Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Szentháromság gyakorlói,...

A Szentháromság gyakorlói, miért nem fogadják el az Egyedüli igaz Istent?

Figyelt kérdés
1Korint.8rész 5,6."Még ha vannak is,akiket Istennek neveznek,akár az égben,akar a Földön,mint ahogy van sok isten és sok úr,6 számunkra valójában egy Isten van,az Atya,akiből van minden,és mi őérte:és egy Úr van,Jézus Krisztus,aki által van minden,és mi Őáltala".

#Szentháromság #gyakorlói #Istent.
2018. ápr. 10. 22:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/79 anonim ***** válasza:
Kérdező én ennyi voltam? A vitánk (értsd szemyélyeskedéssel kezdődő bibliai vers elemzés a bibliát teljes mellőző módon) ennyi volt tulajdonképp? Szegényes, ha egyszer neki láttál kivesézni a bibliát, vidd végig. ;)
2018. ápr. 19. 12:05
 72/79 A kérdező kommentje:

Ez,hogy van?

Én kiirok egy fő kérdést,konkrét vállaszt még nem kaptam,de te a témát csúsztatva,lesértődve válaszokat követelsz cinizmussal,amire már három bejegyzésben világosan feleltem,engedve a nyomásnak.

Az egész bibliát ha ki akarod vesézni én erre évekig partner nem vagyok,mert a biblia nem egy rövid gyermekmese.

2018. ápr. 19. 16:26
 73/79 anonim ***** válasza:
Tudod kérdező, ahhoz képest 2 napig partner voltál benne. :) fura még az is, hogy pont akkor viselkedtél lekezelően és kezdtél el személyeskedni, mikor leírtam hogy a bibla alapján hazudsz. Ezt még a hülye is látta, mivel TÖBBSZÖR kértelek, hogy győzz meg az igazadról, (mert meg győzhető vagyok ha bizonyítod állitásaid igehelyekkel, versekkel, levezetésekkel) de nem tetted. Szerintem jogosan kértem azt, hogy bizonyits a biblia alapján ha már egyszer arról beszélünk. Ez úgy érzem komédia, hogy elkezdjük a vitát és amikor már benne vagyunk rendesen és épp beszélnénk is már valamiről, te behúzott farokkal menekülsz. Ez kérlek valóban komédia. :)
2018. ápr. 19. 17:30
 74/79 anonim ***** válasza:
Ne veszekedjetek, gyermekeim. Pax et Bonum!
2018. ápr. 19. 19:08
 75/79 A kérdező kommentje:

73.Én most is partner vagyok,de a témátol nem térnék el,még a te kedvedért sem.Főleg azért mert nyomod a pumpád.

Isten pedig a rend istene is.

Én hagyom,hogy nyomd a pumpát,de ha reális és őszinte vagy,át nézed a bejegyzéseimet,és megkapod a választ.

2018. ápr. 19. 20:52
 76/79 anonim ***** válasza:
Én akarok a témától el térni? Kérdező, várom azóta is a repostot vagy válaszodat, amit a 60-as bejegyzésemre kapnék. Kértelek, hogy vesézzük ki, nem igaz? Kértem, hogy bizonyítsd az állításodat bibliai versekkel, igehelyekkel, levezetésekkel. Hol vannak ezek? :D És én térek el a témától, ne csúztassunk, ha kérhetem. Még egyszer leírnám, hogy meg győzhető vagyok, ha bizonyítást is találok, illetve ha letudom vezetni azt a Biblia alapján, esetünkben, kértem hogy győzz meg, de eddig megse próbálkoztál vele. Eddig kérdező ez igen kevés és igen szegényes kis mesécske a Biblia tudásodról.
2018. ápr. 19. 22:56
 77/79 anonim ***** válasza:

A keresztényég voltaképpen nem vallás: kinyilatkoztatás. A vallás az ember erőfeszítése, hogy saját erejével elérje, ami lehetetlen, de a hit révén a kinyilatkoztatásban lehetővé vált – ez a megváltás.

