Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A bosnyák férfiak megerőszakol...

A bosnyák férfiak megerőszakolják a nőket?

Figyelt kérdés

Ezt azért kérdezem, mert a muszlimokról sokat lehet ezt a negatív berögződést hallani, de a bosnyákok is muszlimok, akkor ezek szerint Ők is ilyenek lehetnek.

Ez igaz? Mi a tapasztalatotok a bosnyák muszlimokról ezzel kapcsolatban?

2017. júl. 21. 08:19
 51/102 szp72 ***** válasza:

@ Mivel az iszlám szerint a nemi erőszak bűn, egy vallásos muszlim sem mondhatott olyat hogy aki lengén öltözik az megerőszakolhatók

Sok muzulmán mondja ugyanezt a terrorizmusról, mégis vannak magukat muzulmánnak tartó fanatikusan vallásos terroristák. Nyilván a muzulmánok többsége nem erőszakol meg nőket, csak az a baj, hogy még így is túl sok az erőszakoskodó muszlim.

@ Keresztény férfiak meg ezek szerint azt nem bírják ki ha a nők lengén öltözködnek, mivel keresztény országokban sok nemi erőszak történik.

Nemi erőszak sajnos mindenhol van, de ahol sok a muzulmán bevándorló ott még több. A szemükben az európai módra öltözött nők ugyanis hitetlen szajhák.

@ Egyébként ha az ilyenfajta öltözködés ellenedre van akkor az apácák miért takarják el magukat?

Engem kifejezetten csak az arc eltakarása zavar, az apácák nem takarják el arcukat. Más muszlim viselettel különösebb bajom nincs, még a burkinivel se, csak pusztán túlzásnak tartom.

@ Én úgy tudom hogy a Biblia is előírja a kendő viselését csak a keresztények nem tartják be.

Én nem tudok erről. Pál apostol a korinthusi férjezett nők számára írt elő fedett főt kizárólag az istentiszteletekre, mert akkor és ott ez volt a szokás. Ugyanezen okból tiltja meg a férfiak számára a fedett fővel való imádkozást, holott ugye a zsidóknál ennek ellenkezője volt a hagyomány.

@ Azt megkérdezhetem hogy te viselsz-e kendőt?

Nem viselek. A mi kultúránkban a férfiaknak fedetlen fővel illik imádkozni. Kalapban, sapkában bemenni a templomba modortalanság.

2017. szept. 6. 19:53
 52/102 anonim ***** válasza:

"Sok muzulmán mondja ugyanezt a terrorizmusról, mégis vannak magukat muzulmánnak tartó fanatikusan vallásos terroristák."

Magukat kereszténynek valló fanatikus vallásos terroristák is vannak. Tudom ilyenkor szokott jönni tőletek az a válasz hogy ők igazából nem keresztények :)

"Nyilván a muzulmánok többsége nem erőszakol meg nőket, csak az a baj, hogy még így is túl sok az erőszakoskodó muszlim."

Erőszakoskodó keresztényből pedig fényévekkel több van. Pont a napokban hallottam hogy csak az USA-ban óránként 50-60 nemi erőszak történik.

"Nemi erőszak sajnos mindenhol van, de ahol sok a muzulmán bevándorló ott még több. A szemükben az európai módra öltözött nők ugyanis hitetlen szajhák."

Ezt inkább szélsőjobbos emberek híresztelik, vagy akik elhiszik a kormány gyűlöletpropagandáját. Ennyi erővel azt is mondhatnánk a pedofil papokból kiindulva hogy ahol megjelennek a keresztények ott megnő a gyerekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények száma. Ez hogy tetszik?

"Engem kifejezetten csak az arc eltakarása zavar, az apácák nem takarják el arcukat. Más muszlim viselettel különösebb bajom nincs, még a burkinivel se, csak pusztán túlzásnak tartom."

Koránban előírás nők számára a kendő viselése, de az arc eltakarása nem. Ez egyes területeken jellemző és tradicionális öltözködési szokás mint vallási előírás.

"Én nem tudok erről. Pál apostol a korinthusi férjezett nők számára írt elő fedett főt kizárólag az istentiszteletekre, mert akkor és ott ez volt a szokás."

