Ádám és Éva teremtése miért lenne mese?
Most komolyan mondom hogy nem látjátok hogy rosszul gondolkoztok ?
Éva és Ádám két létező ember volt aki élt és nem csak mese volt.
Jézus Krisztus miért halt volna meg hogy ha csak példaként említette volna Őket ?
Kár hogy rosszul gondolkoztok sajnos.
Köszönöm szépen a válaszod! Hát igen igazad van.
Nem akarok tiszteletlen lenni és vitatkozni sem csak őszintén jót szeretnék.
Mert a Megváltó Krisztus egyszer vissza fog térni és szeretné ha csatlakoznátok hozzá gyermekeiként.
Szerintem nem az a fő benne, hogy mese-e vagy sem, hanem hogy hiszel-e benne vagy sem. Én is úgy gondolom, hogy mese, de nem lenézően mondom ezt, hanem azért, mert tanító jellegű történet, a mondanivalója a lényeg. Mindenki azt gondol valamiről, amit akar. Ha pedig jót szeretnél másoknak, inkább a fő tanításokat ismertesd velük, mert az sokkal hasznosabb szerintem.
1# Ettől még vannak dolgok, melyek megmagyarázhatatlanok, és a megismerésük nem azon múlik, hogy minek nevezzük a teremtés történetét.
Értem akkor jó.
Köszönöm szépen a válaszod!
"Köszönöm szépen a válaszod! Hát igen igazad van.
Nem akarok tiszteletlen lenni és vitatkozni sem csak őszintén jót szeretnék.
Mert a Megváltó Krisztus egyszer vissza fog térni és szeretné ha csatlakoznátok hozzá gyermekeiként."
CSak vigyázz testvérem, a GYAK-on sok az álkeresztény is. NE vegyék el a nyugalmadat, ne térítsenek el Isten szavától
Be tudod bizonítanyi, hogy nem mese?
Mert nekem az egész Biblia egy mese, nem látom, miért kéne hinnem (nem tudni, hinni!) benne.
"Be tudod bizonítanyi, hogy nem mese?
Mert nekem az egész Biblia egy mese, nem látom, miért kéne hinnem (nem tudni, hinni!) benne."
Játszunk egy játékot. Minket nem érdekel, hogy mesének tartod, téged meg nem érdekel, hogy mi nem. Utána pedig mindenki otthon egyedül keresi tovább az igazságot és nem izgul tovább. Na?
Na akkor megjöttem én, a 43%-os szerinti álkeresztény.
Nem hiszem szó szerint megtörténtnek a teremtéstörténetet.
Szerintem az Ádám-Éva sztorinak nem az a lényege, hogy hány nap alatt történt a teremtés és mi módon, sokkal mélyebb az értelme, hiszen az ember öntudatra ébredéséről és a bűnbeesésről szól, ami tényleg megtörtént.
Az alma egyrészt jelképezi az öntudatra ébredést, hiszen egyrészt rájött az ember, hogy meztelen, és rájött a saját halandóságára. Ezek evolúciós folyamatok is, ha úgy tekintjük.
Másrészt pedig a bűnbeesés szimbóluma, ami szintén az öntudatra ébredéssel járt.
Másrészről az evolúcióelmélet igaznak bizonyul, Isten miért hazudna nekünk? Miért vannak azok az ősembercsontvázak, kövületek, fosszíliák? A sátán helyezte oda, vagy mi? Vagy csak tévesen állapítják meg a korukat? Nem hinném, sőt, egyre régebbi leleteket találnak.
A Biblia hitelessége bizonyítható több oldalról is.
De ez nem egy ilyen fórum tárgya. Hiszen kutatást igényel, komoly beszélgetéseket.
Ahol nem hiányzik, hogy trollkodók beszoljanak. Kedves #3-as nem rólad beszélek és konkretan senkitől, csak az öltözködjön fel akinek inge.
A NG készített egy hatalmas kutatást ahol bebizonyították, hogy mindenki egy közös ős "Evától" származik genetikailag. És ez az ős "Éva" az arab félszigetről indult.
Viszont, ha nem hiszem el Ádám és Éva valódi létét akkor Isten szavának nem hiszek.
Én viszont fetétel nélkül hiszem a Biblia Istentől ihletetségét. Mindent Isten íratott le a profétáival.
Van ahol szó szerint és van ahol jelképesen kell érteni. Ahol jelképes azt sem nekem kell kitalálni mit és, hogyan, mert a Biblia önmagát magyarázza. Valamin a történelem, a régészet és a proféciák teljesedése igazolja.
Ezt úgy kapásból azt mondom ne fogadja el senki! JÁRJON UTÁNNA!
Az életemet merem rá tenni, ha valaki BECSÜLETTEL utánna jár hitre jut. Persze vannak akik a nyilvánvalót is elutasítják, de az legyen az ő döntésük.
"Másrészről az evolúcióelmélet igaznak bizonyul, Isten miért hazudna nekünk? Miért vannak azok az ősembercsontvázak, kövületek, fosszíliák? A sátán helyezte oda, vagy mi? Vagy csak tévesen állapítják meg a korukat? Nem hinném, sőt, egyre régebbi leleteket találnak."
Mivel egyrészt a hatnapot teremtésről ír a Biblia, másrészt a 4400 éve történt özönvízben megkövült szerencsétlenek pont nem bizonyítják a törzsfejlődést.
Na de hétvége van, legyen a mai nap az istentagadóké itt a GYAKon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!