Nem elég hinni Istenben. Minden vallás Istenben hisz. Hinni kell Krisztusban, Jézus Krisztus arca a kinyilatkoztatott Isten.

Fülöp kérte: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, s az elég lesz nekünk.” „Már oly régóta veletek vagyok – felelte Jézus –, és nem ismersz, Fülöp? Aki engem látott, az Atyát is látta. Hogy mondhatod hát: Mutasd meg nekünk az Atyát? Nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok s az Atya bennem? (Jn14,8-10)

Ő a láthatatlan Isten képmása, minden teremtmény elsőszülötte. (Kol1,15)

Ez az Isten kinyilatkoztatásának tartalma.

*

Nem kellene gyakorolni a hármasságot, de ahogy élünk, mást sem teszünk, mint „gyakoroljuk” és ha felismerjük benne a felismerhetetlent, a kinyilatkoztatottat: akkor szent lesz a hármasság, Szentháromság. Egy másik ember tekintetében? arcában? egy nyíló virágban? egy faágban? van néha egész különös módon: a nagy költő ihletett állapotban meglátja egy úszó dinnyehéjban?

"A rakodópart alsó kövén ültem,

néztem, hogy úszik el a dinnyehéj.

Alig hallottam, sorsomba merülten,

hogy fecseg a felszin, hallgat a mély.

Mintha szivemből folyt volna tova,

zavaros, bölcs és nagy volt a Duna."

*

Most tükör által homályosan látunk hétköznapi tudatállapotunkban, – de néha, ragyogó intuícióban felismerhetjük a világban a Láthatatlant.

A trinitárius Isten a kegyelmi életben megtapasztalt valóság.

*

Hasonlat: képzelj el egy szép piros almát. Megvan? a piacon látod is, megveszed, és meg is ízlelheted, finom táplál, erőt ad az élethez. Ez ugyanaz, mint a képzeleted almája? Igen, de három dimenziós. Kinyiltakoztatott.

Istent soha senki nem látta, idő és tér feletti örök.

Kinyilatkoztatott – és ez a megváltás.

*

Ha keletkezik valami a térben-időben: mindig, törvényszerűen 3 keletkezik. Egy épület? kint-bent-határ. A határ nagyon fontos, el szoktak felejtkezni róla.

*

Nincs olyan nagy különbség, mint ahogy gondolják sokan aközt: hogy „nem gyakorlom a Szentháromságot” és hogy nem érthető, mint ahogy Augustinus beismerte, racionálisan nem érthető, az emberi megismerés szempontjából misztérium, teljesen kimerítően meg nem ismerhető.

Augustinus a tengerparton sétálva egy kisgyermekre lett figyelmes, aki korsójával merte a tengervizet, s a parton a száraz homokra öntötte. Augustinus megkérdezte, miért teszi ezt. A válasz: „Ki akarom merni a tengert”. Ekkor a végtelen tenger nézése közben ezt mondta: Ahogyan ez a kisgyermek nem képes korsójával kimerni a tengert, ugyanúgy nem képes a véges emberi értelem megfejteni a Szentháromság titkát.

*

Hogy a kegyelmét átéljük, ahhoz segítsen bennünket Isten.

2018. ápr. 20. 00:09
 78/79 anonim ***** válasza:

Jézus mondta, hogy senki sem juthat az Atyához közvetlenül csak ő általa.

Fogok én ezen vitatkozni? A rögbi játéknál is azt mondja valaki, hogy csak rajta keresztül jutok át vagy betöri az orrom, akkor nem-e úgy teszek, ahogy mondják?

2018. máj. 14. 23:03
 79/79 anonim ***** válasza:

A következő dolog okán:

1Tim 4:1 A Lélek pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben némelyek elszakadnak a hittől, hitető lelkekre és gonosz lelkek tanításaira figyelmezvén.

2018. máj. 15. 10:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!