Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem látják a hívők a...

Miért nem látják a hívők a vallás által állított kettősségeket?

Figyelt kérdés

Nem vagyok vallásos, de erősen hiszek "valamiben". Nem vagyok hajlandó elhinni, hogy egy Isten, aki megannyi csodás dolgot teremtett szenvedésre kárhoztatna életében embereket, csak mert nem az "egyház által diktált egyetemes erkölcs" szerint élnek.

Gondolok itt leginkább a melegekre, vagy azokra akik nem akarnak gyereket. Esetleg akik nem házasok, de tisztelik/szeretik egymást, de mondhatnék annyi dolgot, ami csak azért bűn, mert jól érzi tőle magát az ember. És annyira nem életszerű ezeket nem megélni. Egyszerűen nem értem, hogy ha ennyire egyetemes igazságokról van szó az erkölcs legstabilabb pontja miért nem a hazugságok eltörlése, az őszinteség másokkal és magunkkal szemben? Illetve értem, hogy az egyházi intézményekneknez miért nem jó, csak azt nem értem ezt miért nem látják az emberek? Miért állnak ki államilag egy ilyen dolgokat hirdető intézmény mellett? Ez annyira elkeserít...

2017. dec. 9. 17:32
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
21%

Továbbra sem értem, mi bajod. Cáfoljon meg téged a halál! -(hm. az fog is)

Nem,ne foglalkozz a vallással és MÁS EMBER HITÉVEL ha ennyire felzaklat.

Sok embernek létszükséglet. Neked megrázkódtatás.

"miért nem veszitek észre, hogy ez az egész vallás csak egy szervezett megvezetés? Mindig is a politikai érdekeket szolgálta, és annyira bevette magát a fejekbe, hogy emberiség elleni bűntettek is beleférnek"

Ez orbitális faccág. Tényleg ne foglalkozz a vallással, nem megy és beszoptad a lenini elveket - ebből nincs visszaút. Élj, rohanj a vágyaid, az élvezetek után, merülj el a fogyasztói idiotizmusban - és ne csodálkozz, hogy mégis boldogtalan vagy.

Mert a lét szenvedés. Minden embernek. Ebből a világvallások mutatnak kiutat - de kevésnek sikerült, nagyon kevésnek.

2017. dec. 9. 21:32
 22/43 anonim ***** válasza:
49%
Köszönöm. :D
2017. dec. 9. 21:32
 23/43 anonim ***** válasza:
25%
Nem neked köszönöm 21:32 te a pokolban fogsz elrohadni :D a saját poklodban. :D
2017. dec. 9. 21:33
 24/43 anonim ***** válasza:
0%
23-as ne ugass, ki kíváncsi rád?
2017. dec. 9. 21:37
 25/43 anonim ***** válasza:
:D
2017. dec. 9. 21:40
 26/43 A kérdező kommentje:

A 20-as válaszoló a válaszban jól leírta...így gondolom énbis.

21-es, ne haragudj, de te egy ilyen megnyilvánulás után üdvözültnek érzed magad? Iskolapéldája vagy az általam leírt bigott, elítélő, támadó "hívőnek".

Volt itt más is, aki nem értett velem egyet, meg is indokolta miért, mégis tudott normális hangnemben válaszolni.

2017. dec. 9. 21:44
 27/43 A kérdező kommentje:
22-es: nem értem, mire írtad?
2017. dec. 9. 21:45
 28/43 anonim ***** válasza:
35%
20-asra
2017. dec. 9. 21:55
 29/43 A kérdező kommentje:
Értem :)
2017. dec. 9. 21:58
 30/43 anonim ***** válasza:
29%

"üdvözültnek érzed magad? " Miért érezném annak? ? ? ?

"Iskolapéldája vagy az általam leírt bigott, elítélő, támadó "hívőnek". "

Bocs, de nem tudsz semmit. Nem csak rólam (lövésed sincs a világképemről, hitemről, jössz itt a frázis pufogtatásokkal "bigott, elítélő, támadó"), a vallásokról sem tudsz semmit.

"Az emberiség elleni bűntettről" sincs halvány gőzöd.

Nem mindennapian alacsony szintű kérdés ez, még a gyakorin sem.

"Ez annyira elkeserít..."

Segíteni próbáltam, hogy ebből a hisztérikus zaklatottságból kiemeljelek.

Újra mondom:NEM NEKED való a vallás.

"'Volt itt más is, aki nem értett velem egyet, meg is indokolta miért, mégis tudott normális hangnemben válaszolni."

Írd be az egyest nekem.

Nem feleltél, miért boldogtalanok az emberek? Miért vagy te ilyen boldogtalan? mi akadályozz hogy úgy élj ,ahogy akarsz? Miért a "hívőket" vallásokat" okolod a keserűségedért?

Nyugodj le, és foglalkozz azzal, amihez értesz.

2017. dec. 9. 21:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!