Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Szentháromság gyakorlói,...

A Szentháromság gyakorlói, miért nem fogadják el az Egyedüli igaz Istent?

Figyelt kérdés
1Korint.8rész 5,6."Még ha vannak is,akiket Istennek neveznek,akár az égben,akar a Földön,mint ahogy van sok isten és sok úr,6 számunkra valójában egy Isten van,az Atya,akiből van minden,és mi őérte:és egy Úr van,Jézus Krisztus,aki által van minden,és mi Őáltala".

#Szentháromság #gyakorlói #Istent.
2018. ápr. 10. 22:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/79 anonim ***** válasza:
100%

" "Ott van,hogy Krisztu az Ur"

Persze,hogy ott van.

De nincs ott,hogy Krisztus az Isten. "

Ez már tényleg kezd nevetséges lenni,a szemeteket szúrja ki,ti meg ilyen aljas módon a szavakon lovagoltok. Képzeld,hívja a Biblia erős Istennek Jézust,na? Nincs ott,hogy Isten? Ja,most mindjárt jön az,hogy "hát az ott van,hogy Isten,de nem a Mindenható",jólvan,jólvan,tudjuk..

2018. ápr. 12. 07:48
 22/79 anonim ***** válasza:
100%
btw. akkor te mint gyakorolsz? mások hitének fikázásán kívül.
2018. ápr. 12. 08:01
 23/79 anonim ***** válasza:

Szervusztok!

Szerintem ha nekem a kezembe lenne minden hatalom a mamnyben a foldon es a fold alatt akkor en kindenhato lennek. Egxesek valoszinu irtoznak a logikato!.

2018. ápr. 12. 09:25
 24/79 anonim ***** válasza:
100%
kz.inzultus,vagy mi - írjál már normálisan! sértő a többiekre nézve ez az írás - olvasd át és javítsd amit írtál,mielőtt elküldöd. Ez logikus kérés?
2018. ápr. 12. 15:49
 25/79 anonim ***** válasza:
Jézusnak minden jellemzője megvan,amit el lehet várni egy Mindenható Istentől: az emberek szívébe/gondolataiba lát (ezt maga egy Jehova tanú írta le valamelyik kérdésnél) -ki is a szívek vizsgálója? Hát nem Mihály-,teremt (hiába jöttök a béna "társteremtő" dumával,aki teremt az Isten,kész),ítél ( Mihály nem mert ítélni,rábízta az Úrra,Jézusról meg már azt írja a Biblia,hogy az ítélet az Övé -és akkor még a Szentháromságra mondjátok,hogy skizofrén-), imádják ( most megint a szavakon fogtok lovagolni,hogy a hódolat nem ugyanaz,mint az imádat,meghogy a leborulás sem imádat,de akkor hogy is van ez a Himnusz alatti felállással? Csak mert azt meg már imádatnak tituláljátok. Elég következetlen..), uralkodin Mennyben és Földön (ez is egy angyal lenne?). Most hirtelen ennyit tudtam saját kútfőből összeszedni,ami jellemez egy mindenható Istent. Ezek mind le vannak írva Jézusról és ti farizeus módjára ezzel nem foglalkoztok,hanem azon vagytok fennakadva,hogy szó szerint nincs leírva Jézusról,hogy mindenható Isten. Ha én körülírok nektek egy állatot,ami ugat,akkor szerintetek az akár macska is lehet,mert nincs ott szó szerint,hogy kutya.
2018. ápr. 13. 09:29
 26/79 anonim ***** válasza:

Jav.: uralkodin-uralkodik*

U.i.: Ha ezek a dolgok szerintetek mind egy angyalra jellemzőek,akkor kénytelen vagyok azt feltételezni,hogy a Jehova tanúi egy "keresztény" köntösbe bújtatott new age angyalkultusz.

2018. ápr. 13. 09:33
 27/79 A kérdező kommentje:

Én a kérdésben lévő biblia vers szerint tettem fel a kérdést,amit te mellőzöl és terelsz a magad belátása szerint,elfelejtve a bibliai alapokat.

Ez amugy a te dolgod,csak aki a bibliát ismeri az már tudja mit gondoljon a bejegyzésedről.Beszélsz angyalokrol,Istenekről de a kérdésben lévő Egyedüli igaz Istenről és Jézus Krisztusrol nem,és igy a témát hanyagolod is.

2018. ápr. 13. 20:06
 28/79 A kérdező kommentje:

26.Az angyalokrol a 27 bejegyzésemben azért is említem tiltakozva,amegértéseidet mert az angyalokat sem lehet alulértékelni de félül sem.

