Vajon ellent mondd a Biblia önmagának, vagy igazolja magát? és a tudománynak?
napjainkra is gyakorlatias vagy elavult? , mi az álláspontja a halottak állapotáról? Az ünnepekről? , az életmódról? , a föld fennmaradásáról? , a? , , , , a? , , , a? , stb
Szívesen válaszolok bibliai kérdésekre, a Bibliából.
"Vajon ellent mondd a Biblia önmagának"
Nem
"igazolja magát"
igen
és a tudománynak
nem
Szia!
Például az Ószovetségben bemutatott rémisten és Jézus Krisztus között kb 180 fok az eltérés.
Most te kérdezel, vagy te válaszolsz?
Mert nem teljesen egyértelmű számomra.
Ha te kérdezel, akkor mi a kérdés? Ha te válaszolsz, akkor keress kérdéseket és válaszolj ott, ezért ne hozz létre egy új kérdést.
A tudománynak elég sok helyen. Lásd, négylábú rovarok, a Föld előbb volt mint a Nap vagy bármelyik csillag, egész bolygót elborító vízözön aminek semmi nyoma, stb.
De néha még magának is ellent mond, lásd, az első fejezetben az állatokat Ádám előtt teremti Isten, a második fejezetben Ádám után.
Biblia-magyarázónak nevezed ki magad?
Ha nem: akkor értelmetlen "kérdésed".
Ha igen: akkor tudnod kell, hogy a Biblia a HITtételek gyűjteménye.
Tudnod kell azt is, hogy a HIT logikával nem vizsgálható.
A hit alapját és tételeit logikusan vizsgálni/magyarázni/elemezni logikátlan, tehát nem csupán szükségtelen, hanem káros.
Mondjuk az mindjárt az elején elég zavarba ejtő, hogy a negyedik napon teremtette az öreg a Napot.
Én bele - bele olvasok, persze betéve nem ismerem, de sosem értettem mitől olyan nagy a felhajtás, én még olyan nagy hatású okosságot nem olvastam benne.
"Mondjuk az mindjárt az elején elég zavarba ejtő, hogy a negyedik napon teremtette az öreg a Napot."
Nincs ebben semmi zavarba ejtő. Teljesen más világkép, szó sem volt még naprendszerről meg galaxisokról. Még arról sem, hogy a Föld kering a Nap körül. Ilyen világképben az a logikus, hogy a Föld lett előbb, mint a Nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!