A Szentháromság hivők, miért nem tudják érthetően magyarázni a tantételüket?
Mondják,hogy egy Isten van,aztán mondják,hogy az Atya is Isten,a Fiú is Isten,a Szent Lélek is Isten.
Akkor mégis ez három.
Erre azt mondják,hogy annak az egy Istennek három megnyilvánulása van.
A biblia szerint,annak az egy Istennek számtalan,millió/milliárd megnyilvánulása van a körüményeihez megfelelően.
Ez igy érthetetlen,akkor most még valami mást is ki kellene találni,hogy találjon a bibliával,és a mai értelmes ember is el tudja fogadni,mert ma már mindenki olvas,nem mint ez előtt 1700 éve,hogy 4% olvasott.
40."istentelenséged okán"
Hát igen Jézus azt mondta"Mi Atyánk,szenteltessék meg a te neved"
Te az Atya nevét megszentelted valaha?
Vagy még most is tagadod?
Na hát ez az istentelenséged.
Máté.23:23."Jaj néktek írástudók és farizeusok,képmutatók!Mert megadjátok a tizedet a mentából,a kaporbol és a köményből,de figyelmen kivül hagyjatok a törvény súlyosabb dolgait,mégpedig az igazságosságot,az irgalmasságot és a hűséget.Ezeket kellett volna cselekedni,és amazokat sem figyelmen kívül hagyni".
Igy képzelek el tégedet.
"Te az Atya nevét megszentelted valaha?
Vagy még most is tagadod?"
Lehet-e az Atya neve egy középkorban kitalált nőnemű műszó?
Kell-e foglalkoznom az Atya nevével, ha Jézus sem mondta ki soha, ahogy az Újszövetség sem tartalmazza egyszer sem? Mármint az igazi, eredeti görög Újszöv. nem tartalmazza, a jehovás ferdítésben lehet benne van.
42."Lehet-e az Atya neve egy középkorban kitalált nőnemű műszó"
Igen lehet és még határozottan!
Amiért keresed az ok nélküli hibát lehetnél figyelmesebb.
Pld.Férfinevek magánhangzó a végén.
Máté
Naftali
Lévi
Jetró
Juda
Isai
Abija stb.
Női nevek mássalhangzóval a végén.
Erzsébet
Hágár
Ruth stb.
Kb.30%-70%-ban igy kavarognak a nevek.Ugy hogy ez nem irányadó,csak hamis kifogás.
Minden rögöt megmozgatsz az Atya neve tagadására,de tanulj a régi történelemből akár a magyar iroktol.
Ők nem tagadják pedig 60%-uk háromság hivők.De a fonetikusak mint te, a butaságukat fitoktassák.
Nem értem, hogy mi köze a felsorolt neveknek ahhoz, hogy a jehova szó egy középkorban hibásan alkotott nőnemű műszó.
Krisztus úgy szólította, hogy Atyám, Abba, nekem tökéletesen megfelel. Ha Isten Fia így szólítja, akkor én ebben is követem.
Egyébként mitől rosszabb az a megszólítás, amit Krisztus használt egy középkori műszónál, ahogy sose nyilatkoztatta ki magát Isten?
Úgy mellékesen, ha már ennyira ráparáztál a témára, mutass már nekem egyetlen eredeti héber vagy görög iratot, amiben a jehova szó szerepel. Köszi.
44.Atya,egy szülőnek a családban lévő megnevezése,ami a szülői megnyilvánulást jelent,mint ahogy az Abba is.
Ezenkivül a szülőnek is tulajdon neve van,mint a Krisztusnak is Jézus.
Nincs miért ragozzam mert te ezt jól tudod,csak ki akarsz farolni a témából.
Azt is tudod,hogy a háromságos forditok kivették a bibliából,csak ott hagyták meg ahol a szöveget nem lehetett másképpen fordítani.
Éngemet nem érdekel mit/hogy hiszel,csak éppen levontam a következtetést rollad is,ugyan ugy Isten nevétől is.
De Jézus nem vicből mondta,sem Istene nevének tagadásábol ,hogy
"Atyám szenteltessék meg a te neved"
A 83Zsolt.18,19.sem hazudik részemre,amiért neked hazudik.
Ha már a háromság bizonyitottan hazugság,az Isten neve nem.
Igen? Nos akkor mi Isten neve?
Ne térj ki a kérésem elől, mutass egyetlen héber vagy görög iratot, amiben szerepel a jehova szó.
46.Ha te nem hiszel a bibliádnak én sem tudlak meggyőzni,de nem is akarlak.Ha mégis kutatni akarsz ott van az ókori héber történet,az iroink Petőfi,Ady,Csokonai stb.
Ha Istent név nélkül akarod hagyni szabad vagy hozzá.
Csak egy linket kérek, amin ókori héber vagy görög iratok vannak és szerepel bennük a jehova név.
Semmi különlegeset nem kívánok. Ha ennyire fontos és bizonyított a dolog, bizonyára számtalan ilyet tudnál mutatni. Én csak egyetlen egyet kértem ezen számos bizonyíték közül.
Miért nem akarsz segíteni, hogy én is megleljem a fényt? Miért próbálsz engem szándékosan a sötétségben tartani, hogy eltitkolod ezeket előlem és nem segítesz?
48 .Most vezetés közben vagyok.
Este majd küldök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!