Ha csak akkor és ott volt előírás az apácák miért öltözködnek úgy ahogy? És a kendő miért volt része sokáig a hétköznapi keresztény női viseletnek? Magyarországon is, ha megnézed a népviselet része a kendő.

Egyébként a versből nem derül ki hogy csak akkor és nekik volt kötelező. Szóval ez inkább általánosan érvényes.

1 Korintus 11:5 De ha egy nő imádkozik vagy prófétál, akkor be kell takarnia a fejét valamivel,

2017. szept. 6. 21:19
 53/102 szp72 ***** válasza:

@ Magukat kereszténynek valló fanatikus vallásos terroristák is vannak.

Lehet, hogy van. A muszlimból jelen állás szerint azonban jóval több van.

@ Tudom ilyenkor szokott jönni tőletek az a válasz hogy ők igazából nem keresztények :)

Mindenesetre rossz keresztények. Miért a terrorista muszlimok azok szerinted jó muzulmánok?

@ Erőszakoskodó keresztényből pedig fényévekkel több van. Pont a napokban hallottam hogy csak az USA-ban óránként 50-60 nemi erőszak történik.

Nem tudom. Lehetséges. Mindenesetre itt Európában a beözönlő muszlimok okoznak nagy problémát. Az uszodákban például ki kell plakátolni, hogy a nőket fogdosni tilos. Szegények nem tudják, hogy a nők az uszodában nem arra valók, még ha oly fedetlenek is, hogy fogdossák őket.

[link]

@ Ezt inkább szélsőjobbos emberek híresztelik, vagy akik elhiszik a kormány gyűlöletpropagandáját

Az a helyzet, hogy én ezt nem hiszem. Én úgy látom, hogy óriási problémák vannak a beözönlő muszlim tömegekkel. Nehezen integrálhatók.

@ Ennyi erővel azt is mondhatnánk a pedofil papokból kiindulva hogy ahol megjelennek a keresztények ott megnő a gyerekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények száma. Ez hogy tetszik?

Nem az a kérdés, hogy nekem mennyire tetszik, hanem hogy igaz-e. Én nem hiszek abban, hogy keresztények körében nagyobb a pedofilok aránya. Viszont ahol beözönlenek ezek az idegen kultúrájú muzulmánok, ott megugranak a problémák. Ebben viszont tényleg hiszek. Nem minden muzulmán problémás, de a jelentős részük sajnos igen.

@ Koránban előírás nők számára a kendő viselése, de az arc eltakarása nem

Semmi bajom azzal, aki kendőt hord. A burka az viszont probléma, ez a kultúránktól teljesen idegen, szerintem eléggé beteges dolog, ráadásul a terroristák is sokszor burkás nőnek álcázzák magukat. Egyszer egy kisgyerek megkérdezte az anyját, hogy az a néni miért takarja el az arcát? Az anyja próbálta elmagyarázni, hogy az egy másik kultúra, ahol ez a szokás, mire megszólalt a burkás nő: nemsokára majd anyád is ilyet hord. Én azt gondolom, hogy aki ilyet mond az nagyon problémás.

@ Ha csak akkor és ott volt előírás az apácák miért öltözködnek úgy ahogy?

Mindenki úgy öltözködik, ahogy akar. Az apácáknak is megvan a sajátos viseletük, az egyenruhájuk. Egyébként az apácák is különbözőek, vannak akik nem hordanak kendőt.

@ És a kendő miért volt része sokáig a hétköznapi keresztény női viseletnek? Magyarországon is, ha megnézed a népviselet része a kendő.

Az volt a divat, az volt a szokás, az volt a hagyomány, ami változik.

@ Egyébként a versből nem derül ki hogy csak akkor és nekik volt kötelező. Szóval ez inkább általánosan érvényes.

Lehet, hogy nem csak Korinthusban volt ilyen szokás, hanem egy nagyobb környéken. Mindenesetre ugyanez a páli előírás azt is mondja, hogy a férfinek pedig nem szabad fedett fővel imádkoznia, holott a zsidóknál éppen ez volt a szokás. Tehát látszik, hogy nem általános előírás, hanem kultúra függő. Pál írja:

"Ítéljétek meg magatok, illik-e az asszonynak födetlen fővel imádkoznia Istenhez?" (1Kor 11,13)

Nos a mi megítélésünk szerint ma Magyarországon nem illetlen dolog, ha az asszony fedetlen fővel imádkozik.

