Honnan vették a Szentháromságot, a három istenséget a Szentháromság imádok ha nincs a bibliában?
"A 13 link nélkülözi a biblia bizonyítékait mert nem odaillő biblia verseket használ a háromság igazolására,ami a háromság alap nélküli megvédése."
Ez azért vicces, mert olyan sok bibliai verset hoz fel mind a két link, hogy megtippelni se tudom hirtelen mennyit. A kettő együtt biztos van legalább 100.
20.Miután bibliai konkrétummal nem tudsz előállni már két éve,at térsz a személyemre,hanyagolva a témát,annak tisztaságát,hogy más is bibliai alappal megértse többéves titkodat.Nem értem milyen vallás a háromság ha a magyarázatok sürüjébe beviszitek az embert és ha valami értelmetlen és bibliából nem igazolható akkor elmebetegnek pecsételed.
Na Jézus nem igy magyarázta az evagéliumot hanem türelmesen megértette velük a mondanivalóját.
Ettől kezdve nem igénylem a bejegyzésemre való reagálásodat.
9.Hsz!
Az EGY Isten 3 megnyilvánulása az ember előtt,nem 3 különböző istenség.
A Biblia értelmes olvasója számára világos,hogy Isten mind a 3 megnyilvánulása,az EGY Isten megnyilvánulása.
(Csak zárójelben:Csak műveletlen,és nemecsekező gyökerek írják kisbetűvel egy könyv címét,s így a Bibliát is.Légyszi korrigáld,ha tévesztés volt!)
Amíg a saját téves Szentháromság-értelmezésed keresed a Bibliában, ne csodálkozz, hogy nem találod.
Először nézz utána, miről van szó. Már sokszor volt a kérdés, nem hiszem el, hogy odáig nem lehetett eljutni, hogy nem három Isten van...
"Pld.Szentlélekre nincs semmiféle utalás a bibliában."
„Vegyétek a Szentlelket! Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek megtartjátok, az bűnben marad.” (Jn 20,22-23)
Egyébként már elég lerágott csont a kérdés. Szerintem, aki tényleg kíváncsi, az megtudhatta, hogy "honnan vettük" a Szentháromságot és azt is, hogy a Szentháromság nem 3 istenség, hanem egy Istent imádunk három különböző személyben, akik egyetlen lényegben vannak. Akadékoskodni persze lehet a végtelenségig.
"Urunk, Jézus Krisztus kegyelme, az Atyaisten szeretete és a Szentlélek közössége legyen mindnyájatokkal!" (2Kor 13,13)
26"nem hiszem,hogy odáig nem értél el,hogy nem három isten van"
Odáig elértem,hogy nem három isten van.De amikor azt mondod három isten van,odáig még nem értem el.
Ha írná a biblia már rég odaértem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!