Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bűn a gondolkodás a...

Miért bűn a gondolkodás a keresztény hit szerint? Miért okoz eredendő bűnt a tudás, a tudásvágy?

Figyelt kérdés
2017. jún. 28. 13:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/90 anonim ***** válasza:
59%

"Tehát akkor nem természettudományos tény "

Miért ne lenne az? Csak mert lehetetlent értelemszerűen egy tudós sem képes megtenni, az evolúciós törzsfákat még ugyanúgy végig tudja vezetni.

A genetikai rokonság kimutatható a fajok között, az időbeliség kimutatható radiokémiai, paleontológiai és földtani vizsgálatokkal is, csonttani bélyegek alapján végigkövethető a fejlődés, az egykori átmeneti fajok mai leszármazottainak vizsgálatával anatómiailag is visszaigazolhatóak egyes szervek változásai.

Persze ha ennyi bizonyíték téged nem győz meg, és direkt lehetetlen feltételektet támasztasz, az a te bajod, de a tudomány ettől még tudomány marad. És mások ettől még megérthetik mit jelent pl a genetikai rokonság.

2017. jún. 29. 12:40
 52/90 anonim ***** válasza:
62%

"Egyetlen természettudományos kérdésemnél elkezdtél személyeskedni"

Egyébként meg én kérek elnézést, de mit kellett volna szerinted reagálnom? Az tényleg a pofátlanság teteje hogy azzal akarod kikiáltani győztesnek magad egy vitában, hogy eleve lehetetlent vársz el tőle.

Mintha én mondanám azt hogy majd akkor lesz bármi értelme annak amit mondasz, ha fogsz egy mai állatkát, és 6000 évre visszamenőleg bizonyítod hogy egy db mutáció nem történt soha a felmenőiben...

2017. jún. 29. 12:53
 53/90 anonim ***** válasza:
29%

"evolúciós törzsfákat még ugyanúgy végig tudja vezetni. "

Törzsfák csak elmélet, sokkal cinkesebb, mint az általad kritizált mai rendszertan. Tele közös ősök hiányával, a mi szintén a családok közti átmenet bemutatásának hiányosságát mutatja. Még mindig nem esik le a trükközés?

"A genetikai rokonság kimutatható a fajok között"

Ez csak feltételezett rokonság, a törzsfejlődés miatt. A közös tervezőt éppúgy bizonyítja, és a családok teremtését sem zárja ki. Kinek mi a hite ...

"egykori átmeneti fajok mai leszármazottainak vizsgálatával anatómiailag is visszaigazolhatóak egyes szervek változásai."

Átmeneti fajok hiányát az evósok is elismerik, ezzel ne gyere. Amiről beszélsz azok meg kész szervek, nem átmenetiek, csak az evó miatt nevezed átmenetieknek. Megint a játék a kész biológiai tényekkel. Pont az előbb ismerted el, hogy nincs genetikai leírása a szervek kialakulásának

"És mások ettől még megérthetik mit jelent pl a genetikai rokonság."

És valahogy soha semmit nem fejtesz ki, csak bedobálod a dolgokat...

"direkt lehetetlen feltételektet támasztasz, az a te bajod, de a tudomány ettől még tudomány marad"

Tehát a tudományban a lehetetlen feltétel a dolgok tudományos leírása. Értem. Ennyire tudományos a törzsfejlődés.

Tudod mit mondtál most? Bizonyítani nem tudod a törzsfejlődést, de attól még tudományos tény, mert csak, és kész, mert azt mondod.

Szerintem itt az ideje befejezni, nem?

2017. jún. 29. 12:53
 54/90 anonim ***** válasza:
22%

"Az tényleg a pofátlanság teteje hogy azzal akarod kikiáltani győztesnek magad egy vitában, hogy eleve lehetetlent vársz el tőle. "

Nem kiáltottam ki magam semminek. Felőlem hihetsz a törzsfejlődésnek, de ne nevezd ténynek, hisz magad mondtad, hogy lehetetlen lemodellezni. Márpedig ez a tudományos tény egyik kritériuma

2017. jún. 29. 12:58
 55/90 anonim ***** válasza:
29%
*törzsfejlődésben
2017. jún. 29. 12:58
 56/90 anonim ***** válasza:
79%

"Tele közös ősök hiányával, a mi szintén a családok közti átmenet bemutatásának hiányosságát mutatja. "

Ja, hogy ha eddig megtaláltak 200.000 közös őst, de nincs meg egy 200.001., akkor nem az van hogy nem lehet mindig szerencsénk és nem találtunk meg mindent, hanem akkor söpörjük a szőnyeg alá a korábbi 200.000-et.

Ugye ezt te sem gondoltad komolyan?

"Ez csak feltételezett rokonság"

Nem, ezek konkrét genetikai kapcsolatok, specifikus gének, fúziós kromoszómák, stb.

"Átmeneti fajok hiányát az evósok is elismerik"

Biztosan nem, mivel minden fosszília egy-egy átmeneti faj az ősei és a leszármazottai közt.

