A Szentháromság hivők, miért nem tudják érthetően magyarázni a tantételüket?
Mondják,hogy egy Isten van,aztán mondják,hogy az Atya is Isten,a Fiú is Isten,a Szent Lélek is Isten.
Akkor mégis ez három.
Erre azt mondják,hogy annak az egy Istennek három megnyilvánulása van.
A biblia szerint,annak az egy Istennek számtalan,millió/milliárd megnyilvánulása van a körüményeihez megfelelően.
Ez igy érthetetlen,akkor most még valami mást is ki kellene találni,hogy találjon a bibliával,és a mai értelmes ember is el tudja fogadni,mert ma már mindenki olvas,nem mint ez előtt 1700 éve,hogy 4% olvasott.
30.Ne haragudj, de bizonyítod a hiteltelenségedet.
Akkor hiteles egy állítás ha egy vagy két tanuval bizonyitod,hogy igazad van,de ha nem akkor az állításod hamisnak bizonyul,ami rosszabb mind ha be sem irtad volna.
26."A Szent Szellem Úr és Isten"
Ez egy zür/zavar.
Azt tudjuk,hogy Isten küldi a Szent Szellemet ahová akarja.
De ha a Szent Szellem Isten akkor miért nem megy magától ada ahova kell.
Ez,hogy van az istenek egymást küldözgetik,vagy talán a lustábbik küldi az éberebbet?
Vagy talán,nem akarják a teendőjüket végezni?Mégis bürokrácia van náluk?
Ne ámits akkor még a János.17:3 sem igaz."Az pedig az örök élet,hogy megismerjenek téged az egyedüli Igaz Istent és akit elküldtél a Jézus Krisztust".
Ézsaiásnál azt irja "én vagyok az,rajtam kívül nincs Isten,előttem sem volt,utánam sem lesz,dicsőségemet,imádatomat senkivel meg nem osztom".
Ezek hazugságok?
Vagy azok a hazugságok amit te irsz,de a biblia nem ir olyat.
Csak, hogy a mai embernek is érthető legyen.
Ha azt mondjuk egy család akkor abban minimum három embert értünk. Apa, anya, gyerek. Ha a háromból egy meghal az csonka család. Ha kettő gál meg akkor az egy már nem család, (mint ahogy a kettő sem). Sőt azt mondja elveszitettem a családom.
Vagy van egy kormányunk, de egy miniszter, vagy néhány meg nem kormány. Csak a teljes kormány az egy kormány.
Az egy Isten mintha az mondanám egy család benne három személlyel, de ebben az esetben egy Isten benne három személlyel.
Mindegyiknek isteni hatalma van. Mint ahogy a családban minden tagnak azonos jogai vannak. Vagy a kormányban az egyes minisztereknek is van döntéshozatali joga, hatalma.
És mivel Őket nem válthatja le senki, mint a kormányokat.
Nem halhatnak meg mint a család tagok, mert mindegyiknek élete van önmagában. (Ezért kellett Jézusnak emberként megszületnie le tenni a halhatatlanságátt, mert csak igy tudott meghalni. Ezért olyan hatalmas az Ő áldozata.
Mert azt kockaztatta, hogy nem lesz "család" a "család", "kormány" a "kormány".
De győzött ezért egyesülni tudott újra a háromság. És az Ő győzelmével mi is győzhetünk.
Így egyéb titkot a szentháromságról személyesen tudhatunk meg. Mert addig minden más csak spekuláció.
Mi értelme a kérdésnek, illetve a számtalan válasznak, ha a kérdező nagy ívben tojik az egészre? Még csak arra sem vette a fáradtságot, hogy egy rövid választ adjon.
Valószínűleg csak egy sima troll a kérdező.
34.Hát mégis ha a kérdező felel,mi szükség rátok?
De miért szükséges a kérdés ha tudom a feleletet?
Miért,nem felelsz te, a troll-kodás helyett?
Miért irsz rá, ha nem a témával foglalkozik?
Látom sikerült a megfelelő accountról belogolni most, nem a 21%-osról írsz.
Egyébként a te számodra miért ennyire fontos ez a kérdés? Láthatóan próbálod folyamatosan a színen tartani, vagy új kérdést írsz ki olykor, vagy hetek óta passzív kérdéseket élesztel újra.
Ennyire vágysz arra, hogy megérthesd a Krisztus által kinyilatkoztatott Szentháromság egy Isten titkát, vagy csak ennyire zavar, hogy minden keresztény ezt vallja?
Tudod mi keresztények a Bibliát nagybetűvel írjuk. Ha valaki ennyire nem képes, amikor a legnagyobb világvallás szent könyvéről beszél, felmerülhet a kérdés; érdemes neki válaszolni?
Nekem az ilyen emberekről, akikben ennyi tisztelet sincs, mindig a Pál utcai fiúk regény jut eszembe.
Úgy látszik, hogy te következetesen kisbetűvel írod mindig.
Hitelesebb lennél, ha nem cserélgetnéd össze-vissza az accountokat, amikor írogatsz...
A Bibliát a nagybetűvel kezdjük, még a helyesírási szótár szerint is. Persze értem én, hogy te istentelenséged okán írod szándékosan kicsivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!