A bosnyák férfiak megerőszakolják a nőket?
Ezt azért kérdezem, mert a muszlimokról sokat lehet ezt a negatív berögződést hallani, de a bosnyákok is muszlimok, akkor ezek szerint Ők is ilyenek lehetnek.
Ez igaz? Mi a tapasztalatotok a bosnyák muszlimokról ezzel kapcsolatban?
70-es!
"Elismerem én nem láttam egyetlen börtönt sem. Szerencsére Magyarországon egyenlőre nincs ilyen probléma, s ne is legyen."
Nem vagyok rasszista, de úgy hallottam, hogy a magyar börtönök tele vannak cigányokkal. Ha ez igaz, akkor Magyarországon is van ilyen probléma, de csak más népcsoport terén.
Kérdezőnek
Nekem semmi bajom, hogy valaki muzulmán. Engem az se zavarna, ha elárasztják Európát, de legyenek rendesek, akikkel jó együtt élni. De a most beáramló tömegek nem csak más vallásúak, hanem egészen más kultúrájúak is, akik nem akarnak vagy nem tudnak beilleszkedni.
Tudom, hogy vannak teljesen normális becsületes muzulmánok, és azt is tudom hogy vannak nagyon problémás keresztények is. Ugye végül is a problémás cigányok is valamennyire keresztények. A muzulmán probléma, a cigány probléma vagy akármilyen probléma csak addig és azért probléma, mert bizonyos nemkívánatos jelenségek ezekben a társadalmi csoportokban fordulnak elő sűrűbben. Ahogy ez megváltozik, úgy probléma is megszűnik. De azzal nem szűnik meg semmilyen probléma, ha azt hazudjuk, hogy valójában nincs is ilyen probléma.
A 40%-os valójában azt állítja, hogy nincs muzulmán probléma Európába, hogy semmi negatív jelenség nem köthető hozzájuk, hanem csak a rosszindulatú emberek terjesztik ezt róluk.
A 40%-os válaszoló és szp72!
Mi a véleményetek erről a másik kérdésemről?
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ke..
szp72 !
"Igen a keresztények visszaszorulóban vannak, az állam teljesen szekularizált, de minden tettükért a maradék keresztények a felelősek. Ez logikus és igazságos"
Akkor is keresztény kultúrkörhöz tartoznak, mégha nem is élnek a Biblia szerint. Amúgy az USA elnöke a Bibliára teszi le az esküt.
"Nyilván elfogult vagyok. De valamiért csak fogdossák a nőket. Ha tudják, hogy nem szabad, akkor gonoszok. Ha nem tudják, akkor csak ostobák."
Csak migránsok fogdossák a nőket? A helyiek soha nem tennének ilyet.
"Erről tanulmányt írtak. De te biztos jobban tudod."
És ki írta ezt a tanulmányt? Csak nem az egyházhoz köthető az illető? :) Felesleges ezen vitázni. A keresztény egyház termeli ki ezeket.
"De egyébként muzulmánoktól is hallottam már, hogy a terroristák igazából nem muzulmánok. Mindenesetre azok is annak tartják magukat."
Én nem látok bele a fejükbe, de az biztos hogy tetteik és életvitelük ellentétes az iszlámmal.
"Olvasni tudsz vagy nem? Egyértelműen csak az istentiszteletről ír, az egész fejezet erről szól:"
Miért csak istentiszteletkor? Mi ennek az értelme? Meg ha így van az apácák miért hordanak kendőt, meg az előző 1900 évben a keresztény asszonyok folyamatosan?
"Nem a férfi lett ugyanis az asszonyból, hanem az asszony a férfiből. S nem a férfit teremtette Isten az asszonyért, hanem az asszonyt a férfiért."
Hát nem ide tartozik de ez a férfiból asszony teremtés is egy érdekes történet. Keresztény nézet szerint Éva Ádám bordájából lett teremtve. Ez a gyakorlatban azt jelenti hogy Éva Ádám nőnemű klónja. Ha ezt továbbvisszük, Ádám saját nőnemű klónját vette feleségül és lettek gyerekeik. Mint valami horror sci-fi.