"Bizonyítani nem tudod a törzsfejlődést, de attól még tudományos tény, mert csak, és kész, mert azt mondod. "

Kapásból hatféle tudományágat soroltam fel, amelyek egymástól függetlenül is bizonyítják a törzsfejlődés tényét, szóval ne hazudozz, kérlek!

"lehetetlen lemodellezni"

Nem csak hogy lehetséges lemodellezni, de pl NASA mérnökök modellezett evolúciós algoritmusok segítségével terveztettek olyan antennákat, amelyek felülmúltak bármit amit mérnökök tudatosan próbáltak összerakni.

[link]

2017. jún. 29. 13:06
 57/90 anonim ***** válasza:
22%

"Ja, hogy ha eddig megtaláltak 200.000 közös őst, de nincs meg egy 200.001., akkor nem az van hogy nem lehet mindig szerencsénk és nem találtunk meg mindent, hanem akkor söpörjük a szőnyeg alá a korábbi 200.000-et.

Ugye ezt te sem gondoltad komolyan? "

Megint a bemondás. Semmit nem találtak. Csak egy két lényre ráerőltették a közös ős nevet, de Te rámutattál, hogy genetikailag nem lehet levezetni.

"Nem, ezek konkrét genetikai kapcsolatok, specifikus gének, fúziós kromoszómák, stb. "

Megint konkrétumok nélküli benyögés.

"Biztosan nem, mivel minden fosszília egy-egy átmeneti faj az ősei és a leszármazottai közt. "

Tényleg. Pláne, hogy a fossziliák tök ugyanolyanok, mint a ma élő példányok. Marha nagy átmenet:) Konkrétum megint nulla

"Kapásból hatféle tudományágat soroltam fel, amelyek egymástól függetlenül is bizonyítják a törzsfejlődés tényét, szóval ne hazudozz, kérlek! "

Kapásból cáfoltam. A személyeskedést pedig fejezd be!

"Nem csak hogy lehetséges lemodellezni, de pl NASA mérnökök modellezett evolúciós algoritmusok segítségével terveztettek olyan antennákat, amelyek felülmúltak bármit amit mérnökök tudatosan próbáltak összerakni. "

Az algoritmust ki írta? A felmosórongy? És csak feltételezés, hogy az evó így történt, ahogy az algoritmus bizonyítja. Körkörös érvelés. Azért igaz az algoritmus, mert volt törzsfejlődés. Azért igaz a törzsfejlődés, mert van algoritmus

Én befejeztem, búcsúzom! Abban hiszel, amiben akarsz és úgy áltatod magad, ahogy akarod. De tudni kell befejezni. Sok beszédnek sok az alja. Úgy személyeskedhetsz innentől, ahogy akarsz, nem fogok reagálni.

Jézus Veled!

2017. jún. 29. 13:14
 58/90 anonim ***** válasza:

Kedves 55%-os, elég komoly érvet próbálsz figyelmen kívül hagyni!

Voltak már a történelem során hamisított leletek, az egy dolog. De rengeteg van ami nem hamis, és ugyanúgy érvényes rájuk hogy adott rétegre jellemző a jelenlétük vagy hiányuk.

Mezozoiukumi fosszíliák között soha senki nem talált még emberszabásúakat, kutyaféléket, stb.

Paleozoikumi leletek között egy darab dinoszaurusz nincs, de még emlős, madár, teljes átalakulású rovar sem.

Kainozoikum beli földrétegek között pedig már nincs egy darab dinoszaurusz, ősrovar, stb sem.

Hogy lehet ez, ha egy időben éltek? Akkor közel megegyező arányban kéne minden élőlénytípus leleteit megtalálnunk kivétel nélkül az összes kőzettípusban!

2017. jún. 29. 13:17
 59/90 anonim ***** válasza:
47%

"Megint a bemondás. Semmit nem találtak. Csak egy két lényre ráerőltették a közös ős nevet, de Te rámutattál, hogy genetikailag nem lehet levezetni. "

Éppenséggel de, mint mondtam, genetikailag a rokonsági viszonyok tökéletesen levezethetők.

Az hogy generációkra visszamenőleg nukleotidokig levezessünk bármit is, az lehetetlen.

"Megint konkrétumok nélküli benyögés. "

Akkor tessék egy konkrétum:

[link]

"Pláne, hogy a fossziliák tök ugyanolyanok, mint a ma élő példányok."

Mutass nekem ebből egy ma élő példányt:

[link]

"Kapásból cáfoltam."

Melyiket? Hol? Mivel?

"Az algoritmust ki írta?"

A természet (vagy Isten, ha úgy jobban tetszik), az ember csak lemodellezte. Tudod, ez a modellezés lényege.

2017. jún. 29. 13:25
 60/90 anonim ***** válasza:

Jajj, Diótortácska, már el is felejtettem, hogy ezt is Te szajkózod folyton...:

"- annak leírását, hogy a sejtosztódás folyamatának melyik fázisában kezdenek termelődni az új fehérjék;"

- Valahogy mindig benne felejted, pedig már vagy 5X leírtam: ennek a mondatnak semmi értelme :). De te ismételten tudtunkra hoztad: foggalmad sincs arról, amit beszélsz.

2017. jún. 29. 15:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!