Lányok! Ti miért vagytok önszántatokból keresztények? Már az első oldalakon leírja a Biblia? Hogy a nő a férfit szolgálja.
LOL😂
Hol írja, a Biblia, hogy a nő alá van rendelve a férfinak? Isten Éva személyében egyenlő társat alkotott Ádámnak, a nő nem elnyomott, de nem is a férfi vetélytársa, aki fölé kell kerekedni, hanem egyenlő társa. A Bibliában sok kiemelkedő nőalak szerepel, pl. Eszter, Judit, Ráháb, Debóra.
Jézus aztán meg pláne nem volt nemi alapon személyválogató, a tanítványai közt több nő is volt.
Nem tudom, milyen ateista blogról szedted össze ezt a sok butaságot, de nem sok alapja van.
Igen, önszántamból vagyok keresztény, ugyanis a Szentírás már a keletkezésekor korát megelőző módon viszonyult a nőkhöz, mint a férfinak egyenrangú társa. Ez látható Jézus példájából is, amikor nőkkel találkozott.
Ő azt tanította, hogy úgy szeressük egymást, ahogy ő minket. Szent Pál meg is erősíti, hogy a férfi úgy szeresse a nőt, ahogy Jézus az Egyházat: Jézus az életét adta az Egyházért.
"Már az első oldalakon leírja a Biblia? Hogy a nő a férfit szolgálja."
Nem írja
"és epekedel a te férjed után, ő pedig uralkodik te rajtad."
Valószínűleg erre a szakaszra gondoltál. Nos, rossz hírem van számodra: ez a vallástól függetlenül is igaz. Akkor is ha sokan úgy tesznek, mintha nem az lenne. A szex miről szól szerinted?
"Valószínűleg erre a szakaszra gondoltál. Nos, rossz hírem van számodra: ez a vallástól függetlenül is igaz. Akkor is ha sokan úgy tesznek, mintha nem az lenne. A szex miről szól szerinted?"
41 éves vagyok, négy gyermekem van, ha hiszed, ha nem, nem kell elmesélnek, hogy mit jelent a szex fogalma, de Téged nagyon sajnállak. Ha úgy gondolod, hogy a szex hierarchiáról vagy alázatról, vagy szolgálásról szól, akkor váltsd le a partnered, de sürgősen!
"A szex miről szól szerinted?"
Kinek miről.
"Ha úgy gondolod, hogy a szex hierarchiáról vagy alázatról, vagy szolgálásról szól"
Nem, nem így gondolom, szerintem az "uralkodik" nem ezt jelenti a bibliai szövegben sem. De itt most konkrétan a szex nyers, ösztönös valóságára utaltam. A szex nyilván nem csak ennyi, de bizony ez az alapja. Ebben a viszonyban a férfi "uralkodik" a nőn, ha nem így van, akkor ott nincs rendben valami...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!