Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Szentháromság gyakorlói,...

A Szentháromság gyakorlói, miért nem fogadják el az Egyedüli igaz Istent?

Figyelt kérdés
1Korint.8rész 5,6."Még ha vannak is,akiket Istennek neveznek,akár az égben,akar a Földön,mint ahogy van sok isten és sok úr,6 számunkra valójában egy Isten van,az Atya,akiből van minden,és mi őérte:és egy Úr van,Jézus Krisztus,aki által van minden,és mi Őáltala".

#Szentháromság #gyakorlói #Istent.
2018. ápr. 10. 22:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 anonim ***** válasza:

"De maga a zsidó nép alapvetően üldözte és elvetette,kivégezte Őt"

Neinnn.. "A nép, az istenadta nép", nem tesz ilyet.

A vallási vezetők viszont igen - kiknek az atyja az ördög l. Jn,8.44.

"Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja."

A "nép" - tömegével követte, a beteget a tetőt megbontva eresztette le - a közelében akart lenni az Emberfiának.

2018. ápr. 15. 17:02
 52/79 A kérdező kommentje:

52.A zsidok érdekből követték Jézust,a gyogyitásért,csodatételért

Ezt Jézus meg is említette.

Itt nem utalok az övére a tanitványokra.

2018. ápr. 15. 17:19
 53/79 anonim ***** válasza:

dehogy - a betegegeiket akarták gyógyíttatni, halottaikat feltámasztani - szerintem elég emberi módon. azután tömegpszichózissal elérték a vezetők, amit elértek.

Ismered Karinthy, Barabbás c. zseniális írását? Érdemes elolvasni! ez ma is működik a tömegnél.

[link]

2018. ápr. 15. 17:25
 54/79 anonim ***** válasza:

"47.Jézus a zsidokat elvetette,mert pontosan az övéi végzik ki.

Máté.23:37."Jeruzsálem,Jeruzsálem,aki megöli a prófétákat,és megkövezi azokat,akik hozzá küldettek-mily gyakran akartam egybegyűjteni gyermekeidet ,miként a tyúk a szárnya alá gyüjti csibéit.De ti nem akartátok".

Galata.4:26."A fenti Jeruzsálem ellenben szabad,és ő a mi anyánk"

Filipi.3:20."Ami minket illet,álampolgárságunk az egekben van,ahonnan megmentőt is várunk sóváran,az Úr Jézus Krisztust"."

Valóban, de mint írod is: "miként a tyúk a szárnya alá gyüjti csibéit.De ti nem akartátok" Isten nem vetette el a Zsidókat soha sem. A Prófétái onnan származnak. Később a jelenések könyvében is, mint írtam a Zsidókból pecsétel el 144.000 embert még mindig a népe és a népe is marad, mert Isten soha nem változik meg és nem hazudik, mert Ő nem ember. Ahogyan ezt a Biblia is teljesen világosan leírja: 4Mózes 23:19 versben is láthatod ezt! Kérlek bizonyítsd be ennek ellenkezőjét kérdező, győzz meg efelől mert, én a Bibliából azt olvasom, hogy Isten soha sem veti el a népét, mert ígéretet tett Ábrahámnak még annak idején és aztán Mózesnek is, hogy örökké velük marad.

"Ezen biblia versekből látszik,hogy Jézus elvetette a zsidókat és egy menyei Jeruzsálemről beszél,ami különbözik a földitől.

Nem azt mondja a jel.könyve,hogy Jeruzsálemből (izraelből)vásároltatik meg a 144000ezer hanem a "Főldről".Ez pedig a szellemi izrael."

Ezt nem látom leírva a Bibliában, és mivel nem is vezetted le ahogyan azt kértem, így kénytelen vagyok NEM elhinni és egyszerű mesének venni. Ha levezeted, úgy ahogyan én és bizonyítod mindezt bibilai versekkel is vagy igehelyekkel, akkor fogom csak elhinni. Ezt írtam ezelőtt kettővel. Kérlek figyelj oda, vagy nem tudom, hogy a vitánk merre fog menni. :)

2018. ápr. 15. 18:19
 55/79 A kérdező kommentje:

53.Ugy látom véded mentegeted a zsidokat,de a cselekmény beszélget.

Máté.26:3."Akkor a papi előljárok és a nép vénei,összegyűltek a főpap udvarán,akit Kajafásnak hivtak, 4 és arról tanácskoztak,hogy agyafúrt cselvetéssel megfogják Jézust,és megöljék".

Ezek után amikor Pilátus elakarta engedni Barabás helyett Jézust a nép azt mondta, Jézust feszitsd meg.

Mégis ha egy Római az az Pilátus a feleségével együtt,elakarta engedni de a nép és a vezető zsidok azt mondták feszitsd meg Jézust,Barabást pedig engedd el akkor ki ölte meg Jézust? Értelem szerűen a zsidók.

Ezért vetette el a természet szerinti zsidokat,és Újszövetséget hozott létre az övéivel a szellemi Izraellel.

Így a szellemi Izrael az egész lakott földről fog begyüjtetni.

