Isten miért olyan kegyetlen, hogy mindenkit büntet válogatás nélkül két ember bűnéért?
"Én tudom mi az értéke az emberi életnek"
Lehet hogy ezt mondod, de ezt már ott megcáfoltad, amikor igazságosnak ítéltél egy olyan rendszert, amiben egy kisgyereknek, aki egyszer hazudott, ugyanaz a büntetése mint egy többszörös gyilkosnak, csak mert nem tért meg.
Ez az abortuszozás már csak szépségtapasz, a saját lelked nyugtatgatása végett, hogy te mennyire értékeled az életet... Miközben a saját elveid cáfolják az állításod.
"Csak az számít, hogy a szent könyved alapján fekete vagy fehér, önálló gondolatod már nincs..."
Teljesen jól látod, nincs köztes állapot, csak rossz és jó van. :) Ugyan akkor nem értem, hogy honnan ismersz annyira, hogy ezt ilyen biztosan kijelentsd, hogy nincs önálló gondolatom. :)
"Lehet hogy ezt mondod, de ezt már ott megcáfoltad, amikor igazságosnak ítéltél egy olyan rendszert, amiben egy kisgyereknek, aki egyszer hazudott, ugyanaz a büntetése mint egy többszörös gyilkosnak, csak mert nem tért meg.
Ez az abortuszozás már csak szépségtapasz, a saját lelked nyugtatgatása végett, hogy te mennyire értékeled az életet... Miközben a saját elveid cáfolják az állításod."
Mégegyszer mondom, hogy az, aki megérdemli a halált (mindenki megérdemli, mert bűnös) számomra nem egy elitélendő dolog, ha mindez igazságos. Azt ítélem el, amit le írtam, hogy ha ártatlanúl mészárólnak le valakiket csak azért, mert mást vall mint mi. Ez számomra a gyilkosság, az öncélú kivégzés. Mint írtam is látod, ez a gond veletek nem akarod elfogadni azt, hogy nekem ez a véleményem, pedig nekem ez marad a véleményem. :)
"Ugyan akkor nem értem, hogy honnan ismersz annyira, hogy ezt ilyen biztosan kijelentsd, hogy nincs önálló gondolatom. :)"
Innen ---> "Teljesen jól látod, nincs köztes állapot, csak rossz és jó van. :)"
"Tehát, ha én magam eldöntöm, hogy én elhiszem, mivel látom azt amit elhiszek, hogy csak jó és rossz létezik, nincs szürke, akkor nekem semmilyen önálló gondolatom nincsen? :)"
Nem. Ha te magad eldöntöd hogy elhiszel egy ilyen alaptalan állítást, miközben a világban szinte csak a két véglet közötti árnyalatok léteznek, akkor ez azt jelenti hogy se valódi ismereted a való világról, se önálló gondolatod nincsen.
"Nem. Ha te magad eldöntöd hogy elhiszel egy ilyen alaptalan állítást, miközben a világban szinte csak a két véglet közötti árnyalatok léteznek, akkor ez azt jelenti hogy se valódi ismereted a való világról, se önálló gondolatod nincsen."
Tehát, akkor most mivan eldöntöm én magam, de nincs önálló gondolatom? :) Ebbe úgy érzem kicsit belezavarodtál. Az én fejemhez nem nyomott a Biblia fegyvert, se senki más, hogy márpedig elfogadod. Ez én magam döntöttem el, tehát akkor nincs önálló gondolatom vagy van? :)
"Akkor leírom neked, titeket vonlak felelősségre, titeket, akik annyira féltek az elmúlástól, hogy egy ilyen beteg pszichopata isten képét is képesek vagytok szerető istenként behazudni magatoknak, csak hogy reménykedhessetek a megváltásban... "
Engem nem voltak felelősségre:) Ezek szerint téged sem, de azért szerinted mindenkit felelősségre voltak. Nem gondolod, hogy ellentmondasz önmagadnak?:))
Nekem nem az a módszerem, mint neked, hogy behazudjak dolgokat magamnak. Bár helyes, hogy magadból indulsz ki, de tudd ezt kezelni is.
De majd módod lesz mindezt Istennel is megvitatni, bár akkor már későn fogod belátni, hogy tévedsz. Szerintem inkább nézz utána magad a dolgoknak, jobban jársz
"Tehát, akkor most mivan eldöntöm én magam, de nincs önálló gondolatom? :) Ebbe úgy érzem kicsit belezavarodtál. Az én fejemhez nem nyomott a Biblia fegyvert, se senki más, hogy márpedig elfogadod. Ez én magam döntöttem el, tehát akkor nincs önálló gondolatom vagy van?"
Pedig gyakorlatilag pont ez a lényege a Bibliának és a megváltásnak. Fegyver a fejedhez, hogy "ugye mennyire imádsz"? Ha nem, akkor meg mehetsz a levesbe.
Azaz újfent bizonítottad hogy nincs önálló gondolatod, csak benyeled a Biblia hazugságait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!