Vajon megváltozott a Biblia?
sok vád ér minket tanúkat, pl. az, hogy nekünk más Bibliánk van. Bár az igaz, hogy mai a nyelvezete, de ezt időrők időre megtették a Károli féle fordításal is.
Ha veszitek a fáradságot, és elolvassátok ezt a cikket:
megköszönném ha választ írnátok a fenti kérdésre.
Szeretném kérni, ha lehet, a válaszokat Krisztus szellemét tükrözze.
Kedves 6-os hsz
Az igazságot Jehováról a Károli féle forításból ismertem meg. Még kilátásban sem volt akkor az Újvilág fordítás.
Csak a Bibliával rendelkeztem, a tanúk akkor még (felénk) nem jártak házról házra.
Egyedül ismertem fel, hogy Istennek mindig is volt itt a földön szervezett népe, és bárki csatlakozhatott a népéhez, aki megtartotta Isten törvényeit, parancsait és alkalmazta az életében.(" Egy törvény és egy bírói döntés legyen számotokra és a jövevények számára, akik jövevényként laknak veletek.«”4Móz.15:16)
Azt is felismertem a Károli Bibliából, hogy ma is van népe a földön, és Krisztus tanítása elvezetett ehhez a néphez. Miután megbizonyosodtam melyik ez a nép, magam kerestem meg őket, és nagyító alatt vizsgáltam, vajon egyezik-e a tanításuk és az életük azzal, amit Krisztus tanított, amit találtam a Bibliában.....ezt teszem azóta is, és élvezem mindazt, amit Isten a népének ígért és meg is ad:-) pl. az Ézsaiás 65:13-15 verseiben.
A több mint 8 millió tanúnak a nagy része NEM a Újvilág fordításból ismerte meg Jehovát, hanem más, különféle fordításokból.
Kedves Merete
Ha tényleg figyelmsen olvastad volna azt a cikket, akkor észreveszed, hogy ott egyáltalán nem az Újvilág forditásról van szó, inkább a BIBLIA FORDÍTÁSÁRÓL az elmúlt évszázadokban :-(
De az előítélet süti az írásodat is....légy semleges, és ne legyél része a világnak, ha tényleg meg szeretnéd ismerni Krisztus Istenét Jehovát :-)
"Az eredetiben ugyanis az van, hogy: "Én és az Atya (nagybetűvel) egy (egyesszámban) vagyunk." ezt kár is lenne megpróbálni megcáfolni. :)"
Ez az érv mindig feljön, de nem számoltok soha ezzel:
Jn 17,21
Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem.
Szuper, mert akkor az érved szerint Te is és én is Isten vagyunk! Pont olyan, mint az Atya. Szerinted sántít?
A kedvencem még mindig a seregek jehovája értelmetlen mondat. :D
Én nem veszem a fáradságot, hogy érveljek nektek, hisz még a kegyelem szót is kivettétek a bibliátokból, pedig az egész Újszövetségnek ez a lényege. Akinek a kegyelem nem hiányzik, az ragaszkodik ehhez a borzalomhoz, amitől minden Biblia kiadó elhatárolódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!