Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bűn a gondolkodás a...

Miért bűn a gondolkodás a keresztény hit szerint? Miért okoz eredendő bűnt a tudás, a tudásvágy?

Figyelt kérdés
2017. jún. 28. 13:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/90 anonim ***** válasza:
43%
#71. Szerintem Önnek meg dunsztja nincs, hogy gondolkodnak a kutatók. Nem azèrt akarnak más lakott bolygókat találni, mert be akarjád bizonyítani, hogy nincs Isten. Az üldözèsi kèpzeteit ne vetítse ki másra.
2017. jún. 30. 17:40
 72/90 Hoffman József ***** válasza:
7%

Meglehet, hogy én nem tudom hogyan gondolkodnak a kutatók. Talán ön meg tudja mondani, hogy végül is miért keresnek akkor "lakható" bolygókat? Miért csak a "lakható" bolygók felfedezése lesz hír, amit feltétlenül tudatni kell a világgal?

Mindenesetre én nem mentem oda hozzájuk, és dugtam provokatív kérdéseket az orruk alá! Miért akarják az ateisták folyton provokálni a keresztyéneket eleve sértő kérdésekkel?

Mit szólna hozzá a kérdező, ha azt kérdezném tőle, hogy "Miért esik nehezére, hogy ne lopjon?"

Csak gondolja végig! Ez csak egy kérdés, vagy állítást is tartalmaz egyben?

Bizony nem bűn a gondolkodás! Néha hasznos nem csak beszélni róla, hanem gyakorolni is, mielőtt ostoba kérdéseket tesz fel valaki!

Miért nem gondolkodnak az ateisták, mielőtt kérdeznek?

2017. jún. 30. 18:44
 73/90 anonim ***** válasza:

Számtalan ok miatt kereshetnek exobolygókat. Kíváncsiság, kutatási vágy, lehetsèges jövőbeni otthon, "mások" keresèse, tudni, hogy nem vagyunk egyedül. De Önnek az a legvalószínűbb, hogy Isten megcáfolására megy ki az egèsz.

Nos, Ön ezèrt ragadt lenn Istennèl, mert betömi a hiányos tudásának falát kèpzeletbeli "biztos, hogy ez a magyarázat" tèglákkal, ès akkor sem hajlandó kivenni a tèglát, ha kiderül, hogy az bizony nem oda való.

2017. jún. 30. 19:01
 74/90 Hoffman József ***** válasza:
5%

Önnek az a problémája, hogy a világért sem tud szabadulni attól az előítéletétől, hogy a keresztyéneket korlátozza az életükben, a megismerésben az Istenbe vetett hitük. (Talán nem is akar szabadulni tőle, mert akkor le kellene mondania arról a felsőbbrendű, lekezelő hozzáállásról, amellyel most a hívőket kezeli).

Engem azonban nem korlátoz az Istenbe vetett hitem, sőt, az által válik teljessé világnézetem, hogy számolok benne Istennel. Isten létezik, és bolond, aki nem számol ezzel.

Jézus azt mondta, hogy "Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek." (János 8:36) Tudom, önnek ez nem jelent semmit, de attól még igaz. Ön az, aki "lenn ragadt" a porban, az anyagi világban, és korlátozza a megismerését azzal, hogy nem veszi figyelembe a "fentieket".

Én szabad vagyok, ellenben ön nem az. Én elfogadtam a szabadítást, ön sajnos elutasítja.

Nem az a szabad, aki azt teheti, amihez kedve van, hanem akinek arra van szabadsága, hogy azt tegye, ami a helyes. Erre pedig csak Jézus Krisztus által van lehetősége bárkinek is.

Az a probléma, hogy mi még csak nem is egy síkon kommunikálunk. Ön, és a többi materialista csak e világ szintjén mozog, itt keresi a válaszokat, itt kutat. Békaperspektívában. Nem lát túl a horizonton. Ha ugyanis számolunk Istennel, az mindent más világításba helyez. Én nem remélem, hogy van Isten, hogy Jézus Krisztus él, és vissza fog térni, hogy ítéletet tartson minden gonoszok felett, hanem tudom.

