Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért olyan kegyetlen,...

Isten miért olyan kegyetlen, hogy mindenkit büntet válogatás nélkül két ember bűnéért?

Figyelt kérdés
2018. jan. 14. 16:36
 141/170 anonim ***** válasza:
Hogyan lehetséges akkor ez, ha a madárból marad madár, akkor ez csupán egy csoporton belüli alkalmazkodás. Akkor hogyan lehetséges, hogy én annó hüllő voltam? :)
2018. jan. 15. 19:42
 142/170 A kérdező kommentje:

"A különböző fajokat nem lehet egymással keresztezni."

Akkor ezáltal máris megválaszoltad magadnak, hogy a zöld füzike bizony épp különböző fajokká válik szét. Ugyanis épp ez a lényeg, hogy a fejlődési vonal két szélén lévő populációk már nem képesek szaporodni egymással!

"Hogyan lehetséges akkor ez, ha a madárból marad madár, akkor ez csupán egy csoporton belüli alkalmazkodás."

Úgy, hogy a rendszertani csoportokat az ember hozta létre a könnyebb átláthatóság végett. A természetben ellenben nem léteznek ezek a csoportok, nincsenek határai egy genomnak, az mindig random változik. Semmiféle titkos beépített mechanizmus nem létezik a sejtben, ami a DNS osztódásakor mérlegel, hogy "ez a mutáció itt túl nagy változást okozna, akkor ezt nem engedem. Az a másik? Ja, az csak apró változás, akkor az mehet!"

"Akkor hogyan lehetséges, hogy én annó hüllő voltam?"

Te sosem voltál hüllő. Az őseid voltak azok. De ennek az evolúciós útnak a jegyeit ma is magadban hordod.

Egy ember ugye nem rak tojást. Tojásfehérjét termelő gén viszont, bár már inaktív állapotban, mivel felesleges, de van bennünk.

Ugye ez lehet evolúciós maradvány, ami teljesen érthető lenne, vagy lehet hogy egy intelligens tervező követett el egy nagyon béna bakit. Ami bizonyítani hogy nem is olyan intelligens, tehát végső soron csak az evolúciós maradványgén verzió ad értelmes magyarázatot erre a tényre.

2018. jan. 15. 20:00
 143/170 anonim ***** válasza:

"Akkor ezáltal máris megválaszoltad magadnak, hogy a zöld füzike bizony épp különböző fajokká válik szét. Ugyanis épp ez a lényeg, hogy a fejlődési vonal két szélén lévő populációk már nem képesek szaporodni egymással!"

Bele keveredtünk, nem igaz? :) Érdekes, hogy van egy szó amit egy időben így magyaráztok másidőben pedig egészen másképp. Nem kis időkre gondolok, nem egy napra, tehát félreértés ne essék. Mikor én voltam közép iskolás (kb. 6-8 éve 2010-11 körül) akkor mi ezt így tanúltuk: A faj szó a kutya a fajta a németjuhász. Ezt így nem igazán lehet folytatni. Mint (azt hiszem te, ha nem nem kell magadra venned) írta(d), nem kell nekem hinned, hogy úgy érzed megtudom neked mutatni az akkori tankönyveimet, amit ateisták írtak. Én ebből indúltam ki, de ez esetben nem tudunk tovább haladni ebben, mivel egy időben még ezt jelentette, az hogy most mit jelent, valóban nem készültem rá fel. :) Ez esetben elnézést, nem tudtam, hogy megváltozott a jelentése.

Az Őseimből fejlődtem én ki nem? Tehát, mondhatom, hogy mivel én tőlük származom emberként az ember annak idején hüllő volt nem? Ez bizony egy átalakulás bárhogyan nézem, de akkor átalakulás a madárból madárrá válás is? Ez érdekes. Szerintem ez nem bizonyít semmit még mindig. :)

2018. jan. 15. 20:11
 144/170 anonim ***** válasza:
A folyamat nincs meg, amin én nyomon tudnám követni ezt a "fejlődést"/"átalakulást". évmilliók óta vannak majmok, és még nem láttam a folyamatot az ő emberré válásukhoz, te nyomon tudtak követni ezeket? :)
2018. jan. 15. 20:16
 145/170 A kérdező kommentje:

"A faj szó a kutya a fajta a németjuhász."

Igen, ez így van.

Ha ezt te is tudod, akkor miért próbálod ennyire meghamisítani a fogalmat, hogy a faj szerinted az emlős meg a madár? Nem, a faj az a kutya meg a zöld füzike.

"Ez bizony egy átalakulás bárhogyan nézem, de akkor átalakulás a madárból madárrá válás is?"

Persze. Egy féle madárból egy kicsit másféle madár, ez így működik. Később a másféle madárból még másabb madár, később még másabb, és így tovább. Minden folyamatosan változik, új mutációk jönnek létre, és ezek halmozódnak. Egy faj idővel annyira megváltozik hogy nem lesz képes a faj egy másik populációjával szaporodni. Ez a kezdete egy új ág kialakulásának az evolúciós törzsfán. Először csak két külön fajként kezeljük őket, de ahogy mindketten tovább változnak a saját egyedi irányukba, idővel külön nemzetségként, aztán külön családként kell már csoportosítani őket.

