A Szentháromság gyakorlói, miért nem fogadják el az Egyedüli igaz Istent?
I am free. Good night!
"32,Addig ne beszélj bibliárol,vallásrol,inteligenciárol amig egy vallás nevét nem tudod tiszteséggel kimondani.
Inkább ahogy elnézem inkvizicionizmusrol bészélsz amikor nagyapáidat igy égették el az inkvizitorok,és most elárulod a megkinzottakat Mégegyszer,azért,hogy megvédd a hazug tantételedet.
Ennyit lehet töled elvárni,aki egy helyett hármat mond a három helyett egyet.Alatomos siquib hazug vagy,szellemi inkvizítor,gyülölöd embertársaidat."
Oh hát én nem tudom leírni a vallás nevét? És te kedvesem? Te letudod? Amíg te nem vagy képes tisztességesen írni, addig sajnos (mivel én egy ilyen ember vagyok) én sem fogok veled tisztességesen írni. Ez ilyen. Az, hogy egy inkvizítorhoz hasonlítgatsz már fel se veszem, mert teljesen felesleges bármit ezzel a témával kapcsolatban felhoznom, hiszen egyikünk sem élt abban a korban így egyikünkre sem igaz a feltételezés (se rád, se rám). Kezdem megérteni Merete írását, hogy semmit nem olvasol el, senki nem is beszélt az inkvizítorokról. :D Én leírtam, hogy ha kapok bizonyítást akkor elhiszem neked, hogy én tévedek... Illetve az irományom lényege az volt, hogy tételesen vezesd le nekem (ahogyan én megtettem azt, hogy elmondtam miről szól a Biblia az elejétől a végéig), hogy én tévedek. Elhinném neked, hogy igazad van, ha látnám a tényét a miértjét és azt hogy hogyan jutottatok idáig. Bizonyítsd be, hogy úgy van a Biblia alapján, vesézzük ki. Nem kértem mást, de úgy látom te JEHOVISTA még erre sem vagy képes. :)
Sajnos én nem vagyok sem Tanú sem Jehovista,de támogatom őket mint romlott Katolikusa,külöben a fentiekben nem tévedtem tévedtem,sőt megtoldom azzal,hogy a háromságistáknak szégyene vagy.Vannak szomszédaim,barátaim akik tartják a háromságot de te vizhordojuk sem tudsz lenni.
Az írásról ne beszély mert a fentiekben bemutattad mit tudsz.Kűlömben a helyesírás nem érdekel,ugy mint a személyed sem.Örülök,hogy sikerült lassan eltávolodni az ilyen képmutatoktol mint te.Sajnálom azokat a tisztességes hivőket,akik még nem ébredtek fel,és hiszk amit mondasz/gyűlölettel.
45.A 144000 ezerhez nem csak a zsidók tartoznak.
Jel 7:4-8.És hallottam az elpecsételtek számát:száznegyvennégyezer elpecsételt Izrael fiai közül minden törzsből.
Mivel József törzse soha sem létezett.Efraim és Dán törzset nem tartalmazza a felsorolás,a léviták pedig a templomi szolgálatra voltak kiválasztva de nem számitották a 12 törzshöz.
Igy a 12 törzs nem nevezhető egésznek,mert hiányos igy a 144000 ezer is az lenne.
De mit mond Pál:"Nem az a zsidó,aki külsőleg az,és a körülmetélkedés sem az,ami kívül a testen van.Hanem az a zsidó aki belsőleg az,s aki szívében,szellem által van körülmetélve,és nem irott törvények szerint"
Galata.3:26-29."Valóságban nindanyian Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hitetek által....stb".nincs sem zsidó,sem görög,nincs sem rabszolga,sem szabad,nincs sem férfi sem nő mert ti mindannyian egyek vagytok a Krisztusban....stb".
Amint láthatjuk nincsen nemzet szerinti válogatás,nem is lenne igazságos.
"45.A 144000 ezerhez nem csak a zsidók tartoznak.
Jel 7:4-8.És hallottam az elpecsételtek számát:száznegyvennégyezer elpecsételt Izrael fiai közül minden törzsből.
Mivel József törzse soha sem létezett.Efraim és Dán törzset nem tartalmazza a felsorolás,a léviták pedig a templomi szolgálatra voltak kiválasztva de nem számitották a 12 törzshöz.
Igy a 12 törzs nem nevezhető egésznek,mert hiányos igy a 144000 ezer is az lenne."