2017. szept. 7. 11:34
 54/102 A kérdező kommentje:

53-as válaszoló!

"Nem minden muzulmán problémás, de a jelentős részük sajnos igen."

A bosnyákok szerinted a "problémás" vagy "nem problémás" muzulmánok közé tartoznak?

Szerintem a bosnyákok ugyanúgy élnek, mint a többi európai nép, az európai kultúrkör részei és európaiaknak vallják magukat (csupán ezzel az egyetlen különbséggel, hogy muzulmánok).

A cigányok is hiába keresztények, de más kultúra és sok a "problémás" cigány (egyébként szimpatikus cigányok is vannak, szóval nem általánosítok).

2017. szept. 7. 15:37
 55/102 szp72 ***** válasza:

@ A bosnyákok szerinted a "problémás" vagy "nem problémás" muzulmánok közé tartoznak?

A helyzet az, hogy nem ismerek egy bosnyákot se.

@ Szerintem a bosnyákok ugyanúgy élnek, mint a többi európai nép, az európai kultúrkör részei és európaiaknak vallják magukat (csupán ezzel az egyetlen különbséggel, hogy muzulmánok).

Ha így van akkor nincs velük semmi bajom. Nem az a baj, hogy valaki muzulmán, az a baj ha problémás. Márpedig jelentős részük eléggé problémás.

@ A cigányok is hiába keresztények, de más kultúra és sok a "problémás" cigány (egyébként szimpatikus cigányok is vannak, szóval nem általánosítok).

Nekem azzal sincs bajom, ha valaki cigány, hanem csak a problémás viselkedéssel. Márpedig jelentős részük eléggé problémás.

Mivel kívülről nem látszik egyből, hogy ki a problémás és ki nem, viszont az látszik hogy muzulmán vagy cigány, ezért sajnálatos módon a nem problémásakra is áthárulhat a negatív megkülönböztetés. Ha egy tojásárusnál minden harmadik tojás fertőző, akkor az ember ugye ott inkább nem is vásárol semmit.

2017. szept. 7. 17:02
 56/102 A kérdező kommentje:

55-ös válaszoló!

"Márpedig jelentős részük eléggé problémás."

Valószínűleg a közel-keleti muszlimokra gondolsz itt, pedig a világ muszlimjainak 20-25%-a él csak a Közel-keleten

A legtöbb muszlim (akármennyire is meglepő) Délkelet-Ázsiában él, Indonézia a leginkább muszlimok lakta ország a világon.

2017. szept. 7. 21:15
 57/102 anonim ***** válasza:

szp72 !

"Lehet, hogy van. A muszlimból jelen állás szerint azonban jóval több van."

Akikre te gondolsz, mint az ISIS a nyugat hozta létre és pénzeli. Ez a jelen állás.

"Mindenesetre rossz keresztények. Miért a terrorista muszlimok azok szerinted jó muzulmánok?"

Nem, csak keresztényektől ilyenkor az a válasz hogy ők igazából nem keresztények, de muszlimok esetében megy az általánosítás.

"Nem tudom. Lehetséges. Mindenesetre itt Európában a beözönlő muszlimok okoznak nagy problémát. Az uszodákban például ki kell plakátolni, hogy a nőket fogdosni tilos. Szegények nem tudják, hogy a nők az uszodában nem arra valók, még ha oly fedetlenek is, hogy fogdossák őket."

Európában az a helyzet hogy évi 3,7 millió nő lesz nemi erőszak áldozata. Nem muszlimok követik el. Bizonyára jelentős részük keresztény. Talán ki kellene írni nekik hogy nőket erőszakolni tilos.

"Az a helyzet, hogy én ezt nem hiszem. Én úgy látom, hogy óriási problémák vannak a beözönlő muszlim tömegekkel. Nehezen integrálhatók."

Igen és hol látod? Itt nincsenek menekültek. A média nagyrésze pedig az állami propagandát terjeszti éjjel nappal.

"Én nem hiszek abban, hogy keresztények körében nagyobb a pedofilok aránya."

Muszlim imamok esetében én nem hallattam pedofiláról, keresztény papok esetében viszont nagyon is sokat. A pápa szerint 2 %, valójában pedig akár 5 % is lehet.

