Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ádám és Éva teremtése miért...

Ádám és Éva teremtése miért lenne mese?

Figyelt kérdés

Most komolyan mondom hogy nem látjátok hogy rosszul gondolkoztok ?

Éva és Ádám két létező ember volt aki élt és nem csak mese volt.

Jézus Krisztus miért halt volna meg hogy ha csak példaként említette volna Őket ?

Kár hogy rosszul gondolkoztok sajnos.

2017. szept. 3. 07:51
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
62%
Apropó, még egyetlen pápa sem állította volt, hogy Jézus egy azonosíthatatlan repülő tárgy lenne... ellenben állítom, hogy a pápa a mai legnagyobb keresztény gyülekezet vezetője.
2017. szept. 3. 11:51
 32/54 anonim ***** válasza:
21%

"A kérdésem továbbra is áll: előtte, vagy utána? :)"

Még mindig előtte. Hányszor volt már itt téma? Keress vissza. De ha nem hagy nyugodni, írj ki kérdést és repülök válaszolni. :)

Te ateista vagy?

"azt ugye tudod, hogy a pápa csak azt ismeri el, amit már épeszű embernek semmiképpen nem lehet tagadni?"

Azt ugye tudod, hogy a pápa is ember, tehát nem tévedhetetlen és szavai megkérdőjelezhetők?

"Apropó, még egyetlen pápa sem állította volt, hogy Jézus egy azonosíthatatlan repülő tárgy lenne... ellenben állítom, hogy a pápa a mai legnagyobb keresztény gyülekezet vezetője."

Én sem azt mondtam. -_-

Menten elalélok. És akkor mi van, ha a legnagyobb keresztény gyülekezet vezetője? Ha a legnagyobb, akkor a legigazabb is vagy mi?

2017. szept. 3. 12:25
 33/54 anonim ***** válasza:
61%

"Menten elalélok. És akkor mi van, ha a legnagyobb keresztény gyülekezet vezetője?"

Agyalj még ezen egy kicsit! Szerinted mi lehet, ha a legnagyobb keresztény felekezet feje is elfogadja az evolúciót?

Csak nem azt hogy bármennyire is a Biblia és a hit az alapja az ember életének, ettől még ha szemellenző nélkül jár a világban, látja hogy az evolúció egy létező folyamat?

A geocentrikus világképpel màr egyszer csúnyán befürödtek a keresztények. Hogy miért jó az egyeseknek hogy ugyanezt játsszák a XXI. században a törzsfejlődéssel, érthetetlen...

2017. szept. 3. 12:34
 34/54 anonim ***** válasza:
61%
Ez igaz, ott voltam az esküvőjükön...
2017. szept. 3. 12:39
 35/54 anonim ***** válasza:
12%

Akárhányszor lehetett téma, és akármi is a vallási/vallásokat tekintő meggyőződésem, olvastam, írtam. Te is olvashatod...

De ismételem:

"És monda az Úr Isten: Nem jó az embernek egyedül lenni; szerzek néki segítő társat, hozzá illőt. És formált vala az Úr Isten a földből mindenféle mezei vadat, és mindenféle égi madarat, és elvivé az emberhez"

Azért ennek eléggé egyértelmű az értelmezése, ha már valaki "szószerint" és "100% igaz"-nak szeretné venni...

2017. szept. 3. 12:48
 36/54 anonim ***** válasza:
46%

"Azt már a pápa is elismerte, hogy Ádámék nem léteztek, jelképes a történet. "

"Agyalj még ezen egy kicsit! Szerinted mi lehet, ha a legnagyobb keresztény felekezet feje is elfogadja az evolúciót?"

Igen, de azt ne felejtsétek el, hogy - mindeközben - az Egyház fenntartja a test-lélek dualizmusát (ellentétben a fizikalista/monista elképzelésekkel), ill. ebből a lélek közvetlen teremtését minden egyes emberegyed létrejötténél.

Tehát történnie kellett valaminek, hogy ez a létmozzanat az első emberben létrejöjjön.

2017. szept. 3. 13:07
 37/54 anonim ***** válasza:

"Szerinted mi lehet, ha a legnagyobb keresztény felekezet feje is elfogadja az evolúciót?"

Ó, semmi jó, hidd el, semmi jó.

De még mindig nem jelent semmit a: 'mert a pápa is azt mondja!'.

"A geocentrikus világképpel màr egyszer csúnyán befürödtek a keresztények."

Az lehet, hogy valakik csúnyán befürödtek vele. De nem tudom mire alapozták. A Bibliában nincs ilyen geocentrikus világkép.

PencroftTivald neked már válaszoltam, nem írom le még egyszer.

2017. szept. 3. 13:10
 38/54 anonim ***** válasza:
47%

"De még mindig nem jelent semmit a: 'mert a pápa is azt mondja!'. "

Azt elég jól bizonyítja hogy a keresztény hit tökéletesen megfér az evolúcióval.

"Az lehet, hogy valakik csúnyán befürödtek vele. De nem tudom mire alapozták. "

A Bibliára. Például hogy a Föld előbb volt mint a Nap. A geocentrikus világképbe ez még belefér, a valóságban már tudjuk hogy épp fordítva volt, amire a heliocentrikus világkép is utal.

Aztán mutattak tényeket, hogy nézzétek, a Föld kering a Nap körül, nem fordítva. De nem fogadták el, mert ugye amit a Biblia írt, abból nem ez következik, és az meg eszükbe sem jut hogy a teremtés leírása nem történelemkönyv.

Ma pont ugyanez megy az evolúcióval.

2017. szept. 3. 13:23
 39/54 anonim ***** válasza:
59%

Kedves # 38-as, azért ez nem egészen így volt... szükség volt még egy "pogány"-ra is a történethez: Arisztotelészre.

Ugyan Arisztotelésznek köze nem volt a kereszténységhez, a katolikus egyház mégis számtalan tanítását beemelte a világképébe, így került be a geocentrikus világkép is.

Napersze, jó kérdés, hogy vajon tették-e ezt azért, melyet leírtál: hogy a bibliai tanítások szerint "a Föld előbb volt mint a Nap".

2017. szept. 3. 13:34
 40/54 követ62 ***** válasza:
21%

SEMMIT NEM JELENT, hogy a pápa mit fogad el és mit utasít el.

NEM HELYEZHETI MAGÁT ISTEN FÖLÉ!

Amikor hamarosan eljön az IGAZI FŐPAP JÉZUS KRISZTUST akkor ez az áll főpap ez az antikrisztus behúzza fülét, farkát, mert azt sem tudja hová meneküljön Jézus elől.

Akkor vége lesz a világuralmi törekvéseinek és számot kell adnia mit művelt az igaz hittel.

2017. szept. 3. 13:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!