Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem lenne jobb, ha elterjedteb...

Nem lenne jobb, ha elterjedtebb lenne Magyarországon az Unitárius vallás?

Figyelt kérdés

Szerintem az Unitárius vallás tanaival sok magyar tudat alatt is egyetért, legalábbis azok, akik a maguk módján hisznek Istenben, csak kiábrándultak a többi egyházból.

Az Unitáriusok spiritualitása, lelki hite sok mindenben hasonlít a Csillagok Háborújában azokra, akik az Erő Jó oldalát választották, csak az Unitáriusok valamivel specifikusabbak és konkrétan Istenben hisznek, nem egy személytelen természetfeletti hatalomban.

A vallás emellett egy közösséget is adna nekik, ahol segítőtársakra, és lelki támaszra számíthatnak.

[link]

2017. júl. 3. 21:01
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 A kérdező kommentje:
Nem akartam tolakodó lenni, csak felvetettem egy kérdést. Az Unitáriusok nem hisznek az erőszakos térítésben, evangelizációban, viszont hisznek abban, hogy emberi lényként joguk van elmondani a véleményüket témákban. Én itt egy véleményt közöltem, egy világnézetet. Ha valakit ez felbosszantott, hát bocsánatot kérek.
2017. júl. 3. 22:18
 12/63 anonim ***** válasza:
64%
Én sem értem, hogy mitől lenne nekünk jobb egy álkeresztény szekta térnyerése.
2017. júl. 3. 22:21
 13/63 anonim ***** válasza:
49%

Nem az a baj, hogy elmondtad a véleményed, hanem az, hogy amit a kereszténységről írtál az a zagyva és azt mutatja, hogy nem igazán van fogalmad semmiről. Már az marhaság, hogy mi egy személytelen természetfeletti hatalomban hiszünk. A Szentháromságot pedig lehet olvasni a Bibliában, de aki jött ment tanítók után mennek Isten szava helyett, azok gondolják azt, hogy nem létezik.

Kívánom, hogy ismerd meg Jézust és térj meg.

2017. júl. 3. 22:49
 14/63 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, nem írtam, hogy ti egy zagyva, természetfeletti hatalomban hisztek, két dolgot keversz az állításaimban:

Először is elmondtam, hogy az Unitárius vallás szerintem hasonlít ahhoz a spiritualitáshoz, amit a Csillagok háborúja (Star Wars) nevű fikcionális történetben "Az Erő"-nek hívnak, csak ez konkrétabb, mert Istenben hisz,

Aztán megemlítettem, hogy az Unitáriusok Istenben, mint egységes teremtő lényben és erőben hisznek, és nem gondolják úgy, hogy ezen osztozna Jézussal. Jézus az unitáriusok szerint nem volt Isten, csupán egy próféta, ettől még viszont nagyra tartják, mivel a történelem során eddig az Istenhez legközelebb álló ember volt.

2017. júl. 3. 22:53
 15/63 anonim ***** válasza:
81%
Ennyi erővel hirdethetnéd, hogy a muszlim vallás terjedjen. Nincs túl sok különbség a kettő közt. Sokkal aktuálisabb és a közösség is erősségük.
2017. júl. 3. 22:59
 16/63 A kérdező kommentje:

A Muszlim vallás más. A Muszlim vallás szent könyve a Korán. Az Unitáriusok elismerik Mohamedet, mint Isten prófétáját, viszont úgy gondolják, hogy Jézus jobb próféta volt, ezért a Bibliát tekintik szent könyvüknek, és Jézust tekintek elsődleges Prófétájuknak.

Az Unitáriusok szerint mindig is egyetlen Isten volt, és sok ember volt a történelem során akik ezen Isten által voltak inspirálva. Viszont a legjobban Jézus értette meg és terjesztette tovább Isten igéjét és tanítását.

Az Unitáriusok szerint a Biblia Ószövetségéből a legfontosabb tanítás a Tízparancsolat, az Újszövetségből, pedig a Négy Evangélium.

2017. júl. 3. 23:03
 17/63 anonim ***** válasza:
50%
Ezt írtam, lényegi különbség nem sok van. Hogy most Jézust vagy Mohamedet tartjátok nagyobb prófétának, a keresztények szemszögéből lényegtelen. Mi Jézust Istennek valljuk, Mohamedet meg egy hamis prófétának, tévtanítónak.
2017. júl. 3. 23:13
 18/63 A kérdező kommentje:
Mohamed más törvényeket írt le, mint Jézus. Azt Unitáriusok szabadgondolkodó keresztényeknek tartják magukat, nem Muszlimoknak.
2017. júl. 3. 23:22
 19/63 anonim ***** válasza:
62%
A legjobb az lenne,ha végre minden vallás eltűnne és végre tiszta szemmel néznének az emberek a világra.Jó közösséget anélkül is lehet teremteni.
2017. júl. 3. 23:23
 20/63 anonim ***** válasza:
65%

"Szerintük csak egyetlen, oszthatatlan Isten van"

Kérdező: azt ugye tudod, hogy akkor ők NEM keresztények?

Ez ugyanis a kereszténység egyik alapelve.

Mondjuk ettől még lehetne olyan jó vallás, mint a többi, de ez így nem egy keresztény vallás.

2017. júl. 4. 00:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!