"Viszont ahol beözönlenek ezek az idegen kultúrájú muzulmánok, ott megugranak a problémák. Ebben viszont tényleg hiszek. Nem minden muzulmán problémás, de a jelentős részük sajnos igen."

A keresztény nyugat támadta meg a muszlim országokat, ami előidézte a menekültválságot. Keresztények ahova beözönlenek ott gyilkolnak és pusztítanak. Ezt teszik közel 2 ezer éve. Persze ha megkérdezed a kedves keresztényeket, ki a hibás, egyből rávágják hogy muszlimok. A nácik is a zsidókat hibáztatták mindenért, szóval nem meglepő hogy a nácizmus keresztény országokban virágzott. Nem minden keresztény problémás, de a jelentős részük sajnos igen.

"Semmi bajom azzal, aki kendőt hord. A burka az viszont probléma, ez a kultúránktól teljesen idegen, szerintem eléggé beteges dolog, ráadásul a terroristák is sokszor burkás nőnek álcázzák magukat."

Mint mondtam az arc eltakarása nem előírás az iszlámban.

"Mindenki úgy öltözködik, ahogy akar. Az apácáknak is megvan a sajátos viseletük, az egyenruhájuk. Egyébként az apácák is különbözőek, vannak akik nem hordanak kendőt."

Véletlenül pont úgy ahogy a Biblia leírja?

"Az volt a divat, az volt a szokás, az volt a hagyomány, ami változik."

Divat, persze. Nem tudtam ahogy a Bibliát divat magazinnak tekinted. Az apácák viselik mert a Biblia előírja, a keresztények sokáig szintén kendőt viseltek mert a Biblia előírja. A mai kamukeresztények nem viselik, inkább nevetséges kifogásokat keresnek és megtagadják a Bibliát.

"Lehet, hogy nem csak Korinthusban volt ilyen szokás, hanem egy nagyobb környéken. Mindenesetre ugyanez a páli előírás azt is mondja, hogy a férfinek pedig nem szabad fedett fővel imádkoznia, holott a zsidóknál éppen ez volt a szokás."

Továbbra sem látom hogy azt írná a vers csak a korinthusiakra lenne érvényes. Szerinted ha szól valamelyik apostol akkor az csak arra érvényes akinek mondja?

"Nos a mi megítélésünk szerint ma Magyarországon nem illetlen dolog, ha az asszony fedetlen fővel imádkozik."

Te gondolhatod így, csak az a gond hogy ez ellentétes a Bibliával, de igazából már megszoktam tőled hogy Bibliai verseket is megtagadod ha úgy kívánja az érdeked. Amúgy ha megnézed a hagyományos magyar női népviseletet vagy a korai keresztény viseletet nagymértékben megegyezik az iszlám szerinti viselettel.

2017. szept. 7. 23:21
 58/102 anonim ***** válasza:

szp72 !

"A helyzet az, hogy nem ismerek egy bosnyákot se."

Miért arabokat ismersz? Egyáltalán hány muszlimot ismersz személyesen?

"Nekem azzal sincs bajom, ha valaki cigány, hanem csak a problémás viselkedéssel. Márpedig jelentős részük eléggé problémás. "

Keresztények jelentős része is problémás?

"Mivel kívülről nem látszik egyből, hogy ki a problémás és ki nem, viszont az látszik hogy muzulmán vagy cigány,"

Igazán? :) Azt még elhiszem hogy valakiről meg tudod állapítani hogy cigány a külseje alapján, de azt hogy állapítod meg hogy muszlim-e ? Elmesélnéd kérlek ? :)

"ezért sajnálatos módon a nem problémásakra is áthárulhat a negatív megkülönböztetés."

Különösen keresztények esetében közkedvelt az általánosítás illetve az álszent viselkedés. Ez személyes tapasztalat.

2017. szept. 7. 23:27
 59/102 szp72 ***** válasza:

A kérdezőnek

@ Valószínűleg a közel-keleti muszlimokra gondolsz itt, pedig a világ muszlimjainak 20-25%-a él csak a Közel-keleten

Én azokra gondolok, akik most mindenhonnan ideözönlenek. A nehezen integrálható tömegekre. Akik között feltűnően sok a hasznavehetetlen élősködő, a bűnöző, az erőszakoskodó, a tanulni nem akaró, a fanatizálható, a terrorista.