"Az apácáknak nincs férje, tehát rájuk eleve nem vonatkozik."
Az apácák többsége hord kendőt. Miért? Nem tudják értelmezni a Bibliát?
"Én nem tagadok meg semmit, csak esetleg másképp értelmezem. Szerintem a keresztény Biblia értelmezését hagyd a keresztényekre, ahogy mi is rátok hagyjuk a Korán értelmezését. Aki eleve nem hisz a Bibliába, az csak ne magyarázza, hogy mit hogyan kell érteni."
Én hiszek a Bibliában ahogy minden muszlim, csak nem a mai Bibliában, mert ez egy meghamisított könyv. De még ebből a hamisított Bibliából is kiderül, a keresztény tanítások nagy részének nincs Bibliai alapja vagy ellentétes a Bibliával.
"Pál gyakorlati utasításai alkalmazkodtak a kor szokásaihoz, megmutatva ezzel, hogy amennyiben lehetséges mi is alkalmazkodjunk a kor szokásaihoz és elvárásaihoz. Ezért nem kötelező most a nők fejének befödése."
Ha ott szokás volt akkor Pál minek figyelmezteti őket erre? :) Semmi értelme annak amit mondasz. Egy idegen figyelmezteti a helyieket a saját szokásuk betartására? :) Ugyanmár. A keresztények kötelezőnek tekinteték sokáig. A mai kamukeresztények válogatnak.
"Azzal, hogy a korinthusi férfiaknak megparancsolja, hogy fedetlen fővel imádkozzanak, ebből nagyon szépen látszik, hogy nem általános érvényű parancsról van szó, hanem a helyi felfogáshoz való alkalmazkodásról."
Ti mondtátok hogy az apostolok már minden emberhez szóltak. Hogy van ez? Ha érdeked úgy kívánja mindenkihez szóltak, ha nem akkor csak egy városhoz?
"Ja, hogy tömegével szegik meg Isten parancsát. Ha egy ilyen viszonylag könnyű parancsot nem teljesítenek, s a férfiak is eltűrik, hogy az asszonyaik semmibe vegyék Isten szigorú parancsát, akkor lehet a többit is megszegik. Nyilván amikor nőket fogdosnak és erőszakoskodnak, akkor is ezt teszik."
Keresztények eddig azt hangoztatták hogy a kendő az elnyomás szimbóluma. Most meg az a baj hogy egyes muszlimok nem hordanak kendőt? Jó, hát ha valaki eleve ellenségesen közelít az iszlámhoz, akkor mindenben a rosszat látja. Egyébként meg a keresztény nők 99 %-a megszegi ezt, mert nekik is kötelező a kendő. Meg hát felmerül a kérdés hogy a keresztények hány százaléka él teljes mértékben a Biblia szerint? Csak azért kérdezem mert láthatóan nagyon felháborított téged hogy egyes muszlimok nem hordanak kendőt.
"Én úgy tudom, hogy a börtönök tele vannak muzulmán hátterű integrálhatatlan bevándorlókkal. Migráns bűnözés jóval nagyobb, mint az őslakosoké."
