A bosnyák férfiak megerőszakolják a nőket?
Ezt azért kérdezem, mert a muszlimokról sokat lehet ezt a negatív berögződést hallani, de a bosnyákok is muszlimok, akkor ezek szerint Ők is ilyenek lehetnek.
Ez igaz? Mi a tapasztalatotok a bosnyák muszlimokról ezzel kapcsolatban?
64-es!
A másik felhasználóval való vitáidat akarom ezzel lecsitítani. Ez a másik felhasználó azt mondja, hogy a Biblia is előírja a kendő viselését, szerinte az apácák hordanak kendőt.
Erre viszont azt mondod, hogy nem minden apáca hord kendőt, addig az összes muszlim nőre azt mondod, hogy kendőt hord.
Én igazából nem mondtam. Nekem semmi bajom azokkal, akik hordanak, azokkal se akik nem. Számomra egyedül a burka a problémás.
Mindenesetre úgy látom, hogy a muzulmán vallás, legalábbis sok helyen nagyon felöltözteti a nőket, s van ahol pedig teljes takarás is van. Ehhez a szigorú öltözethez képest az európai nők ledérnek tűnhetnek, amit a derék muszlim férfiak saját kultúrájuk észjárása alapján szajhának minősítenek, ráadásul még hitetlenek is. Ezért a nagy fogdosódás és erőszakoskodás.
szp72 !
"Ha téged az vigasztal, hogy ezeket a muzulmán vallási fanatikusokat nyugatról pénzelik. Megfizetni azt lehet, aki kapható erre."
Egy háborús övezetben nem nehéz jelentkezőket találni akik jó pénzért csatlakoznak. És ez nem menti fel a nyugatot és a keresztényeket.
"Európa problémája az egyre nagyobb elvallástalanodás. Az emberek nagy része minimálisan vagy egyáltalán nem gyakorolja a hitét, ha egyáltalán még kereszténynek mondja magát."
Ez nem csoda. Akik kicsit is elmélyed a keresztény vallásban, az látja a sok ellentmondást. Érthető hogy menekülnek ettől az emberek.
"Ezt kiírás nélkül is tudják, csak nem tartják be. Az uszodában viszont azért plakátolják ki a nőket fogdosni tilost, mert a migránsok ezek szerint ezt nem tudják, nekik az a természetes, hogy fogdossák a nőket."
Közvélemény kutatást végeztél közöttük? Vagy ez a saját elfogult véleményed?
"A helyzet az, hogy sok perverz hajlamú azt reméli, hogy Isten megszabadítja majd a problémájától, ha neki szolgálva papnak megy. Aztán mégsem szabadul meg és elbukik."
Szerintem inkább a keresztény egyház termeli ki ezeket a szörnyetegeket a beteges szabályaival és azzal hogy védi a pedofil papokat.
"Keresztény nyugat gyakorlatilag már nem létezik. A felvilágosodás óta a vallás szerepe fokozatosan csökkent a nyugati világban."
Igen, ezt sokat hallottam már. Keresztlények rémtetteire az a válaszotok hogy ők nem keresztények.
"Egyes irányzatokban előírás."
Az arc eltakarása nem szerepel a Koránban.
"Mi van? Leírom még egyszer: Egyébként az apácák is különbözőek, vannak akik nem hordanak kendőt."
Az apácák hordanak kendőt. Aki nem és apáca az úgy értelmezi a Bibliát ahogy te, vagyis válogat.
"A Biblia nem írja elő. Pál apostol kizárólag az istentiszteletről rendelkezik, s nem az általános viseletről. Miért kéne mindenkinek mindenhol kendőt viselnie? Ez hülyeség."
Miért csak istentiszteletkor kellene kendőt viselniük? Na ez a hülyeség. A keresztény viselet része volt a kendő sokáig, tehát ők is úgy értelmezték hogy általás szabály.
"Szerintem te ne beszélj a Biblia tiszteletéről, mert te teljesen meghamisítod, teljesen önkényesen kiforgatod, és ízlésed szerint válogatsz benne."
A Bibliát már meghamisította az általad követett keresztény egyház. Te vagy az aki kénye kedve szerint válogat a Bibliából. Szemrebbenés nélkül megtagadod a verseket ha az ellentétes a nézeteiddel.
"Nem látod, mert nem akarod látni, mert elvakult vagy. Pedig világosan leírtam: Pál apostol arra szólítja a korinthusi férfiakat, hogy fedetlen fővel imádkozzanak, holott a zsidóknál fedett fővel szokás, tehát nem lehet általános parancs."
