Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehetne megállítani a...

Hogyan lehetne megállítani a növekvő ateizmust?

Figyelt kérdés
Egyre több fiatal ateista. Mi lesz így az országgal? Mi lesz végül a vallásjövője? A kereszténység most fogja megvívni a legnagyobb háborúját, a békésen hódító ateizmus ellen?
2018. máj. 5. 14:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
83%

Szia

Fiatal ateista vagyok, akinek a családja és a barátai is mind ateista.

Először is: Miért kéne bármit is megállítani? Van közöd hozzá, hogy én keresztény vagyok-e vagy sem? Amíg nem éri az embert bántódás bármilyen formában, addig a hite az teljesen a maga dolga.

És ha több ateista lesz? Ez van. Egy országot nem a vallásnak kéne meghatároznia, nem a középkorban élnük, amikor pár búcsúcédulával meg lehetett venni az embereket, mert féltek Isten haragjától.

Véleményem szerint ugyanaz történik most a kereszténységgel, mint sok más vallás korábban. Fokozatosan, de elfakul, a helyét pedig más szemlélet veszi át. Neked ez a baj lehet, nekem abszolút nem. Személy szerint mindig furcsálltam, amikor felnőtt emberek elhitték Noé és még annyi másik bibliai történetet.

Érdekes módon, az ateizmus nem beszél háborúról, itt is csak a kereszténység látja a veszélyt.

A vallását mindenki tartsa meg magának, hiszen erről szól a szabadtság.

17/L

2018. máj. 5. 16:54
 12/72 anonim ***** válasza:
88%
Miért kéne megállítani? Származik neked bármi károd abból, hogy én nem vagyok hívő?
2018. máj. 5. 18:00
 13/72 anonim ***** válasza:
75%
Bizony szarmazik kara. Ha elfogynak a hivok es mondjuk az orszag nem lesz kereszteny, hogy fognak egy csomo penzt lenyulni az adombol?
2018. máj. 5. 18:02
 14/72 anonim ***** válasza:
66%

El kell törölni az iskolákat, ahol valódi dolgokról tanulnak a gyerekek, helyette menjenek templomba.

Be kell tiltani az internetet, ahol ismeretet szereznek az emberek a világról.

Ki kell tiltani az értelmes embereket az országból, hogy ne legyen lehetőségük terjeszteni az ateizmust.

Minden tudománnyal foglalkozó könyvet és videóanyagot el kell égetni.

Sok sikert keresztények! :)

2018. máj. 5. 18:25
 15/72 A kérdező kommentje:
#11 A pokolra fogsz jutni!!
2018. máj. 5. 19:02
 16/72 A kérdező kommentje:
És a többi hitetlen is!
2018. máj. 5. 19:02
 17/72 anonim ***** válasza:
89%

Te meg Hel-re. Vagy Amut végez veled.

De igazán megindokolhatnád a véleményedet, ahbár kétlem, hogy ez meg fog történni.

17/L

2018. máj. 5. 19:03
 18/72 anonim ***** válasza:
86%

Mi lenne így az országgal? Nem fog sokat választani. A birkanyáj ismét meg fogja választani a farkast pásztornak - alig tellett el egy hónap a legutóbbi eset óta.

A vallások szükségszerűen átalakulnak, ahogy láthatjuk. A történelmi egyházak hívei fogynak, sokan "áttérnek" a gomba mód szaporodó kisegyházakhoz, amik egyre csak aprózódnak tovább, mások meg végleg otthagyják a vallásosságot.

Kereszténység háborúja? Mire gondolsz? :D Véres leszámolásra? Az méginkább csak az ellenkezőjét váltja ki.

2018. máj. 5. 19:03
 19/72 anonim ***** válasza:
81%
Nyusziful, a pokol is csak a te mesedben letezik, hogy kerulhenenk mi a te almodba?
2018. máj. 5. 19:06
 20/72 anonim ***** válasza:
67%

# 3 "Jelenleg egyébként csökken" ??? Igen? :D Mi alapján? XD

# 9 Ezt a butaságot :D

# 15 JUJUJJUJJ! Azért csak óvatosan! Mert mi van, ha éppen útban a gyónásra csap el egy őrült autós? Csak nem Te is közénk kerülsz? :D

2018. máj. 5. 19:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!