Először is, honnan tudod hogy az elítélteknek mi a vallása? Sehol nem vezetnek olyan statisztikát, hogy az elítélteknek mi a vallása. Ez alapján a magyar börtönök meg tele vannak keresztényekkel. Egyébként abban igazad van hogy arányaiban több a migráns hátterű elítélt, Magyarországon pedig a cigány. Ennek okát én abban látom hogy a keresztény fehér ember diszkriminálja és kirekeszti a más vallású, bőrszínű embereket. Bármerre is nézzünk ezt látjuk. Nem tekintik őket a társadalom részének, vagy jobb esetben másodranagú állampolgárnak. Nem csoda hogy egy idő után ők sem viselkednek úgy ahogy kellene. Európában az arabokkal, muszlimokkal bánnak így. Persze nem mindenhol egyformán. Van ahol jobb a helyzet, mint például Németország ahol tényleg megpróbálják a társadalom részeként kezelni őket, de Franciaországról már ez nem mondható el. Az USA-ban feketékkel és latin-amerikaiakkal vannak tele a börtönök, ugyanebből az okból kifolyólag. Néhány évtizede még alig voltak jogaik a feketéknek. Dél-Afrikában a fehérek nyíltan rasszista rendszert hoztak létre. Kanada és Ausztrália nemrég kért bocsánatot a bennszülöttektől. Ez még a jobbik eset. Magyarországon ugyanez a helyzet a cigányokkal. Integráció csak papíron létezik. Összefoglalva a keresztény fehér ember felsőbbrendű tévképzete okozza ezeket a problémákat.
Csak hogy értsd miről is beszélek. Olvasd el a cikket. Állatkertekben mutogatták a feketéket. Ebből világosan látszik a keresztény világ milyen mélyen is van. Ez nem többszáz éve történt. Az utolsó kép, amin egy fekete gyereknek nyújtják a banánt Beligiumban készült az ötvenes években.
szp72 !
"A 40%-os valójában azt állítja, hogy nincs muzulmán probléma Európába, hogy semmi negatív jelenség nem köthető hozzájuk, hanem csak a rosszindulatú emberek terjesztik ezt róluk."
Ennek semmi köze a valláshoz. És nem azt mondom hogy nincs probléma velük de nem annyi mint ahogy be akarod állítani.
Abban a 2 millió érkezőben van mindenféle ember és nem is mind muszlim. Ha veszel random 2 millió magyar embert abban is lesz gyilkos, nőket erőszakoló, pedofil, elmebeteg stb. Ha az érkezőket kirekeszted, lenézed magadat pedig felsőbbrendűnek tekinted akkor nem is fognak integrálódni.
"Mi a véleményetek erről a másik kérdésemről? "
Kérdező, az iszlámellenes egyének világképébe nem fér bele a muszlimokkal való rokonság. Nekik mindegy hogy bosnyák, kazah, török vagy arab muszlim, ugyanúgy gyűlölik. Sőt nem egyszer olvastam ezen az oldalon vagy más fórumokon hogy magyar muszlimokat nem tartják magyarnak. Szerintük ők hazaárulók.
@ Akkor is keresztény kultúrkörhöz tartoznak, mégha nem is élnek a Biblia szerint. Amúgy az USA elnöke a Bibliára teszi le az esküt.
Amerikában valóban még elég erős a kereszténység, senki nem lehet elnök, ha ezt nem veszi figyelembe. Viszont a politikát inkább a liberális pénzügyi hatalmasságok irányítják, sem mint a keresztény eszmék vagy egyházak. Európában azonban már messze nincs olyan kereszténység, mint Amerikában.
@ Csak migránsok fogdossák a nőket? A helyiek soha nem tennének ilyet.
Nyilván előfordul, a probléma, hogy a migránsok tömegével viselkednek így.
@ Egyébként abban igazad van hogy arányaiban több a migráns hátterű elítélt,
Akkor jó. Természetesen migránok nélkül is van bűnözés, de migránsokkal meg aztán pláne.
@ Ennek okát én abban látom hogy a keresztény fehér ember diszkriminálja és kirekeszti a más vallású, bőrszínű embereket.
Ja. Nagyon ki vannak rekesztve. Ugye mind tanulnának dolgoznának csak egyszerűen nem engedik őket. Ez persze ostobaság.
@ Olvasd el a cikket. Állatkertekben mutogatták a feketéket.
Elolvastam. A szociáldarwinista eszmék ezt produkálták. Ezt akarod a keresztények nyakába varrni. A kereszténység sokáig elég elutasító volt a darwinizmussal, sok keresztény ma sem fogadja el.
