A keresztények nagy része miért nem érzi magára kötelező érvényűnek a Mózesi törvényeket? Jézus mondta valaha hogy ezek már ne lennének érvényben?
"A keresztény felfogás szerint a megváltás pont arról szól, hogy az a tömeggyilkos múltbeli énem meghal Krisztus áldozatának elfogadásával, én pedig tiszta lappal kezdhetek új életet Isten vezetésével."
És tiszta is maradsz életed végéig? Ilyen ember nem létezik, tehát ha ez a feltétele a mennybementelnek akkor senki nem kerülhetne oda. Ha viszont úgy is bejuthatsz a mennybe hogy újra bűnt követsz el, akkor ez a bűn elkövetésére ösztönöz. Szóval melyik? Arról nem is beszélve hogy egyes keresztény irányzatok szerint egy újszülött, ha meghall és nincs megkeresztelve, pokolra jut.
"Látszik rajta hogy eszében sincs érdeklődni az igazság után"
Akkor leírnád hogy mi az igazság?
Á, szóval te nem vagy képes bűntelenül élni, ezért senki sem tud, ezért a megváltás nem ér semmit.
A logika bajnoka vagy, ember :DDD
Na jó tényleg hagylak, mert ez már inkább fáj mint szórakoztat!
"Á, szóval te nem vagy képes bűntelenül élni, ezért senki sem tud, ezért a megváltás nem ér semmit."
Minden keresztény elfogadja Jézust mint megváltót. Ezek szerint akkor az összes keresztény bőn nélkül éli az életét. Nem követ el semmi de semmi bűnt egész éltében Egyetlen egyet sem. :)
"A válasz a kérdésedre röviden az, hogy Jézus új szövetséget kötött, ami az Ószövetség helyébe lépett. "
Istvan35 válasza is szuper, miszerint a válasz benne van az Újszövetségben :)
Betöltötte úgyis kifejthető, hogy Krisztus maga a szeretet, mivel "a törvény betöltése a szeretet". Ez a kis titok is Jézus isteni természetéről ad megértést.
Krisztus isteni természete volt az, ami elfoglalta a külső törvény helyét és betöltötte azt.
(had idegeskedjen a muszlim barátunk) xd
"Mondtam hogy ez lesz. Mellébeszélés és a szokásos sértegetés."
Csak hogy bemutassam a logikádat.
Adott egy kérdés.
Megadják rá a választ.
Neked nem tetszik ez a válasz, mert nem akarsz hinni benne, ezért inkább nekiállsz kötekedni.
Előbb-utóbb ezt a többiek megelégelik, és hasonló stílusban válaszolnak vissza.
Mire te nekiállsz mártírkodni.
Gondolkozz el, hol a hiba, és miért jó ugyanezt minden kérdésnél újra és újra eljátszanod! Tényleg csak saját magadat járatod le vele...
"Mondtam már, kötözködésre nem vagyok kíváncsi!"
Kicsit szállj le a magas lóról, itt te vagy, aki kötözködik, és messze nem a keresztényi béke és megbocsájtás jegyében reagálsz!
Üdv, egy ateista!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!