Mindenkinek megvan a maga helye az Isteni elrendezésben amit te kavarsz illetve eltérsz a biblia értelmétől.

De higgy amit akarsz,ha már a biblia tökéletes értelmét mellőzöd.

2018. ápr. 13. 21:41
 29/79 anonim ***** válasza:
Miért is mellőztem én a Bibliát? Csak azért,mert a kijelentések mellé nem böktem oda a pontos helyét a verseknek? Már ne is haragudj,de ha szerinted mindezek,amiket fentebb írtam,nincsenek benne a Bibliában,akkor elég mulatságos pont tőled azt olvasni,hogy " aki a bibliát ismeri ",mert ezek szerint te nem ismered,mert ha nincs ott mellette a pontos helye,akkor már fel sem ismered a tartalmat,ez szerintem nem az én saram. Istenekről is hol beszéltem? Ne magatokból indulj ki,nem mindenki olyan ám,mint a tanúk,hogy azt látják bele egy mondatba,amit a feletteseik mondanak nekik és mivel az én írásomban nem szerepelnek istenek és ezt más is látja,ezért légyszi' fogd vissza magad és ne akarj hazudozni,mert nekem kezd kínos lenni,ahogy itt égeted magad. Az angyal-témát meg tudod nagyon jól,hogy miért hoztam fel,nem becsülöm alá őket csak azért,mert nem gondolom azt,hogy teremtő,minden felett uralkodó,ítélkező félisten lenne bármelyik is. Ha ettől szerinted alábecsülöm őket,ám legyen,de inkább ez,minthogy az egekig magasztaljak egyet is és isteni tulajdonságokkal ruháznám fel. Istenekről éppenhogy ti beszéltek pont ebből kifolyólag,mert Jézust erős Istennek hívja a Biblia,de ha nem fogadjátok el,hogy ez az erős Isten és a Mindenható Isten (Atya) egy,akkor számold már össze,szerinted hány isten ez így. A ti teológiátok leegyszerűsítve arról szól,hogy van a Mindenható Isten (az Atya),van a "csak" erős Isten,aki ilyen közepes Isten,Ő Jézus,meg vannak a kisbetűs istenek,mint a Sátán pl. Na,ha ebből az első kettő szerinted nem egy,akkor ki is beszél itt istenekről?
2018. ápr. 14. 11:28
 30/79 anonim ***** válasza:
A JEHOVISTÁK (ha már mi "A Szentháromság gyakorlói" vagyunk), hol és hogyan nem valjuk az egyedüli Istent? Az, hogy ha azt mondom Isten mindenható és Isten képes arra is, ami az embernek lehetetlen és lesz szellemben egy mint és testben is, akkor én nem mondom azt hogy 3 Istenem van, csupán annyit mondok, hogy elfogadom Istent annak aki. Ti JEHOVISTÁK erre nem vagytok képesek és ha így folytatjátok nem is lesztek soha sem azok. Tegyük fel, hogy amit ír a Biblia az igaz, és minden ami benne van cáfolhatatlan tény. Na most, ha ebből indulunk ki, akkor Jézusról szól az egész biblia. Az egész Ószövetség és az egész Újszövetség is egyaránt, hogy Ő az Isten maga. Imdáják Jézust, nem szól érte, leborúltak előtte és ő nem szólt érte az angyalok vagy legyen azok akár emberek (ugye Pált és Barnabást látva az Apostolok cselekedetei 14-ben) minden ízben szólnak a bibliában az imádatért. Érdekesnek találom, hogy Istennek van az egész bibliában hatalma Mennyen és földön, és fura módon Jézus pontosan ugyan ezt mondja magáról is. Szerintetek mi Kreácionista, a szentháromságot teljesen elfogadó igaz keresztények csakis skizófrén Istent tudunk elképzelni. Nézzünk titeket JEHOVISTÁK, adott az, hogy egyszer azt mondjátok, hogy Jézus=Mihály és ezzel teljesen egyenlővé teszitek Jézust egy angyallal. Óriási biblia elleni hiba, ugyanis a Biblia alapját nézve Mihály egyszer szól úgy, hogy minden hatalom az enyém mennyen és földön, máshol azt, hogy övé az ítélet, mert Atya neki adta, de ugyan akkor az ördögöt nem akarja ítélni. Érdekes. Mehet ez még ha gondolok Jehovista, de csak az lesz a végén, hogy te a Bibliát át költötted én pedig a Bibliából olvasok. Monjdam még?
2018. ápr. 14. 11:41
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!