Isten miért olyan kegyetlen, hogy mindenkit büntet válogatás nélkül két ember bűnéért?
Te jóságos ég, és még nálam nagy a kavalkád...
Tudod mit? Ne higgy nekem, de menj, tanulj egy kis rendszertant!
Mert egyelőre az a helyzet hogy ott a bizonyíték az orrod előtt, de annyira semmit nem tudsz a rendszertanról (és amit tudni vélsz, azt is kavarod), hogy a saját tudatlanságd okán vagy képtelen értelmezni a bizonyítékot...
Sajnálom, azt hittem értelmes emberhez méltó beszélgetést akarsz folytatni, de ha direkt játszod a hülyét, hogy nehogy véletlen megérts olyan egyszerű tényeket minthogy az evolúció sohasem létező fajok egymásba alakulásáról szólt, vagy hogy egyáltalán mi az hogy faj meg rendszertan, akkor itt a hiba egyedül benned van.
Talán ha egyszer veszed a fáradtságot, hogy ne csak hazudozz a nagy ateista igazságkeresésedről, hanem kezedbe veszel és megpróbálsz értelmezni néhány alap biológiakönyvet, talán még sikerülhet is felfognod hogy az evolúció bizonyítékai végig az orrod előtt voltak, csak a saját fanatikus nem gondolkodásod (én ezt nem tudom elképzelni) miatt nem fogtad fel.
Hagyjad Balinhun, az evósok szerint a kutyából kutya bizonyítja, hogy egysejtűből ember lesz:)
Továbbá nem értik, mi a különbség a mennyiségi és a minőségi genetikai változás közt
Mindenkit büntet válogatás nélkül?
Már ezzel a kérdéssel is lázadsz ellene. Gondolod mások nem?
MINDENKI!
"A legnagyobb baj itt azzal van,hogy Isten nem akkor cselekszik és nem úgy,ahogy azt az ember elvárja és akkor az ember bevágja a durcit."
Idézet következik:
"6
Megbáná azért az Úr, hogy teremtette az embert a földön, és bánkódék az ő szívében.
7
És monda az Úr: Eltörlöm az embert, akit teremtettem, a földnek színéről; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem."
Szóval nem mi kezdtük a durcizást.
"Hagyjad Balinhun, az evósok szerint a kutyából kutya bizonyítja, hogy egysejtűből ember lesz"
A tenyésztés azt bizonyítja hogy az evolúció működik.
A leszàrmazási vonalakat a fosszíliák és a genetikai vizsgálatok bizonyítják.
De nem csodálom hogy újfent kiderült, mennyire fogalmad sincs az egész témáról.
Kedves kérdező!
A feltett kérdés szerintem jogos és legitim.
Valóban Ádám és Éva bűneiért büntetné Isten az utódokat?
Az Evangéliumok alapján egyértelműen, hogy nem. Jézus ennek mindig is az ellenkezőjét tanította.
Az itt válaszolók, akik magukat kereszténynek, Krisztust követőknek tartják magukat, valójában tévedésben élnek, és jól látod, hogy egy téves istenképet követnek.
Lényegében a Szent Pál apostol teológiáját követik, ami sok vonatkozásban eltér Jézus tanításaitól, pld. pont az áteredő bűn, megváltástan és kiengesztelődés tan.
Szent Pál egy farizeus volt, mielőtt megtért. A zsidó vallás szerint, a pap az áldozati állat vérével engesztelte ki az Istent, a nép elkövetett bűnéért. Pál ezt a teológiát tévesen Jézusra vetítette ki, hogy ti. Jézus pedig a vére kiontásával engesztelte ki az Atyát, megváltva ez által az embereket. Ez ellentétes nem csak Jézus tanításával, hanem a józan észnek, az erkölcsnek is ellentmond. Nem véletlen, hogy az emberek tömegesen hagyják el a vallásokat, mert igazságtalan és erkölcstelen dolgokat nem tudnak "lenyelni".
Mindenki csak is a saját maga elkövetett bűnéért felel, nem pedig azért, amit mások (Ádám és Éva) követtek el.
Röviden megpróbálom ide illeszteni, kibontva azt, hogy Jézus valójában az Evangéliumokban mit is tanított:
"Ezért most Én, a te Jézusod az átlagnál kicsit bővebb választ adok kérdéseidre. Teremtéseddel kell kezdenem.
