Te ettél volna Ádám és Éva helyében a tudás fájáról?
"Hátha egy rossz pillanatukban elolvassák és gondolkoznak"
Gondolkoznak, de nem jön össze nekik és kezdik elölről.
Nincs új a nap alatt...
Tudnám, hogy miért reménykedem mindig egy kérdésnél...
"gondolhattak volna arra:kinek van igaza?Isten jót akar nekik vagy valóban elzárja előlük a tudást?"
Pont ez a gond, hogy még nem voltak ezen a szinten a gondolkodásban.
Mint említettem: NEM tudták a jó és a rossz közötti különbséget. Úgy lettek megteremtve, hogy naivak voltak, és mindent elhittek annak, aki éppen beszélt hozzájuk.
Mint említettem: ez addig nem is volt gond, amíg CSAK jó szándékkal szóltak hozzájuk.
Tényleg nem tudom, hogy ezen mit nem lehet megérteni. Egy értelmesebb óvodásnak, ha elmagyarázzuk, megérti.
Ja, és ha valakinek erre az a válasza, hogy "hülye vagy", és egy szó magyarázatot nem ír mellé, azzal csak magát minősíti.
72%-os
Te magad írtad: "Tudod, ezt már részletesen kitárgyaltuk."
Ha már részletesen kitárgyaltátok (felteszem nem is egyszer), akkor miért kezded megint elölről?
Biztos próbálta már magyarázni neked valaki, de nem fogadtad be az információt. Minek róni ugyanazokat a köröket?
Ha már részletesen kitárgyaltátok, használd a keresőt és elmélkedj a leírtakon!
Sok sikert!
Ui.: nem pontoztalak le (tudom, hogy érzékeny vagy a témára. XD)
"még nem voltak ezen a szinten a gondolkodásban"
Milyen szinten nem voltak? Nem tudták megállapítani, hogy amit eddig kaptak Istentől, az mind jó, és ezért logikus, hogy érdemes továbbra is Rá hallgatni?
Mondom:
NEM TUDTÁK, MI A JÓ!
Részletesebben:
- nem tudták, hogy amit idáig kaptak az istentől, az jó,
- nem tudták, hogy amit a sátán mond, az nem jó.
Ezen mit nem lehet érteni?
Tényleg úgy viselkednek néha a hívők, hogy már egy óvodás is furán nézne rájuk.
"Milyen szinten nem voltak? Nem tudták megállapítani, hogy amit eddig kaptak Istentől, az mind jó, és ezért logikus, hogy érdemes továbbra is Rá hallgatni?"
Pontosan így van. JÓ és ROSSZ tudása nélkül nem csak egyszerűen azt nem érthették, hogy a fáról enni rossz, de azt sem, hogy Istennek szót fogadni jó, hogy egyáltalán amit Isten tesz, az jó.
Szia
Érdekes válaszokat kaptál:-) Mindenki a saját életéből, gondolkodásából indul ki.
Mivel már pár évtizede tanulmányozom a Bibliát, minden igyekezetemmal azon vagyok, hogy TUDATOSAN ne vétsek Isten törvényei ellen. Tehát úgy tudatosan ahogyan Ádám tette, MOST úgy tűnik nem vétkeznék Isten ellen, mindegy mire akarna egy idegen, eddig soha nem látott, halott hang rávenni, ami Isten szava ellen van.
De azon sokat gondolkodom, mennyire erős vonzalom lehetett a két ember között, amiért Ádám nem a létrehozóját választotta, hanem az Isten iránti engedetlenséget - pedig tudta, hogy ez a halálát jelenti majd. Azt is tudta, mit jelent a halál, hiszen látnia kellett ahogyan az állatok kimulnak, és ismét porrá lesznek.
Szóval érdekes a kérdésed:-)
"Mondom:
NEM TUDTÁK, MI A JÓ!
- nem tudták, hogy amit idáig kaptak az istentől, az jó"
Dehogynem tudták. Hiszen boldogan éltek a Paradicsomban. Mindenük megvolt, semmire se volt panaszuk.
Vagy szerinted ha megkérdezte volna tőlük valaki, hogy jól érzik-e magukat ott, azt válaszolták volna, hogy "Nem tudjuk"? Ha megkérdezte volna tőlük valaki, hogy jó-e az a sok ennivaló, ami ott megterem, azt mondták volna, hogy "Nem tudjuk"?
"- nem tudták, hogy amit a sátán mond, az nem jó"
Nem fogták föl, hogy amit a sátán mond, az ellentétes azzal, amit Isten mond?
"Ha megkérdezte volna tőlük valaki, hogy jó-e az a sok ennivaló, ami ott megterem, azt mondták volna, hogy "Nem tudjuk"? "
Ha nem ismerik a "jó" fogalmát, akkor eleve a kérdésed sem tudták volna értelmezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!