Az emlősöknél is ez volt, egy őshüllő populáció a zöld füzikéhez hasonló helyzetbe került. Az egyik irányban a sauropsida, másik irányban synapsida jellegek jelentek meg, ez utóbbi irány vezetett végül az emlősökhöz. De természetesen sokáig ez is csak hüllőből-hüllőbe való átmenet volt, de ahogy egyre több változás halmozódott fel más hüllő fajokhoz képest (temporális ablak, új állkapocsízesülés, oszteodermák, stb), előbb-utóbb meg kellett húzni egy határt, ahol azt mondtuk, hogy ezek mostmár nagyon mások mint a hüllők, muszáj lesz új rendszertani kategóriába osztani őket.

2018. jan. 15. 20:33
 146/170 anonim ***** válasza:

"Igen, ez így van.

Ha ezt te is tudod, akkor miért próbálod ennyire meghamisítani a fogalmat, hogy a faj szerinted az emlős meg a madár? Nem, a faj az a kutya meg a zöld füzike."

Akkor nem értelek mostmár teljes mértékben. Ember, ha a kutya a faj, akkor hogy lehetséges a zöld füzike is egy FAJ átalakulása? Kutya lett belőle? Eddig azt mondtad nem lesz belőle emlős. Hogyan lehetne már, a zöld füzike faj, ha a kutya a faj, te? Akkor, nem logikusan az következik, hogy a madár és a kutya a faj? Akkor a Zöld füzike egy fajta a madár fajon belül, nem? Hát ha a Német juhász a fajta és a kutya a faj, akkor a Zöld füzike a fajta és a madár a faj, nem? :D

2018. jan. 15. 20:41
 147/170 A kérdező kommentje:

"Akkor nem értelek mostmár teljes mértékben. Ember, ha a kutya a faj, akkor hogy lehetséges a zöld füzike is egy FAJ átalakulása? Kutya lett belőle? Eddig azt mondtad nem lesz belőle emlős. Hogyan lehetne már, a zöld füzike faj, ha a kutya a faj, te? Akkor, nem logikusan az következik, hogy a madár és a kutya a faj? Akkor a Zöld füzike egy fajta a madár fajon belül, nem? Hát ha a Német juhász a fajta és a kutya a faj, akkor a Zöld füzike a fajta és a madár a faj, nem?"

Nem. Nagyon nem!

A madár egy rendszertani osztály. Ezen belül vannak rendek, pingvinalakúak, viharmadár-alakúak, vöcsökalakúak, turákóalakúak, verébalakúak, stb. A verébalakúak rendjén belül (meg az összes többi renden belül is) vannak rendszertani családok, verébfélék, varjúfélék, bozótjárófélék, hangyászmadárfélék, füzikefélék (és még vagy 30 másik. Valójában a madarak osztálya messze változatosabb az emlősöknél). A füzikeféléken belül van két nemzetség, Seicercus és Phylloscopus. Ez utóbbi nemzetségen belül pedig 66 faj, és ezek egyike a zöld füzike.

Ami a kutyákat illeti, emlősök osztálya, ezen belül vannak még alosztályok és öregrendek is, de ezen belül ugyanúgy eljutunk a rendekig. Rágcsálók, csövesfogúak, ormányosok, sünalakúak, cetek, ragadozók, stb. A ragadozók rendjén belül van kb egy tucatnyi család, fülesfókafélék, valódi fókafélék, hiénafélék, menyétfélék, kutyafélék, stb. A kutyafélék családján belül az egyik nemzetség a Canis, ezen belül a vörös farkas, aranysakál, stb mellett ott a kutya is, mint faj. A kutyán, mint fajon belül pedig ott vannak az egyes fajták, mint a dobemran, labrador, stb.

De lényeg a lényeg, az emlős a madárral áll egy szinten, a ragadozó a verébalakúakkal, a kutyaféle a füzikefélével, a kutya a zöld füzikével.

2018. jan. 15. 21:01
 148/170 anonim ***** válasza:

"De lényeg a lényeg, az emlős a madárral áll egy szinten, a ragadozó a verébalakúakkal, a kutyaféle a füzikefélével, a kutya a zöld füzikével."

Tehát, akkor a kutya nem emlős? A zöld Füzike micsoda, nem egy madár? Ha a kutya az emlős, és a zöld füzike meg madár, akkor faj fajjá nem alakul át, te magad mondtad, hogy nem lesz emlős belőle, nem lesz kutya. De mégis azt mondod, hogy a Zöld füzike FAJ alakulást hajt végre. Ha nem lesz kutya bárhogyan is nézem emlős sem lesz a Zöld Füzike, az marad madár. Akkor hogyan lehetséges a Zöld Füzike faj, több fajjá alakulása? Ha a kutya egy faj? Mindazt feltudom dolgozni, de nem értem még mindig azt, hogy mindez hogyan lehetséges ha ez nem lehetséges, ahogyan te állítottad. Itt-> "A Zöld Füzike több fajjá alakul..." És itt-> "A madár nem lesz kutya..."

