Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Olyan van, hogy valaki hisz...

Olyan van, hogy valaki hisz Istenben de nem iteli el a melegeket?

Figyelt kérdés
En akarhany vallasos emberrel talalkoztam, mint azt mondta, hogy Isten heteronak teremtett minden embert, akkor aki hisz benne annak ebben is hinni kell?

2017. jún. 15. 21:03
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
53%
És csak hogy tisztázzuk: A homoszexualitás nem bűn, nem ártanak senkinek. Vagy inkább úgy mondom: a homoszexuálisok is tehetnek rossz dolgokat- pont úgy mint a heteroszexuálisok. Csakhogy a rossz oka nem a szexuális beállítottságuk.
2017. jún. 16. 14:00
 22/36 anonim ***** válasza:
15%

"Kényelmes logika. A betegség hiányosság a teremtményben. De nem a teremtő hibája ez?"

Nem, hogy lenne az? Nem kényelmes logika, hanem a keresztényfilozófia része

2017. jún. 16. 16:23
 23/36 anonim ***** válasza:
18%
Én hiszek Istenben és elítélem a melegséget. A melegség nem jó!!
2017. jún. 16. 19:21
 24/36 anonim ***** válasza:
58%
Létezik!!! - Keresztény vagyok, és egyáltalán nem ítéllek el. - Jézus pedig szeret téged, és része akar lenni az életednek.... (A melegség részletkérdés...)
2017. jún. 16. 21:07
 25/36 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező: "Olyan van, hogy valaki hisz Istenben de nem ítéli el a melegeket?".

Biztos hogy van, a kérdés csak az, hogy milyen és melyik Istenben hisz!

Abban az Istenben hisz aki férfit és nőt teremtett egymásnak, vagy abban az Istenben hisz, aki férfit termetet férfinek és nőt nőnek, azaz férfit teremtett és mellé élettársnak egy másik férfit ill. nőt teremtetett és mellé élettársnak egy másik nőt??? teremtett

2017. jún. 16. 22:15
 26/36 anonim válasza:
35%
Ha a homoszexualitas betegseg,es csak akaratero kell,hogy megszabaduljunk tole,akkor miert menekulnek gyerekek ezrei ongyilkossagba,mikor a csaladjuk kirugja oket a beszukult lataskoruk miatt? Azok,akik azt terjesztik,hogy elkarhoznak,mert egy lany helyett egy fiuba szerelmesek,vagy fiu helyett lanyba,mit gondoltok,ezek az emberek nem probaltak meg soha tenni ez ellen valamit? Meg ha nem is tartjatok "normalisnak" (ami,mint jol tudjuk, azt jelenti,hogy kereszteny,heteroszexualis,europid,es a nemenek megfeleloen oltozik, de nem mutat tul sokat a testebol,amennyiben nonemu),miert kell elitelni? Nem a ti dolgotok megitelni az embereket,es foleg nem egy olyan dolog alapjan,ami teljesen artalmatlan mindenkire nezve. En hiszek Istenben,legalabbis szeretnek hinni egy olyan Istenben,aki nem az alapjan fog engem megitelni,hogy kinek az ujjara huztam vegul azt a gyurut.
2017. jún. 17. 20:18
 27/36 követ62 ***** válasza:
23%

"És csak hogy tisztázzuk: A homoszexualitás nem bűn, nem ártanak senkinek. Vagy inkább úgy mondom: a homoszexuálisok is tehetnek rossz dolgokat- pont úgy mint a heteroszexuálisok. Csakhogy a rossz oka nem a szexuális beállítottságuk."

Tisztázzuk? Na jó. Tisztázzuk!

Ószövetség:

III.Móz.18:22-23, 20:13 "Ha valaki férfival hál asszonynal való hálás módjára, förtelmességet követ el, mind a kettő halállal lakoljon, vérük legyen rajtuk."

Újszövetség:

Rm.1:27 "Hasonlóképpen a férfiak is elhagyva a természetes együttélést az asszonnyal, egymás iránt gerjedtek vágyra, férfiak, férfiakkal ocsmányságot műveltek, és így elvették eltévelyedésük illő bérét." És végig lehet ezt a részt olvasni a Római levélben.

