Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosok vs ateisták fórum...

Vallásosok vs ateisták fórum kinek mi az érve?

Figyelt kérdés

Érvel alátámasztott indokokat írjatok, hogy ki hogy jutott arra hogy vallásos legyen és ki hogy ateista

(ilyet légyszíves ne: mert nincs)

Nagyából olyan ateisták véleményét várom aki tisztában van a vallással-(kereszténység) és nem csak 3 dokumentum filmet látott a nationalon!

2010. jún. 12. 23:55
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
21%
hiszem ha látom
2010. jún. 13. 08:43
 12/39 anonim ***** válasza:
86%
Kedves 8:18: 0:49 vagyok: az ilyen emberek miatt, mint te, nem ítélem el a keresztényeket. Vannak habzó szájú, úgyismegtérítelek típusú emberek, de eddig a keresztények nagy része, akikkel találkoztam, nagyon normális volt. Én egész egyszerűen nem érzek késztetést, és egyébként is miért pont a kereszténység? Az arab kultúra nagyon közel áll hozzám, mégsem leszek iszlám vallású, vagy a buddhizmus kiegyensúlyozottsága és természetszeretete is jobb, mint a kereszténység számomra. Mégsem leszek vallásos, mert úgy érzem, nekem nincs szükségem egy más ember vagy 'isten' által felállított szabályokra, van egy saját értékrendem, amellyel nem zavarok másokat, de cserébe ugyanezt várom el.
2010. jún. 13. 09:18
 13/39 anonim ***** válasza:
97%

Én keresztény vagyok, és teljesen nyitott szívvel olvasom az emberek mondandóját arról,hogy baj van a világgal. Annak aki vallásos iskolába járt pedig részvétem, igazi hitet ott nehéz találni. Viszont jókat mosolyogtam a dínós hozzászólón. A dínók nem hit kérdése, hanem tudományos tény. A biblia azért nem beszél róluk, mert az nem biológia kézikönyv hanem egy szent könyv, ami a világ teremtését a metafizikai oldaláról közelíti meg. Ebből a szempontból a dínók épp úgy lényegtelenek mint az evolúció. A módszer nem lényeg. Isten teremtette, de hogyan, azt boncolgassák a tudósok, ha sikerül nekik.

Én ateista családból jövök, és azért lettem hívő,mert még tizenéves koromban kialakult bennem egy mély meggyőződés, hogy Isten van, csak én nem találom, ezért elkezdtem keresni. (ezt kenetteljesen úgy mondhatnám, hogy Isten elhívott engem...) Nagyon sok szent könyvet, teológiai írást és filozófiai művet olvastam át, mire kezdett kialakulni a kép. Jézus teljesen elbűvölt és egy ideig jártam is közösségbe, de aztán feladtam. Nem tagadom: azért mert és sokszor voltam nagyon más véleményes mint ők. Senki nem bántott ezért, de éreztem, hogy nem ez az én utam. De a mai napig hálás vagyok azért a Biblia ismeretért,amit ott kaptam.

Ami engem a hit oldalára állított, az a mély bölcsesség, ami ezekből a szent könyvekből árad. Ahogy Jézus is mondja, olyan ez amikor a földműves kincset talál és rohan és eladja mindenét, hogy megvehesse azt a darab földet. Én ezt a kincset találtam meg a Bibliában de a Védákban a zenben is, a filozófiában is. Az ókor bölcsessége az, ami hívővé tett.

2010. jún. 13. 10:15
 14/39 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, kedves "hiszem ha látom"! Ez egy nagy badarság. Ha látok valamit, nem hiszek benne, hanem tudom hogy ott van. Ezért van az,hogy a fizikai dolgok nem hiten alapulnak. De a szellemiek igen. A szeretet például láthatatlan, de nagy carban lennénk, ha nem létezne....Én például nem látom a te eszedet, akkor az most nem létezik?
2010. jún. 13. 10:19
 15/39 anonim ***** válasza:
32%

Szia!

Itt vannak jó érvek, olvasd el:

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. jún. 13. 10:38
 16/39 anonim ***** válasza:
75%

Számomra nem logikus.

Régen mindent neki tulajdonítottak, aztán a tudományok fejldése egyre inkább visszaszorított. Mára majdnem mindenre van elfogadhatóbb magyarázat. Csak néhány kérdés maradt nyitva.

A vallásosok/hívők ellentmondásba kerülnek önmagukkal, egymással, a szent könyveik egymással, a bibliával, a biblia önmagáva (holott, ha isten sugallta, akkor ez nem lehetne így). Hol szó szerint veszik amit leírnak, hol azzal érvelnek, hogy az csak egy hasonlat/szimbólum.

Meg aztán a hívők/vallásosak viselkedése sem vonz.

-zéró magánvélemény

-mindenhová hatvan oldalas szövegeket linkelnek/másolnak be, mintha bárki elolvasná egy másik vallásoson kívül, ahelyett, hogy zanzásítva összefoglalnák a mondandójukat.

2010. jún. 13. 12:06
 17/39 A kérdező kommentje:

12:06-nak

Én pont a tudomány miatt lettem vallásos.

Régebben és most is nagyon foglalkoztatott a csillagászat az univerzum, rengeteg könyvet olvastam róla és ebből indulva jött az első felismerés, hogy ilyen nem jön létre magától(gombostűfejnyi anyag a semmiből) kell lennie egy felsőbb kénynek. Ez volt az első felismerés. Aztán és is sokat töprengtem vajon mi lehet az igazi vallás és ekkor kezdtem el Jézusról olvasni és láttam, hogy mint ő ember fia nem lehet és az is segített hogy a 3 nagy vallás közül az egyetlen amely a feltétlen szeretetet tanítja,de tény hogy az EMBER ezt kiforgatta, hisz az embert tévedhet, és akik azzal érvelnek hogy azért nem hisz mert hogy a papok meg hogy az egyház mit csinál azoknak azt mondom, hogy az nem Isten hibája hanem az emberé. Ugyan úgy ahogy a világban történt borzasztó dolgok megoldása nem Isten feladata hanem a miénk mert ezeket mi okoztuk és azt nem várhatja el senki. hogy hátradőlve várja amíg Isten megoldja a problémákat.Mi értelme lett volna a teremtésnek meg a szabad akarat. Végezetül egy szerintem nagyon igaz közmondást írnék le nektek ami megmutatja hogy a nem Istennek a dolga rendberakni ezt a Földet: Segíts magadon az Isten is megsegít!

2010. jún. 13. 12:32
 18/39 anonim ***** válasza:
római katólikusként neveltek,később mikor elkezdtem önállóan gondolkozni 15-16 évesen a témáról rájöttem vajmi keveset ad a vallás.nem az életről szól,korlátozza,robotokká teszi az embereket.nekem nem jött be.az Isten-ről a mai napig megvannak a saját fogalmaim tehát hiszek benne de az egyházakat nem tartom hitelesnek.(pl.a korrupció miatt
2010. jún. 13. 15:27
 19/39 anonim ***** válasza:
15:27 Kifejthetnéd bővebben, mit takar neked az "élet" szó.
2010. jún. 13. 15:31
 20/39 anonim ***** válasza:
79%

Én azért vagyok ateista, mert nem úgy lettem nevelve és valahogy soha nem is vonzott ez az egész dolog.

Barátnőm tinédzser koráig vallásos volt, de igazából soha nem hitt, csak a nem tudom milyen rokanai erőltették rá. (szintúgy pár osztálytársam)

20/L

2010. jún. 13. 15:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!