@ Én nem látok bele a fejükbe, de az biztos hogy tetteik és életvitelük ellentétes az iszlámmal.
A te iszlám felfogásoddal lehet, de nem az övékével. Ehhez nem kell belátni a fejekbe, csak egy kis tájékozottság kéne. Az imámok képzik ki ezeket a fanatikusukat, akik Allah nevével robbantják fel magukat. Az Iszlám államnak mindenhol vannak követői, tehát nem egy elszigetelt jelenségről van szó, hanem a muszlim társadalmakban mindenhol lappangó eszméről.
@ Én hiszek a Bibliában ahogy minden muszlim, csak nem a mai Bibliában, mert ez egy meghamisított könyv.
Más Biblia nincs csak a mai Biblia. Úgy hogy nem mond, hogy hiszel a Bibliában, mert ez hazugság és megtévesztő. Nevezd másnak azt amiben hiszel, de ne Bibliának, mert ez a szó foglalt.
@ Ha ott szokás volt akkor Pál minek figyelmezteti őket erre?
Ez ellene mond a vaslogikádnak igaz? Nem tudsz elképzelni olyat, hogy egyeseknek nem tetszenek bizonyos szokások.
@ Ti mondtátok hogy az apostolok már minden emberhez szóltak.
Nem nagyon értem mit akarsz. Pál apostol mindenkihez beszél, a zsidókhoz zsidó módon, pogányokhoz pogány módon. Pál idejében épp az volt az egyik fő probléma, hogy a pogányoknak mennyire kell zsidóknak lenniük, ha keresztények akarnak lenni. Voltak, akik szerint meg kell tartaniuk a zsidó törvényeket. Pál apostol határozottan fellépett az ilyen nézetekkel szemben, a pogányoknak nem kell követniük a zsidó szokásokat, ami nem jelenti, hogy akkor semmilyen szokásokat nem kell követniük. A keresztényeknek amennyire szükséges és kívánatos alkalmazkodniuk kell a saját kultúrájukhoz.
@ A keresztények kötelezőnek tekinteték sokáig.
A keresztény vallás rugalmas. A kendő ügy nem sarkalatos kérdés. Ezt minden normális ember érzi.
@ Az apácák többsége hord kendőt. Miért? Nem tudják értelmezni a Bibliát?
Azért hordanak kendőt, mert az alapítójuk így határozott. Aki pedig nem hordanak, azoknak pedig másképp határozott.
@ Most meg az a baj hogy egyes muszlimok nem hordanak kendőt?
Minket egyáltalán nem zavar, hogy nem hordanak kendőt.
@ láthatóan nagyon felháborított téged hogy egyes muszlimok nem hordanak kendőt.
Ez téged zavar. Te akarsz mindenkit kendőbe tenni. Én csak azt nem értem, hogy ez kötelező előírás vagy nem. Most akkor ezek a muszlimok tudatosan vétkeznek, tudatosan semmibe veszik a Koránt, vagy csak egy másik irányzat, amelyik egy kicsit másképp értelmezi a Koránt? Ha az előbbi az elég sajnálatos, mert akkor mit várhatunk a muzulmánoktól, ha pedig az utóbbi, akkor szerintem ne jártasd a szádat, hogy a keresztények miért nem hordanak kendőt.
Én itt befejeztem ezt a témát.
"Amerikában valóban még elég erős a kereszténység, senki nem lehet elnök, ha ezt nem veszi figyelembe. Viszont a politikát inkább a liberális pénzügyi hatalmasságok irányítják, sem mint a keresztény eszmék vagy egyházak."
Ha ennyire erős a kereszténység miért nem választanak olyan vezetőt aki nem azon van hogy romba döntsön más államokat? Ezek szerint egyetértenek a háborús politikával. Bizonyára tudod hogy az USA folyamatosan háborúkat indít.