I.Kor.6:9, Gal.5:19. Egyébb olvasni való.

Mivel a Biblia másban (pl. a jóban is) a férfiakról beszél, de a nőkre is vonatkozik. Egyértelmű, hogy a rossz dolgoknál is szól a nőkről.

Mint már írtam Isten szereti a bűnöst, de gyűlöli a bűnt amit elkövet.

Tehát a meleget, leszbit szereti, de nem szereti (az, az GYŰLÖLI) amit csinálnak.

És a homoszexualitás Isten szemében egetrengető bűn. Halált érdemlő bűn A CSELEKEDET.

Semmiképpen nem betegség. Tehát NEM GENETIKAI! Bárhogy szerenék magukat valamivel igazolni.

Biztos, néhéz leszokni rólla, de Isten TUD ERŐT ADNI csak élni kell a lehetőséggel.

Ja és egy cseppet sem érdekel, ha lepontoztok, mert csak a Bibliát pontozzátok le. És Isten véleménye ettől nem változik.

2017. jún. 17. 23:16
 28/36 követ62 ***** válasza:
29%

"Ha a homoszexualitas betegseg,es csak akaratero kell,hogy megszabaduljunk tole,akkor miert menekulnek gyerekek ezrei ongyilkossagba,mikor a csaladjuk kirugja oket a beszukult lataskoruk miatt? Azok,akik azt terjesztik,hogy elkarhoznak"

A gyereknek a fejében van a zűrzavar. Mindenképpen pszichológushoz kell vinni. A legjobb a keresztény pszichológus.

A lehető legrosszabbat teszik azok a keresztény szülők (bármiben is akarják alkalmazni az elrettentést, lelki terrort), hogy azzal fenyegetik a gyereket miszerint elkárhoznak.

Az én kislányom az igazi megmondhatója. 5 éves volt amikor egy idősebb testvérnő megfenyegette, miután valami csínyt követett el: "Ha rossz leszel Isten nem fog szeretni". A lányom frappánsan megválaszolt neki: "Isten szeret engem, csak azt nem szereti amit csinálok." Mert én erre tanítottam.

A legrosszabb, helytelenül képviselni Istent és azt, hogy mennyire szeret minket.

Hogy nem véletlenül tilt el dolgoktól, mert jót akar nekünk. Nem azért, hogy nekünk fájdalmat okozzon, hanem meg mentsen olyan dolgoktól amiket nem kéne, hogy megéljünk.

Ezek pedig mind benne vannak a Bibliában.

2017. jún. 17. 23:29
 29/36 anonim válasza:
51%

követ62 takarodjál már a bibliáddal, a homoszexualitás nem bűn és kész, isten meg nem létezik.

Ettől a sok homofób kommentelőtől hányingerem van... azt hiszitek hogy ez választott dolog, pedig fogalmatok sincs hogy mennyi szenvedésen megy keresztül egy meleg az életében...

2017. jún. 23. 02:17
 30/36 követ62 ***** válasza:
17%

Kedves #29.

Ha értő fegyelemmel olvastad volna a hozzászólásaimat akkor láthatnád, hogy a bűnt a bűnöstöl külön választottam. Tehát nem a MELEG EMBEREKKEL van baja Istennek, mert őket is szereti, hanem AZZAL AMIT CSINÁLNAK.

Megveted a Biblia az az Isten igazságát. Tegyed. Attól még nem válik igaztalanná.

És igen Jézus szeretné, ha a melegek is üdvözülnének, de ahhoz EL KELL HAGYNIUK bűnös cselekedeteiket.

Mivel egyedül nem megy Ő ad hozzá erőt, csak kérni kell.

Én a magam részéről nem utálom a melegeket, de utálom a bűnt. Azt amit tesznek, csak úgy mint a hazugságot, a lopást, a gyilkosságot stb.

2017. jún. 23. 07:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!