Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem lenne jobb, ha elterjedteb...

Nem lenne jobb, ha elterjedtebb lenne Magyarországon az Unitárius vallás?

Figyelt kérdés

Szerintem az Unitárius vallás tanaival sok magyar tudat alatt is egyetért, legalábbis azok, akik a maguk módján hisznek Istenben, csak kiábrándultak a többi egyházból.

Az Unitáriusok spiritualitása, lelki hite sok mindenben hasonlít a Csillagok Háborújában azokra, akik az Erő Jó oldalát választották, csak az Unitáriusok valamivel specifikusabbak és konkrétan Istenben hisznek, nem egy személytelen természetfeletti hatalomban.

A vallás emellett egy közösséget is adna nekik, ahol segítőtársakra, és lelki támaszra számíthatnak.

[link]

2017. júl. 3. 21:01
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 A kérdező kommentje:
Az Unitáriusok szerint Keresztény az, aki Krisztus tanításait követi. Az Unitárius ugyan nem hisz abban, hogy Krisztus Isten volt, de attól még kereszténynek tartja magát, mert Krisztus tanításait követi.
2017. júl. 4. 01:02
 22/63 anonim ***** válasza:
63%

Ez csak az egyik feltétel a kereszténységhez.

A másik az, hogy Jézus isten volt, az Isten része.

Sajnos, ha ez nem megy, akkor nem keresztény.

2017. júl. 4. 01:34
 23/63 anonim ***** válasza:
65%

"Először is elmondtam, hogy az Unitárius vallás szerintem hasonlít ahhoz a spiritualitáshoz, amit a Csillagok háborúja (Star Wars) nevű fikcionális történetben "Az Erő"-nek hívnak, csak ez konkrétabb, mert Istenben hisz, "

Már másodjára írtad le, így már nem tudok elmenni mellette. A Star Wars-ban az Erő nem egy hit, vagy vallás, hanem egy adottság egyes ritka vérvonalakon, és semmiféle spiritualitás nincs benne. Olyan, mintha bizonyos vérvonalú emberek mondjuk telepatikus vagy pirokinetikus tulajdonsággal, adottsággal rendelkeznének. Ha nem hisz benne, akkor is működik, tehát nem hit kérdése. Csak megtanulniuk kellett a padawanoknak, hogy hogyan kezeljék, irányítsák ezt az Erőt, ami bennük szunnyad, és ezáltal jedivé válhassanak. Mint ahogyan neked is meg kell tanulnod biciklizni, úszni, célbadobni vagy fejben háromjegyű számokat összeadni, ha abban szeretnél jó lenni.

Ilyetén ez végeredményben sokkal konkrétabb, mint az Unitárius vallás istene, mert kézzelfogható, bármikor bárhol bárkinek bemutatható, bármennyiszer megismételhető bizonyíték maga az Erő használata a Star Wars univerzumában.

2017. júl. 4. 02:43
 24/63 anonim ***** válasza:
88%
Hát,ha ez a vallás nem jön be,Ws Teleshop-osnak még mindig elmehetsz ezekkel a marketing szövegekkel. Remekül ki tudod emelni minden más vallás hibáit (vagy éppen csak azt,amit TE hibának tartasz),miközben ami neked tetszik,annak csak az előnyeit.
2017. júl. 4. 08:20
 25/63 Mansour ***** válasza:
77%

Hogy a sok kritika után legyen egy pozitív visszajelzés is, nekem speciel szimpatikusak az unitárius tanok. Mondjuk a forradalmi, felvilágosodási, humanista hagyomány tisztelete nem feltétlenül, de ha nem tolják túl ezt a vonalat, akkor még elmegy. Az tetszik, hogy nem térítenek, de hát valószínűleg ez az oka a kisebb elterjedtségnek is.

A Szentháromság egy teológiai koncepció, ami akár igaz is lehet, de lehet, hogy a valóság egészen más. Én ennek nem tulajdonítanék olyan nagy jelentőséget, mint a kereszténység általában. Jézus istensége már fontosabb kérdés, de mondjuk Jézus nem is állította magáról, hogy az Atyával egyenrangú isteni személy. Azt meg, hogy a Szentháromság része lenne, végképp nem...

2017. júl. 4. 09:21
 26/63 anonim ***** válasza:
28%
Az unitárius vallás értelmiségieknek való, 120-as IQ felett. Ez sok mindent megmagyaráz.
2017. júl. 4. 09:32
 27/63 anonim ***** válasza:
33%

János 10:30

2017. júl. 4. 10:00
 28/63 anonim ***** válasza:
0%
Az Erőnek nincs sötét és világos oldala.
2017. júl. 4. 10:02
 29/63 anonim ***** válasza:
82%

Nekem az a legfontosabb, hogy a Bibliához minél közelebb álljon, Az unitáriusoknak egy csomó részt ki kell hagyniuk a Bibliából. Jézus miért mondta, hogy "én és az Atya egyek vagyunk", hogy "Ábrahám előtt én vagyok", meg stb?

Meg azt a részt is figyelmen kívül hagyjátok, ami a szeplőtlen fogantatásról szól?

Azt csináltátok, hogy kiválogattátok azt ami tetszik, a többivel meg nem foglalkoztok. Nagyon kényelmes megoldás, de káros.

2017. júl. 4. 10:04
 30/63 anonim ***** válasza:
10%

"Én és az Atya egyek vagyunk"

Jézus soha nem mondott ilyet. Ezt a késői, gnoszticista hatás alatt álló János evangélista adta a képzelt Jézus szájába. Ez ma már teljesen alapszintű exegetikai tétel, senki nem gondolhatja komolyan, hogy a valódi (történeti) Jézus valaha is ilyet mondott.

2017. júl. 4. 10:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!