Ha ez csak abban a városban egy népszokás, mi köze ehhez Pálnak és miért került a Bibliába? Mi köze Pálnak a népszokásokhoz? Hogy jönnek ide a zsidók? Totál logikátlanok az érveid. Az a helyzet hogy ez mindenkihez szól. Azért viselik az apácák és sokáig a keresztények is.
"Természetesen azokat a muzulmánokat, akik európai módon élnek és öltözködnek azokat nehezebb. De a migránsokat elég könnyű megkülönböztetni az európaiaktól."
Miért a nem muszlim migránsok hogy öltözködnek? Nagyon el vagy tévedve. Nem minden muszlim nő visel kendőt de például lehet hogy közel-keleti keresztény nők meg igen. Az indiaik viselnek turbánt nagyrészt mégsem muszlimok hanem hinduk.
Nekem egyébként rokonszenves a szemérmesebb öltözet, de a burkinit túlzásnak, a burkát pedig csúcs hülyeségnek tartom.
Továbbá abszolút természetesnek érzem, hogy a hajadonok hajadonfőt vannak, azért van női szépség nem, hogy a fiúknak tetszenek és elvegyék őket. A régi világban, azzal, hogy asszony bekötötte a fejét jelezte, hogy már foglalt, a szépsége már nem eladó. De a régi világban sem volt kötelező a kendő pusztán csak szokás volt, sőt az volt a ciki ha valaki idősebb korára is hajadonfőt kellett járnia, mert nem kelt el.
szp72!
"Most nem értem. Most előírja az iszlám a kendőt vagy nem írja elő? Kinek írja elő? Most ezek a lányok semmibe veszik a Korán előírásait? Vagy a 40%-os barátunk ír hülyeségeket?"
Előírja, de ha valaki mégsem hord kendőt, attól még muszlim, feltéve ha tisztában van azzal hogy ez kötelező lenne.
"Ehhez a szigorú öltözethez képest az európai nők ledérnek tűnhetnek, amit a derék muszlim férfiak saját kultúrájuk észjárása alapján szajhának minősítenek, ráadásul még hitetlenek is. Ezért a nagy fogdosódás és erőszakoskodás."
Egy elfogult keresztény ezt gondolhatja, amire még ráerősít az iszlámellenes kormánypropaganda. Egyik nap a magyar állami tv Franciaországból közvetített élő adásban, mert egy állítólagos migráns erőszakolt. Persze azt elfelejtették közölni hogy aznap Franciaországban még kb 50-60 nemi erőszak történt amit nem muszlimok követtek el. Korábban egy külföldi nemi erőszak sosem került a hírékbe. Persze azt nem felejtik el hozzátenni hogy muszlim volt az elkövető. Azt sem tudják ki a tettes de azt igen hogy muszlim :) Ha viszont a tettes keresztény, akkor a keresztény szó mindig lemarad.
@ És ez nem menti fel a nyugatot és a keresztényeket.
@ Ez nem csoda. Akik kicsit is elmélyed a keresztény vallásban, az látja a sok ellentmondást. Érthető hogy menekülnek ettől az emberek.
Igen a keresztények visszaszorulóban vannak, az állam teljesen szekularizált, de minden tettükért a maradék keresztények a felelősek. Ez logikus és igazságos.
@ Közvélemény kutatást végeztél közöttük? Vagy ez a saját elfogult véleményed?
Nyilván elfogult vagyok. De valamiért csak fogdossák a nőket. Ha tudják, hogy nem szabad, akkor gonoszok. Ha nem tudják, akkor csak ostobák.
@ Szerintem inkább a keresztény egyház termeli ki ezeket a szörnyetegeket a beteges szabályaival és azzal hogy védi a pedofil papokat.
Erről tanulmányt írtak. De te biztos jobban tudod. Én irigyelem a sokoldalúságodat és azt a hatalmas tudást, amivel rendelkezel.
@ Keresztlények rémtetteire az a válaszotok hogy ők nem keresztények.
Keresztények, ha egyszer annak vallották magukat, csak rossz keresztények. De egyébként muzulmánoktól is hallottam már, hogy a terroristák igazából nem muzulmánok. Mindenesetre azok is annak tartják magukat.
@ Miért csak istentiszteletkor kellene kendőt viselniük? Na ez a hülyeség.
