Miért nem látják a hívők a vallás által állított kettősségeket?
Nem vagyok vallásos, de erősen hiszek "valamiben". Nem vagyok hajlandó elhinni, hogy egy Isten, aki megannyi csodás dolgot teremtett szenvedésre kárhoztatna életében embereket, csak mert nem az "egyház által diktált egyetemes erkölcs" szerint élnek.
Gondolok itt leginkább a melegekre, vagy azokra akik nem akarnak gyereket. Esetleg akik nem házasok, de tisztelik/szeretik egymást, de mondhatnék annyi dolgot, ami csak azért bűn, mert jól érzi tőle magát az ember. És annyira nem életszerű ezeket nem megélni. Egyszerűen nem értem, hogy ha ennyire egyetemes igazságokról van szó az erkölcs legstabilabb pontja miért nem a hazugságok eltörlése, az őszinteség másokkal és magunkkal szemben? Illetve értem, hogy az egyházi intézményekneknez miért nem jó, csak azt nem értem ezt miért nem látják az emberek? Miért állnak ki államilag egy ilyen dolgokat hirdető intézmény mellett? Ez annyira elkeserít...
A bibliai parancsolatokat senki sem tudja maradéktalanul betartani. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne lennének helyesek, és ki kellene dobni őket. A törvény nem oldja meg a bűn problémáját, de rámutat arra. Minden bűn, ami az ember hosszútávú boldogságának útjában áll. Mert ugye rövid ideig sok mindennel örömet szerezhet magának az ember, amit aztán utólag megbán, mert kiderül hogy több a hátránya, mint az előnye.
Az a probléma, hogy magunktól nem vagyunk képesek eldönteni mitől leszünk mi és környezetünk hosszútávon boldogok. Egyszerűen nem tudunk minden tettünk minden következményével számolni. Ezért jobb a Bibliára hagyatkozni, mert a benne leírt bölcsességek kiállták az idők próbáját, és jobban ismeri gyengeségeinket, mint mi magunk. Kinek-kinek tisztában kell lennie a saját gyengeségeivel, és minden nap törekedni ellenállni a kísértésnek. Le kell ásni az alapokig és feltárni honnan ered a kísértés ereje. Ez sajnos önerőből nem működik. Csak akkor, ha Jézushoz minél közelebb tudunk kerülni, ami alázatos, imádságos szívet igényel, és egy megbízható hívő közösséget. Valamint lehetőleg kerülni kell mindent, ami a megtisztulást hátráltatja.
11:37 52%-os
Ez szerintem nem igaz mert ezek a "bűnök" egy valami miatt vannak. Ha azt a valamit felismered ès kiiktatod, akkor nem vétkezel. Értelmét sem látod annak, hogy vétkezz.
# 42
Jó lenne, ha ez ilyen egyszerű volna. Mindenkinek vannak olyan gyengeségei, amiket nem tud önerőből leküzdeni. Ha például valaki hosszú idő után egyik napról a másikra le tudja tenni a cigarettát, az nem is volt igazán az ő gyengéje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!