"Nyilván előfordul, a probléma, hogy a migránsok tömegével viselkednek így. "
Ezt milyen statisztika alapján gondolod? CSak mert a magyar média ezeket adja le? Mint mondtam az Eu-ban 3,7 millió nemi erőszak történik évente amit nem muszlimok követnek el.
"Ja. Nagyon ki vannak rekesztve. Ugye mind tanulnának dolgoznának csak egyszerűen nem engedik őket. Ez persze ostobaság."
Miért nem akarnak? Ezt személyesen kérdezted tőlük vagy az iszlámellenes média állítja és te elhiszed?
"Elolvastam. A szociáldarwinista eszmék ezt produkálták. Ezt akarod a keresztények nyakába varrni. A kereszténység sokáig elég elutasító volt a darwinizmussal, sok keresztény ma sem fogadja el."
Semmi köze a szociáldarwinista eszmékhez. A keresztény világ jóval azelőtt is ilyen volt. A feketéket például soha nem is vették emberszámba, a többieket meg lenézték.
"A te iszlám felfogásoddal lehet, de nem az övékével. Ehhez nem kell belátni a fejekbe, csak egy kis tájékozottság kéne. Az imámok képzik ki ezeket a fanatikusukat, akik Allah nevével robbantják fel magukat. Az Iszlám államnak mindenhol vannak követői, tehát nem egy elszigetelt jelenségről van szó, hanem a muszlim társadalmakban mindenhol lappangó eszméről."
Az én iszlám felfogásom a Koránon alapul és Mohamed próféta életén. Ebbe semmiképpen nem fér bele ezeknek a terroristáknak a tettei. A Korán szerint aki egy ártatlan embert megöl az olyan mintha az egész emberiséget megölné. Egyébként az Európai merényletekért talán néhány tucat ember felelős szóval nincsenek mindenhol követői. Ha figyeled a híreket, láthatod hogy jelenleg muszlim országok próbálják felszámolni az ISISt. Azt a terrorszervezetet amit a nyugat hozott létre.
"Más Biblia nincs csak a mai Biblia. Úgy hogy nem mond, hogy hiszel a Bibliában, mert ez hazugság és megtévesztő. Nevezd másnak azt amiben hiszel, de ne Bibliának, mert ez a szó foglalt."
Amiben te hiszel az egy meghamisított könyv. Én abban az Isteni kinyilatkoztatásban hiszek amit Jézus közvetített az embereknek.
"Ez ellene mond a vaslogikádnak igaz? Nem tudsz elképzelni olyat, hogy egyeseknek nem tetszenek bizonyos szokások."
Ha te elmész egy idegen helyre, figyelmezteted a helyieket a saját szokásaikra? Ebben aztán sok logika van :)
"Nem nagyon értem mit akarsz. Pál apostol mindenkihez beszél, a zsidókhoz zsidó módon, pogányokhoz pogány módon."
Miért? Jézus üzenete nem univerzális? Van egy külön üzenet a zsidókhoz és külön a pogányokhoz?
"Voltak, akik szerint meg kell tartaniuk a zsidó törvényeket. Pál apostol határozottan fellépett az ilyen nézetekkel szemben, a pogányoknak nem kell követniük a zsidó szokásokat, ami nem jelenti, hogy akkor semmilyen szokásokat nem kell követniük."
Pál sosem látta Jézust, tanítása pedig ellentétes Jézus tanításával. Jézus a zsidókhoz érkezett és tanítványainak is ezt mondta.
"A keresztény vallás rugalmas. A kendő ügy nem sarkalatos kérdés. Ezt minden normális ember érzi."
Látom hogy rugalmas. Te is kedved szerint válogatsz a Bibliai versek között. A kendő az elmúlt századot leszámítva a keresztény női viselet része volt.
"Azért hordanak kendőt, mert az alapítójuk így határozott."
És az alapítójuk szerinted miért határozott így? Talán mert a Biblia előírja kendő viselését.