2017. szept. 8. 00:39
 60/102 szp72 ***** válasza:

@ Akikre te gondolsz, mint az ISIS a nyugat hozta létre és pénzeli. Ez a jelen állás.

Ha téged az vigasztal, hogy ezeket a muzulmán vallási fanatikusokat nyugatról pénzelik. Megfizetni azt lehet, aki kapható erre.

@ Európában az a helyzet hogy évi 3,7 millió nő lesz nemi erőszak áldozata. Nem muszlimok követik el. Bizonyára jelentős részük keresztény.

Európa problémája az egyre nagyobb elvallástalanodás. Az emberek nagy része minimálisan vagy egyáltalán nem gyakorolja a hitét, ha egyáltalán még kereszténynek mondja magát.

@ Talán ki kellene írni nekik hogy nőket erőszakolni tilos.

Ezt kiírás nélkül is tudják, csak nem tartják be. Az uszodában viszont azért plakátolják ki a nőket fogdosni tilost, mert a migránsok ezek szerint ezt nem tudják, nekik az a természetes, hogy fogdossák a nőket.

@ Muszlim imamok esetében én nem hallattam pedofiláról, keresztény papok esetében viszont nagyon is sokat. A pápa szerint 2 %, valójában pedig akár 5 % is lehet.

Bizonyára neked jobbak informátoraid, ha ilyen pontosan tudod. A helyzet az, hogy sok perverz hajlamú azt reméli, hogy Isten megszabadítja majd a problémájától, ha neki szolgálva papnak megy. Aztán mégsem szabadul meg és elbukik.

@ A keresztény nyugat támadta meg a muszlim országokat, ami előidézte a menekültválságot. Keresztények ahova beözönlenek ott gyilkolnak és pusztítanak. Ezt teszik közel 2 ezer éve. Persze ha megkérdezed a kedves keresztényeket, ki a hibás, egyből rávágják hogy muszlimok.

Keresztény nyugat gyakorlatilag már nem létezik. A felvilágosodás óta a vallás szerepe fokozatosan csökkent a nyugati világban. A keresztények között persze sok bűnös volt, ellenben a muzulmánokkal, akik mind kiváló jellemek.

@ Mint mondtam az arc eltakarása nem előírás az iszlámban.

Egyes irányzatokban előírás.

@ Véletlenül pont úgy ahogy a Biblia leírja?

Mi van? Leírom még egyszer: Egyébként az apácák is különbözőek, vannak akik nem hordanak kendőt.

@ Az apácák viselik mert a Biblia előírja, a keresztények sokáig szintén kendőt viseltek mert a Biblia előírja.

A Biblia nem írja elő. Pál apostol kizárólag az istentiszteletről rendelkezik, s nem az általános viseletről. Miért kéne mindenkinek mindenhol kendőt viselnie? Ez hülyeség. A hajadonok eleve nem viseltek kendőt, hanem kilátszott a hajuk, innen a név, hogy hajadon.

@ A mai kamukeresztények nem viselik, inkább nevetséges kifogásokat keresnek és megtagadják a Bibliát

Szerintem te ne beszélj a Biblia tiszteletéről, mert te teljesen meghamisítod, teljesen önkényesen kiforgatod, és ízlésed szerint válogatsz benne.

@ Továbbra sem látom hogy azt írná a vers csak a korinthusiakra lenne érvényes. Szerinted ha szól valamelyik apostol akkor az csak arra érvényes akinek mondja?

Nem látod, mert nem akarod látni, mert elvakult vagy. Pedig világosan leírtam: Pál apostol arra szólítja a korinthusi férfiakat, hogy fedetlen fővel imádkozzanak, holott a zsidóknál fedett fővel szokás, tehát nem lehet általános parancs.

@ Azt még elhiszem hogy valakiről meg tudod állapítani hogy cigány a külseje alapján, de azt hogy állapítod meg hogy muszlim-e ? Elmesélnéd kérlek ? :)

Természetesen azokat a muzulmánokat, akik európai módon élnek és öltözködnek azokat nehezebb. De a migránsokat elég könnyű megkülönböztetni az európaiaktól.

2017. szept. 8. 02:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!