Olvasni tudsz vagy nem? Egyértelműen csak az istentiszteletről ír, az egész fejezet erről szól:
"Minden férfi, aki fedett fővel imádkozik vagy prófétál, szégyent hoz fejére. S minden asszony, aki födetlen fővel imádkozik vagy prófétál, szintén szégyent hoz fejére." (1Kor 11,4-10)
S csak a asszonyokról beszél, tehát a hajadonokra nem vonatkozik, hiszen fejbefödés annak kifejezése, hogy a férje hatalma alatt áll:
"A férfi nem köteles a fejét befödni, mert Isten képmása és dicsősége, az asszony ellenben a férfi dísze. Nem a férfi lett ugyanis az asszonyból, hanem az asszony a férfiből. S nem a férfit teremtette Isten az asszonyért, hanem az asszonyt a férfiért. Ezért viselje az asszony annak jelét, hogy hatalom alatt áll, az angyalokra való tekintettel." (1Kor 11,7-10)
@ Az apácák hordanak kendőt. Aki nem és apáca az úgy értelmezi a Bibliát ahogy te, vagyis válogat.
Az apácáknak nincs férje, tehát rájuk eleve nem vonatkozik.
@ Te vagy az aki kénye kedve szerint válogat a Bibliából. Szemrebbenés nélkül megtagadod a verseket ha az ellentétes a nézeteiddel.
Én nem tagadok meg semmit, csak esetleg másképp értelmezem. Szerintem a keresztény Biblia értelmezését hagyd a keresztényekre, ahogy mi is rátok hagyjuk a Korán értelmezését. Aki eleve nem hisz a Bibliába, az csak ne magyarázza, hogy mit hogyan kell érteni.
@ Ha ez csak abban a városban egy népszokás, mi köze ehhez Pálnak és miért került a Bibliába?
A Bibliába az is belekerült, hogy Pál azt kéri, hogy küldjék utána a kabátját. Tudod ez sem vonatkozik minden keresztényre, hanem csak azokra, akiknél Pál történetesen ott felejtette a kabátját. Pál gyakorlati utasításai alkalmazkodtak a kor szokásaihoz, megmutatva ezzel, hogy amennyiben lehetséges mi is alkalmazkodjunk a kor szokásaihoz és elvárásaihoz. Ezért nem kötelező most a nők fejének befödése.
@ Hogy jönnek ide a zsidók? Totál logikátlanok az érveid.
Nem logikátlanok, csak te nem érted. Pál zsidó volt, a keresztények döntő többsége is abban az időben még zsidó volt, akik mind zsidó szokásokat követtek és a férfiak természetesen mind fedett fővel imádkoztak. Azzal, hogy a korinthusi férfiaknak megparancsolja, hogy fedetlen fővel imádkozzanak, ebből nagyon szépen látszik, hogy nem általános érvényű parancsról van szó, hanem a helyi felfogáshoz való alkalmazkodásról. Pál máskor is beszél arról, hogy a zsidókhoz zsidó módon, a pogányokhoz pogány módon kell alkalmazkodni.
@ Előírja, de ha valaki mégsem hord kendőt, attól még muszlim, feltéve ha tisztában van azzal hogy ez kötelező lenne.
Ja, hogy tömegével szegik meg Isten parancsát. Ha egy ilyen viszonylag könnyű parancsot nem teljesítenek, s a férfiak is eltűrik, hogy az asszonyaik semmibe vegyék Isten szigorú parancsát, akkor lehet a többit is megszegik. Nyilván amikor nőket fogdosnak és erőszakoskodnak, akkor is ezt teszik.
@ Egyik nap a magyar állami tv Franciaországból közvetített élő adásban, mert egy állítólagos migráns erőszakolt. Persze azt elfelejtették közölni hogy aznap Franciaországban még kb 50-60 nemi erőszak történt amit nem muszlimok követtek el.
Én úgy tudom, hogy a börtönök tele vannak muzulmán hátterű integrálhatatlan bevándorlókkal. Migráns bűnözés jóval nagyobb, mint az őslakosoké. Elismerem én nem láttam egyetlen börtönt sem. Szerencsére Magyarországon egyenlőre nincs ilyen probléma, s ne is legyen. Lehetséges, hogy megtéveszt engem a migráció ellenes propaganda s valójában hatalmas áldás ez a migráns áradat. Mindenesetre én jobban hiszek nekik, mint neked, mert a te véleményed nulla az én szememben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!