Tehát akkor Kérdező, erről beszélgessünk? Rendben, akkor vesézzük ki elősszőr ezt: Tehát, ha jól értem te azt mondod, hogy ezek NEM csak Zsidók. A Biblia nem ezt mondja, olvassuk el (Amit én használok biblia: Károli Gáspár fordítás 2012-es Revidált kiadás, fekete bőr vagy műbőr puha előlapú): Tehát, ez a vers a Jelenések könyve 7:1 verstől egész a 7:8 versig tart. Ebben azt írja, hogy Izrael fiai 12 törzsének 12.000 tagja. Ezek a Zsidó törzsek: Júda törzse, Rúben törzse, Gád törzse, Ásér törzse, Naftáli törzse, Manassé törzse, Simeon törzse, Lévi törzse, Issakár törzse, Zebulon törzse, József és végül Benjamin törzse. Ezekből a törzsekből 12.000-12.000 elpecsételt Zsidó. Mivel a Biblia (illetve Isten szava) megemlíti József törzsét így szerintem balgaság lenne azt mondanom, hogy József törzse soha sem létezett. Ha Istennek létezik, akkor valószínüleg valóban így is van. Tehát, ebben a versben minden bizonnyal Zsidókról van szó, nem említi a Biblia azt, hogy pogány törzsek is lennének ezek közt. Ha mégis, akkor is csak akkor fogom elhinni, ha ezt (épp úgy mint én) a Biblia szerint és ez alapján bebizonyítod nekem, illetve levezeted.
"De mit mond Pál:"Nem az a zsidó,aki külsőleg az,és a körülmetélkedés sem az,ami kívül a testen van.Hanem az a zsidó aki belsőleg az,s aki szívében,szellem által van körülmetélve,és nem irott törvények szerint"
Galata.3:26-29."Valóságban nindanyian Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hitetek által....stb".nincs sem zsidó,sem görög,nincs sem rabszolga,sem szabad,nincs sem férfi sem nő mert ti mindannyian egyek vagytok a Krisztusban....stb".
Amint láthatjuk nincsen nemzet szerinti válogatás,nem is lenne igazságos."
Valóban ezt írja, viszont itt arra utal, hogy Isten szemében nincs más nemzetség, ha elfogadtad Krisztus és hiszed, hogy Ő maga Isten és meghalt érted a kereszten, te keresztény vagy és nem Zsidó vagy Magyar, vagy Görög, vagy ecetera... Viszont a jelenések könyvében azt írja az írás, hogy IZRAEL fiai, tehát ezek a Zsidók. én magam Zsidó vagyok félig, és félig Magyar is. Mivel Apám és családja Osztrák Zsidók, így bennem is van Zsidó vér. Mivel arról ír a Biblia (tehát Isten szava), hogy Izraelnek a fiai, így mondhatnám úgy is, egyszerűbben, hogy Izraelben született emberek. A Magyar fiai lennének a magyarok, a Görög fiai pedig a görögök értelemszerűen. Tehát, nem tudom elhinni egyenlőre, hogy a 144.000 nem Zsidó lenne, hiszen a Biblia pontosan azt állítja, hogy ők bizony mind zsidók, a Zsidó népnek 12 törzséből származó 12.000 Zsidó férfi, asszony és gyerek is talán! De ezt így nem részletezi a Biblia, csak annyit ír, hogy Izrael fiai. Ha te találtál olyan verset ami bizonyítja ennek ellentétjét akkor készséggel állok rendelkezésre győzz meg, hogy nem úgy van ahogyan én olvasom és másolom be ide. De akkor természetesen úgy kérem, ahogyan ezt én is tettem: Levezetéssel, bibliai igékkel és magyarázattal tedd meg a Bizonyításodat.
47.Jézus a zsidokat elvetette,mert pontosan az övéi végzik ki.
Máté.23:37."Jeruzsálem,Jeruzsálem,aki megöli a prófétákat,és megkövezi azokat,akik hozzá küldettek-mily gyakran akartam egybegyűjteni gyermekeidet ,miként a tyúk a szárnya alá gyüjti csibéit.De ti nem akartátok".
Galata.4:26."A fenti Jeruzsálem ellenben szabad,és ő a mi anyánk"
Filipi.3:20."Ami minket illet,álampolgárságunk az egekben van,ahonnan megmentőt is várunk sóváran,az Úr Jézus Krisztust".
Ezen biblia versekből látszik,hogy Jézus elvetette a zsidókat és egy menyei Jeruzsálemről beszél,ami különbözik a földitől.
Nem azt mondja a jel.könyve,hogy Jeruzsálemből (izraelből)vásároltatik meg a 144000ezer hanem a "Főldről".Ez pedig a szellemi izrael.
"Jézus a zsidokat elvetette,mert pontosan az övéi végzik ki."
Ez egyszerűen hülyeség. Jézus zsidó volt, a kiválasztott apostolok zsidók voltak, ahogy a 72 tanítvány is. Miért vetette volna el őket? Valóban ők végezték ki, de imádkozott értük még a kereszten is. Jézus senkit sem vet el...
49.Furcsa a feltevésed,mert az övéi a 144000ezerhez tartoznak,akik szeretik őt ő is őket.Ugyanis a menyasszonyához tartoznak.
De maga a zsidó nép alapvetően üldözte és elvetette,kivégezte Őt.
Ezért mondta Jézus a Máté.23:37-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!