Zárásként még annyi: soha nem derült ki még olyan, és nem is fog, hogy valamely bibliai magyarázat nem állja meg a helyét, "nem oda való". Isten tévedhetetlen, és a közlése is az. Mindig a Bibliának ellentmondó "tudományos" magyarázatokról derült ki, hogy hibásak, nem a Bibliáról. Ez így lesz a jövőben, efelől teljesen nyugodt vagyok. Önöknek fog majd kelleni a nem odavaló tégláikat kihajítani.

Továbbá még mindig ott tartunk, hogy egy olyan elméletet akarnak apró homokszemcsékből építeni, melynek se alapja nincs, se vázszerkezete, se habarcs, ami összefogná. Csak homokvár. Én ilyen várban nem kívánok lakni. De önök csak tegyék, majd csak önökre omlik majd az egész.

2017. jún. 30. 23:02
 75/90 anonim ***** válasza:
10%

Mert eredetileg az ember állatnak lett teremtve/megalkotva. (!!!)

Az értelem csak később, úgy lett belelopva.

Az Isten, a világnak ezen a szintjén önellentmondó struktúra.

Ez van.

2017. júl. 1. 22:53
 76/90 anonim ***** válasza:
0%

76.Hsz!

Ha lenne némi megfigyelőképességed,nem gyanúsítgatnál baromfi ötleteiddel.

2017. júl. 2. 05:13
 77/90 anonim ***** válasza:
5%

Kérdező!

Ha nem tudsz felhozni semmilyen dokumentumod kérdésed állítása bizonyítására,miszerint "a keresztény hit szerint bűn a gondolkozás",és miszerint "a tudásvágy,és a tudás eredendő bűn",el kell ismerned,hogy gyalázatos rágalmazó vagy,és szégyelld magad!

2017. júl. 2. 05:22
 78/90 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező!

Nem hoztál fel semmilyen érvet kérdésedben megfogalmazott állításodra.

Egy gyalázatos,jellemtelen rágalmazó vagy!

2017. júl. 6. 16:13
 79/90 A kérdező kommentje:
Utolsó: Olvass vissza, a válaszokból is lejön, hogy van alapja a kérdésemnek, Pl. az űrkutatást egyesek Istennel való szembeszegülésnek, vagy valami hasonlónak nevezték. Mások leírták, hogy a jó-és rossz tudása a gáz..stb. A mindennapi életben is hasonló mentalitással találkozok több keresztény részéről. Ha te nem tapasztaltál hasonlót, nem hozzád szól a kérdésem.
2017. júl. 6. 20:55
 80/90 anonim ***** válasza:
53%

Látazik hogy a hívők nem is értik a Bibliát, ezért nem is kérdőjelezik azt meg.

Azt mondja valaki hogy a Biblia nem a tudást tekinti bűnnek, hanem a "Jó és gonosz tudását" valóban ez így hangzik el a Bibliában. Csakhogy egy tudás vagy jó, vagy rossz. Azaz ha mindkétfajta tudás bűn, akkor MINDEN tudás bűn. Ergo: csak az feddhetetlen, mentes az eredendő bűntől aki nem tud SEMMIT! Tiszta Orwell 1984: "A tudatlanság erény". Amúgy a bibliai önellentmondásokat jól mutatja hogy a könyvecske később így ír: "megismeritek az igazságot, és az igazság felszabadít titeket" Vicces az is hogy Jézus megváltotta az embereket a bűneiktől, ehhez képest még később is kijelenti valahol a Biblia hogy aki vét a tízparancsolatból tételesen felsorolt dolgok ellen az a "Pokolra kerül" függetlenül a "megváltástól. Én is voltam hívő, mert a papoknak sikerült megvezetni, pedig a lelkem mélyén tudtam, hogy pl. apám és anyám tiszteletéből csak a károm származik, de elhittem...sajnos. Aki végigolvassa a Bibliát úgy mint egy regényt szokás az tényleg megvilágosodik, mert rájön hogy az egész csak egy nagy humbuk amit magukat régen okosnak tartó emberek írtak akik vezető szerepre vágytak. Ez már a sok ellentmondásból is lejön. Hol azt írja hogy "ne ölj" hol meg azokat sorolja akiket MEG KELL ölni. WTF???

2017. júl. 13. 09:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!