Isten szabadon, mindenkitől függetlenül teremtett meg téged. De mivel saját boldogságára teremtett, ezt már csak a te beleegyezéseddel érhette el. Igen. Szeretni csak szabad döntés alapján lehet!
Két lény között a boldogság – és ez Isten és szellemi teremtményeire is áll – a különbözőségek dinamikus harmóniája. Ez áll természetesen két szellemi teremtmény kapcsolatára is.
Azokat a szellemi lényeket, akik igent mondtak az Isten által felkínált boldogság befogadására, angyaloknak nevezitek. Akik pedig nem-et mondtak erre, azok a bukott angyalok.
A bukott angyalok közül azok, akik megátalkodtak a nem-et mondásukban, ördögöknek nevezitek. Ezek vezérét és természetesen csapatát is láttam lehullani az égből (Lukács 10:18). Miután azok számára, akik a nem-et mondó döntésüket megbánták, lehetővé vált a földi élet megteremtése után az, hogy valós bűnbánatuk igazolása jeléül vállalják azt, hogy a Földön visszaszeressenek Engem, Jézust, aki minden rászorulóban ott vagyok (Máté 25:42-46)!
Az eredeti bűn tehát, amelyet Ádám és Éva bűne szimbolizál – az önzés és a felelősség áthárítás –, valójában a ti személyes bűnötök!
Olyan Isten nincs, aki más bűnéért bárkit is, s főleg szent Fiát vonná felelősségre!
Aki ezt nem fogadja el, az ugyancsak nem meri használni az Istentől kapott értelmét! Aki ezt nem fogadja el, az Istent még egy átlagembernél is gonoszabbnak gondolja!
Tehát azok, akik a megtérés, tehát a gondolkodás-átalakítás szándékával születnek a Földre – vagyis vágykeresztséggel –, lehetőséget kapnak arra, hogy a Szentlélek által újjászülessenek. A mennyek országába csak azok juthatnak, akik újjászülettek! (János 3:3)! Mindaddig újra kell születnetek, amíg újjá nem születtek! Ez alól kivétel nincsen! Veletek és értetek mindent, de helyettetek semmit!
Ne áltassátok magatokat! A szeretetnek igazságban, az igazságnak szeretetben kell megnyilvánulnia ahhoz, hogy Isten Lelke által új szellemi lények legyetek! Nem elég hát az, hogy valaki kijelenti: „Jézus! Elfogadlak megszabadítómnak!” Ezt igazolni is kell! Nem elég Engem, Jézust elfogadni igazságnak és életnek! Valójában csak az fogad el Engem, aki ÚTNAK, IGAZSÁGNAK ÉS ÉLETNEK fogad el! Az UTAT nem lehet elsíbolni! A soha senkinek nem ártani, a mindig mindenkinek megbocsátani és a lehetőség szerint másokat szolgáló szeretettel segíteni, nem maradhat ki azok életéből, akik valóban újjászülettek!
Az ALAPALÁZAT és az UNIVERZÁLIS HIT nélkül senki sem juthat az Atyához! Az van az ALAPALÁZAT birtokában, aki a felismert jó mellett kiáll, de ugyanakkor nyitott a jobb irányában.
A JOBB pedig csak Én, Jézus lehetek! Nem Pál, nem Mózes! Csak Én! Csak arról mondható ez el, aki tudja, hogy nem a Biblia a forrás, mivel a Bibliában minden benne van, meg az ellenkezője is! Szinte minden felekezet a Bibliára hivatkozik, és marjátok egymást! A FORRÁS a Szentlélek, akinek segítségével a józan ész határán belül igaznak tudjátok elfogadni az Én, a te Jézusod evangéliumaiban elmondott szavaimat.
Azok, akik nem rangsorolnak a Bibliában, soha nem fognak tisztán látni.! Nem, mert képtelenné teszik magukat az UNIVERZÁLIS HIT befogadására. Azért teszik képtelenné magukat az UNIVERZÁLIS HIT befogadására, mert nincsenek az ALAPALÁZAT birtokában.
Azért nincsenek, nem lehetnek ennek birtokában, mert nem vagytok bábuk, s így minden Istentől jövő sugalmazásba magatokat is beleviszitek. Ezért oly fontos, hogy evangéliumaimat helyezzétek mindenek elé, és úgy értelmezzétek ahogy mondottam, a józan ész határán belül! "
Jézus; A HANG - könyv 4505
Kedves Emánuel, köszönöm a válaszod!
Azért nem semmi, hogy 160 komment alatt jutottunk el az első értékelhető válaszig :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!