2018. ápr. 15. 18:35
 56/79 A kérdező kommentje:

Nem azt mondja a jel.könyve,hogy Jeruzsálemből(Izraelből)vásárolta meg a 144000ezeret hanem a"Földről".Ez pedig a szellemi Izrael."zt nem láttam a bibliában"

Most leirom:Jel.14:3."És énekelnek vala mintegy új éneket a királyi szék előtt,és a négy lelkes állat előtt és a vének előtt:és senki meg nem tanulhatja vala azt az éneket,csak a száz negyvennégy ezer,akik áron vétettek meg a földről"

Igy nem csak a zsidoktol vetettek meg a 144000ezer hanem az egész Földről.

2018. ápr. 15. 19:11
 57/79 anonim ***** válasza:

nem "mentegetek" senkit 55 (egy népet sem szoktam elítélni). Sajnálom, hogy nem érthető az 53 - valószínűleg nem akarod megérteni. Van ilyen. A gyakorin nem is ritka.

A vezetők, akik halálra kínozták, mert nem ilyet vártak, aki szeretetről, megbocsátásról, követésről beszél, önmaga megüresítéséről beszél, hanem aki diadalra viszi a kiválasztott népet. Ez a kulcsmondat a megértéséhez amiket írtam:

"Inkább egy ember vesszen, mint egy nép"

- ezt mondta Kajafás főpap.(Jn 11,49)

Kemény mondat ez. És Istennel szemben végtelenül kegyetlen.

2018. ápr. 15. 21:21
 58/79 anonim ***** válasza:

"Most leirom:Jel.14:3."És énekelnek vala mintegy új éneket a királyi szék előtt,és a négy lelkes állat előtt és a vének előtt:és senki meg nem tanulhatja vala azt az éneket,csak a száz negyvennégy ezer,akik áron vétettek meg a földről"

Igy nem csak a zsidoktol vetettek meg a 144000ezer hanem az egész Földről."

Bocsáss meg kérdező, Izrael nem a Földön található, illetve a Zsidók? Ők földönkívüliek vagy valami marslakók? Ez még mindig nem bizonyított semmit sem. :)

2018. ápr. 15. 21:33
 59/79 A kérdező kommentje:

58.Nem voltak mind zsidok Jézus közvetlen követői sem pld.Korneliusz.

Pál az utazásai során több nemzetből nyert testvéreke,akik a szellemi izraelhez tartoznak,de nem a zsidók földi nemzetéhez.

Ezek a dolgok és még sok más igazolja,hogy az egész világrol gyüjtetik össze a szellemi Izrael az Újszövetség idején,ami ma is folyamatban van.

Azt mondod,hogy Izrael is a Földön van ez igy igaz,de a föld nincs Izraelben.Ennélfogva a profécia nem Izrael határán belül szorítkozik,hanem a határán kívül az egész földre.

Ezt nevezi a jelenések szellemi izraelnek ami kiterjed az egész emberiségre.

2018. ápr. 16. 10:07
 60/79 anonim ***** válasza:

"58.Nem voltak mind zsidok Jézus közvetlen követői sem pld.Korneliusz.

Pál az utazásai során több nemzetből nyert testvéreke,akik a szellemi izraelhez tartoznak,de nem a zsidók földi nemzetéhez.

Ezek a dolgok és még sok más igazolja,hogy az egész világrol gyüjtetik össze a szellemi Izrael az Újszövetség idején,ami ma is folyamatban van."

VAlóban nem voltak mind Zsidók, hiszen Pál (ahogyan te is írod) görög országban is járt és Biblia alapját nézve teljesen egyértelmű, hogy a görögök között is volt Keresztény. Tehát, a pogányok (NEM zsidó nemzetek, mint te vagy én) között is voltak Krisztus követők. De ez nem azt jelenti, hogy Isten megváltoztatta volna, az igéretét amit tett Ábrahámnak és Mózesnek is vagy Dávidnak vagy a többi Izraelinek. Ő megígérte, hogy ő soha nem hadja el a népét, és örökkön-örökké velük lesz, ezt olvashatod a Biblia ezen részeiben: 2Mózes 19:1-9-ben; 5Mózes 4:20-ban és 14:1-2-ben; 2Sámuel 7:27-ben; Nehémiás 1:1-10-ben; Zsoltárok 78:71-ben és Jeremiás 13:11-ben. Valóban, ahogyan mondod a Népéül fogadja az Újszövetségben már a pogányokat is, ezt pedig itt olvashatod: Római levél 9:24-26-ban; Efézusi levél 2:11-22-ben; 1Péter 2:9-10-ben; Jelenések 7:9-ben és a 21:3-ban. De mindez nem azt jelenti, hogy Isten felrug minden igértet és csak a Pogányok lesznek az Ő népe. Teljesen világosan kiderül ezekből a versekből, hogy a Zsidók mellett a Pogány nemzetek IS kegyelmet kapnak és Isten népévé fogadja őket.

"Azt mondod,hogy Izrael is a Földön van ez igy igaz,de a föld nincs Izraelben.Ennélfogva a profécia nem Izrael határán belül szorítkozik,hanem a határán kívül az egész földre.

Ezt nevezi a jelenések szellemi izraelnek ami kiterjed az egész emberiségre."

Kérdező, most komolyan? Ez mit akarna jelenteni, hogy a föld nincs Izraelben? Úgyan olyan nemzete Istennek mint eddig. Ezt bizonyítottam be fentebb a Biblia alapján, Versekkel levezetve! Kérlek bizonyítsd be, ha hazudok, úgy ahogyan kértem tőled !!!Bibliai versekkel való levezetéssel, igehelyekkel, Isten szavával!!!

2018. ápr. 16. 17:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!