2018. jan. 15. 21:34
 149/170 A kérdező kommentje:

"Tehát, akkor a kutya nem emlős?"

Dehogynem. Sőt, gerinces is. Sőt, ragadozó is. Sőt, kutyaféle is. Sőt, állat is. Sőt, élőlény is.

"A zöld Füzike micsoda, nem egy madár?"

Dehogynem. Sőt, gerinces is. Sőt, verébalkatú is. Sőt, füzikeféle is. Sőt, állat is. Sőt, élőlény is.

"Ha a kutya az emlős, és a zöld füzike meg madár, akkor faj fajjá nem alakul át, te magad mondtad, hogy nem lesz emlős belőle, nem lesz kutya"

Abban az értelemben nem is, hogy egy már kialakult faj nem fog újra kialakulni. Egy új faj kialakulása szó szerint egy új fajt jelent, nem pedig egy már korábban létezőt.

Nem véletlen hasonlítják egy fához az evolúciós leszármazási vonalakat. Nem egyik ág alakul àt egy másik ággá, hanem folyamatosan új ágak jönnek létre, majd nőnek tovább a saját egyedi irányukba.

"De mégis azt mondod, hogy a Zöld füzike FAJ alakulást hajt végre."

Igen. Mert a zöld füzike korábban egy faj volt, de olyan populációkra vált szét, amelyek már nem sorolhatóak egy fajba.

2018. jan. 15. 21:49
 150/170 anonim ***** válasza:
Itt már nagy a kavarkád, meg a mellébeszélés is látom. Szögezzük le, 1, A Kutya egy emlős állat, amelynek a fajtája pl.: Német Juhász, soha nem lesz madár osztályú. :D A Zöld Füzike "faj" (akkor), ha új fajjá válik át, szerintem még madár lesz. Szólj ha tévedek. Nem lehet úgy egy vitát vinni végig, hogy ez is lehet meg az is lehet, ember, gondolkozz már kicsit. Én nem tudok új fajt "előállítani" magamból, de a madár aki nálam ranglétrában sokkal alacsonyak képes rá? Ezt ugye te sem gondolod komolyan. Tehát, a lényeg az, hogy egy madár nem lesz sohasem más csak madár marad. az Új "faja" is madár lesz, nem lesz kutya. De más értelemben meg igen, ahogyan te is írtad, ne... hát ez még viccnek is nagyon rossz és akkor ez a bizonyítása az evolúciónak, hogy lehetséges ez és lehetséges az? Ilyen értelemben lehet olyan értelemben nem lehetséges? Jajj ne... ne csináljuk. Ez nevetséges, ezzel engem nem hogy közelebb vittetek, távolabb taszítottatok inkább az evolúciótól. Természetesen az elfogadhatatlan, amit én mondtam nyílvánvalóan, igaz? :) Ha egy ember beteg az fejlődést jelent, de számotokra már nem fejlődés az evolúció csupán változás, hátha egyszer hatékonyabb, az jobb, ha jobb akkor az fejlődik, nem? Ha én eddig éltem a víz alatt, de kijövök a vízből de a vízhez hozzászoktam és ott is tudok élni meg a szárazföldön is, akkor az jobb, nem? Fejlődtem ezáltal. Bocsáss meg, a kinevetésért, NEM téged nevetlek ki, hanem azt amit hiszel, ezt nem lehet komolyan venni, semmit nem válaszoltál meg, csak annyit mondtál, hogy Lehetséges így, de úgy már nem lehetséges, egy új fajt egy fajon belül, ami épp úgy madár mint eddig nem pedig kutya, nem tudok komolyan venni. Akkor én hogy létezhetem mint ember, ha az ősöm egy hüllő volt? Hát akkor a kutyából lehet madár is nem? gondolkozzunk már... Mindenesetre, hosszas beszélgetésünk után, én azt vontam le, hogy ez semmire nem ad választ épp úgy, mint akkor sem adott mikor én is Ateista voltam. Akik ismernek tudják mennyit keresek és kutatok válaszok után, de mindezek csekély részét sem találtam meg annak idjén sem. :) Aztán a sátánizmussal ugyan ez volt a gond, semmi válasz. Levezetni nem tudtam mivel nem láttam rá bizonyítást, hogy abból a madárból egy telejesen más valami lesz, teszem azt hakapeszi makis lúdtalpas csenevész vagy bármi más. Amit én eddig láttam és letudtam vezetni, az az hogy alkalmazkodik egy bizonyos helyhez pl.: Hosszabb csőre lesz, vagy más színű tolla. De ha kutyává sem láttam át alakulni egy madarat, akkor ezt is teljességgel kizártnak tartom. Ez lényegében 0 a 3 kritériumból, nagyon jó szívvel is csak 1 a 3 kritériumból, de akkor úgy jöttem ide, mint egy fél órás csecsemő. Semmit nem tudtál bizonyítani ezzel, sajnálom. Szia.
2018. jan. 15. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!