"Én csak azt nem értem, hogy ez kötelező előírás vagy nem. Most akkor ezek a muszlimok tudatosan vétkeznek, tudatosan semmibe veszik a Koránt, vagy csak egy másik irányzat, amelyik egy kicsit másképp értelmezi a Koránt? Ha az előbbi az elég sajnálatos, mert akkor mit várhatunk a muzulmánoktól,"
A Korán előírja a kendőt. Ha valaki ezt nem tartja be ezzel bűnt követ el de ettől még muszlim marad. Érdekes hogy muszlimokon ezt számonkéred, miközben a magukat kereszténynek vallók totál eltérnek a Bibliától, vagy válogatnak versek között. Te talán az utolsó betűig a Biblia szerint élsz? Ez is azt bizonyítja a keresztények mennyire álszent képmutatók. Egyébként az átlag muszlim sokkal inkább betartja az iszlám előírásait mint egy átlag keresztény a Bibliát.
@ Te talán az utolsó betűig a Biblia szerint élsz?
Erre még muszáj válaszolnom.
Természetesen a keresztények is vétkezhetnek és vétkeznek. De a vétkezést követnie kell a bűnbánatnak, és a jóra való törekvésnek, hogy lehetőleg legközelebb ne forduljon elő még egyszer. Ha valakiben nincs bűnbánat, akkor semmit nem ér a kereszténysége. Ha valaki nem bánja meg a bűneit, akkor csak egyetlen mentsége lehet, hogy nem tudta, hogy az bűn.
Ma nagyon sok magát kereszténynek mondó személy él, aki nem tart be alapvető dolgokat, például a házasság előtti tisztaságot, s nincs is bűntudata emiatt. Az ilyenek meglehetősen felszínesen keresztények, akiktől igazából nem nagyon lehet számon kérni a keresztény elveket, a keresztény erkölcsöt, a keresztény életmódot.
Ha muszlimok nem hordanak kendőt, holott kendőt hordani nem különösebben nehéz, akkor két dolog lehetséges:
1. Vagy nagyon felszínes muszlimok, akiktől nem nagyon lehet számonkérni a muszlim életmódot.
2. Vagy olyan muszlimok, akik nem tartják kötelezőnek a kendőt, akik másképp értelmezik a Koránt.
Én valószínűnek tartom, hogy mind két csoport lehetséges.
"Természetesen a keresztények is vétkezhetnek és vétkeznek. De a vétkezést követnie kell a bűnbánatnak, és a jóra való törekvésnek, hogy lehetőleg legközelebb ne forduljon elő még egyszer."
Ez megint valamiféle mentség ha jól értem. Érdekes hogy a keresztényeket mindig felmented vagy egyszerűen nem tekinted őket kereszténynek ha csúnya dolgokat tesznek. Muszlimokon számon kéred miért nem hordanak kendőt, miközben legtöbbjük hord, ráadásul keresztényeknél is kötelező lenne. Csak kíváncsiságból kérdezem, keresztények körében miért ilyen gyakori az álszent képmutatás?
"Ha muszlimok nem hordanak kendőt, holott kendőt hordani nem különösebben nehéz, akkor két dolog lehetséges"
A legtöbb muszlim nő hord kendőt. Valóbban vannak akik nem, aminek több oka is lehet. Például lehet félelemből nem viselik itt Európában mert sokszor előfordul hogy szóbeli vagy fizikai támadás éri őket emiatt. Az is lehet hogy az illető muszlim családból származik de nem igazán vallásos. Ellenben a keresztények többsége nem hordja a kendőt pedig a Biblia előírja. Ebből az következik, és általánosságban úgy látom hogy muszlimok sokkal inkább betartják az iszlám előírásait mint a keresztények a Bibliát.
"Ha valaki nem bánja meg a bűneit, akkor csak egyetlen mentsége lehet, hogy nem tudta, hogy az bűn."
Keresztényeknél mentség a törvény nem ismerete?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!