Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Szent Bibliát miért nevezik...

A Szent Bibliát miért nevezik egyesek csak mese könyvnek?

Figyelt kérdés

Miért nem tudjátok elfogadni az igazságot​ amiről a Biblia beszél ?

Méghozzá az Apostolok nem a semmiért áldoztak fel magukat ez tiszteltre méltó! És hogy az Úr Jézus feltámadt ilyennel meg végképp nem viccelnenek mert nem volt rá indíték és semmi értelme nem lenne!

Jézus Krisztus is ki jelentette azt hogy aki a könyvnek nem hisz azt sajnos az sem győzi meg hogy ha a halottak közül támadna fel valaki.

2017. jún. 4. 05:47
1 2 3
 1/23 anonim válasza:
78%

Azért mert vannak olyanok akiket nem érdekel a biblia!

Sosem érdekelt a vallás, minden téren kerülöm.. ennyi

2017. jún. 4. 05:51
 2/23 anonim ***** válasza:
78%

Nem akarlak megsérteni, lehet hogy számodra beszél, de mikor én a Bibliára nézek csak egy könyvet látok tele logikai bukfencekkel, hamis információkkal, ami tudományosan nem alátámasztható.

Én a hiszem ha látom alapján élek te pedig a látom ha hiszem szerint és ez rendben van. Mind különbözőek vagyunk.

2017. jún. 4. 05:58
 3/23 anonim válasza:
65%

Nézd te hiszel benne és pont.Azonban ,néhány történet igen mese szerű vegyük példának ,Noé,vagy József (álomfejtő) történetét.Bár ha nagyon cinikus akarok lenni akkor Ádám és Éva a Paradicsomban az egy mese a teremtésről, persze abból is van azt hiszem 2.Az Újszövetség, pedig az eltérések miatt is. lehet"meséskönyv".Egyébként sem bizonyított tény,hogy azok amik oda le vannak írva azok az emberek írták akik meg vannak oda nevezve Pl Lukács .

Nekem ha jól rémlik akkor Jézus maximum az Ószövetségről beszélhetett,mert az Újszövetség róla szól,ami legyünk őszinték vannak benne eltérések,akár töb százéves is Jézust illetően.Afelől nincs kétség hogy élt és létezett,de hogy mikor azt nem tudjuk pontosan.Másrészt a kereszténységet sem Jézus hirdette ,hiszen ő héber volt,aki a kereszténységet hirdetni kezdte az Pál (a 13. Apostol,aki nem is volt Jézus tanítványa),de gondolom ezzel te is tisztában vagy.

Szóval ezeket végiggondolva szokták rá mondani ,hogy meséskönyv.Aki hisz benne annak ez a Szent Biblia ,aki nem annak mesekönyv (bár az János munkássága inkább rém mese),vagy csak nem érdekli.

2017. jún. 4. 06:08
 4/23 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat őszintén kedvesek vagytok!
2017. jún. 4. 06:09
 5/23 anonim ***** válasza:
14%
Mivel ők nem hisznek benne... Ezzel semmi gond, de szerintem baromi paraszt dolog ez, miért nem lehet tiszteletben tartani, hogy más hisz valamiben?
2017. jún. 4. 06:50
 6/23 anonim ***** válasza:
84%
5-ös és ezért miért kell másokat lepontozni, akiknek nem egyezik a véleménye a tiéddel? Szerintem választ adtunk a kérdésére, meg is köszönte. Nem kell feleslegesen balhét szítanod.
2017. jún. 4. 06:56
 7/23 anonim ***** válasza:
8%
#6, én nem pontoztam le senkit.
2017. jún. 4. 06:58
 8/23 A kérdező kommentje:
Tisztelt válaszoló: Én mindenképpen mindenki hitet tiszteletben tartom. Csupán csak meg kérdeztem mert érdekelnek a kérdésemre érkező válaszok. És nem kell e miatt idegeskedni mert más is tesz fel egyéb kérdéseket. Mindenkinek ment a zöld pacsi 😊
2017. jún. 4. 07:19
 9/23 Alain Delon ***** válasza:
85%
A biblia annyival rosszabb egy rendes mesekönyvnél, hogy hogy az nem keveredik önellentmondásba, a biblia viszont igen.
2017. jún. 4. 08:48
 10/23 A kérdező kommentje:
Értem
2017. jún. 4. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!