnek" a gomba mód szaporodó kisegyházakhoz, amik egyre csak aprózódnak tovább, mások meg végleg otthagyják a vallásosságot.
Kereszténység háborúja? Mire gondolsz? :D Véres leszámolásra? Az méginkább csak az ellenkezőjét váltja ki.
# 3 "Jelenleg egyébként csökken" ??? Igen? :D Mi alapján? XD
# 9 Ezt a butaságot :D
# 15 JUJUJJUJJ! Azért csak óvatosan! Mert mi van, ha éppen útban a gyónásra csap el egy őrült autós? Csak nem Te is közénk kerülsz? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!