Isten igazságos egyáltalán?
Nem akkor történik a bukás amikor elveszt valaki egy csatát hanem amikor feladja a harcot.
A lélek akkor tud megbomlani, megbetegedni, amikor elfárad, elcsügged. Harc vagy bukás.
Álmomban Mesteremmel
tengerparton jártam, s az életem
nyomai rajzolódtak ki mögöttünk:
Két pár lábnyom a parti homokon,
ahogy ő mindig ott járt énvelem.
De ahogy az út végén visszanéztem,
itt-amott csak egy pár láb nyoma
látszott, éppen, ahol az életem
próbás, nehéz volt, sorsom mostoha.
Riadt kérdéssel fordultam az Úrhoz:
„Amikor életem kezedbe tettem,
s követődnek szegődtem, Mesterem,
azt ígérted, soha nem hagysz el engem,
mindennap ott leszel velem.
S most visszanézve, a legnehezebb
úton, legkínosabb napokon át
mégsem látom szent lábad nyomát!
Csak egy pár láb nyoma látszik
ott az ösvényen.
Elhagytál a legnagyobb ínségben?”
Az Úr kézen fogott, s szemembe nézett:
„Gyermekem, sose hagytalak el téged!
Azokon a nehéz napokon át
azért láttad csak egy pár láb nyomát,
mert a legsúlyosabb próbák alatt
téged vállamon hordoztalak!”
Senki nem marad ima nélkül: (Róm 8,26)
"Hasonlóképpen pedig a Lélek is segítségére van a mi erőtelenségünknek. Mert azt, amit kérnünk kell, ahogy kellene, nem tudjuk, de maga a Lélek esedezik érettünk kimondhatatlan fohászkodásokkal."
Az Isten igazságos, könyörületes, irgalmas.
Akiket "bolondok"-nak nevezünk, a maguk módján, képességeik, gondolataik, érzéseik, sejtéseik (kinek mi maradt) tudnak lelki kapcslatban lenni Istennel.
Akivel az utcán beszélsz, és nem tudod, ott lesz-e a mennyben, lehet érte imádkozni, Isten felé terelgetni és reménykedni, hogy igen, Isten elvégzi benne is a munkáját.
Úgy érzem nagyon magadra veszed azokat a terheket is, amiket Isten nem akar Rád terhelni. Ne aggódj, Isten mindent megtesz, amire szükség van.
Ami viszont a Te dolgod, hogy a te hited megtartsd.
Ha meg elfáradtál, akkor csak fogadd el, hogy Isten segít nekünk a hitetlenségünk idején is.
A pszichés betegség velejárója lehet, hogy mélységesen megrendül az ember bizalma Isten felé és imádkozni se tud/mer/akar... ha nem megy, gondolj arra, hogy a Szentlélek imádkozik helyetted is!
Remélem találtál olyan lelkigondozót/ pszichológust stb aki segít Neked. Ha fájdalom ért, akkor azt ki kell sírni magunkból. Ez tarthat évekig is.
De azt is gondold át kérlek, hogy nem ért-e valami ezoterikus befolyás(agykontroll, reiki, jóslás, inga, kineziologia, családállítás, energiagyógyászat stb..) mert ezeknek lehet a "mellékhatása" pszichés betegség.
Menj vissza a gyökerekig szakember segítségével.
Isten nem kér lehetetlent, és sosem tudhatjuk, hogy az az ember, akit mi olyan nagyon bűnösnek látunk, nincs-e közelebb a Jóistenhez, mint mi magunk. Ez az Isten dolga eldönteni.
Luther az mondta, még az Ördög is Isten ördöge... semmi olyat nem tud csinálni, produkálni, ami az embert el tudná Istentől szakítani. Isten bármilyen mélységben, fogyatékosságan is meg tudja őrizni a lelkünket.
Isten meg is gyógyíthat, de ha nem teszi, akkor meg erőt ad a betegség elhordozására.
Ha most haragszol, mondd el Istennek is, tedd fel a kérdéseidet neki is... Istent nem tudod elveszíteni azért, mert haragszol. Szabad haragudni és szabad kérdezni! Adj neki esélyt a válaszokra! ennyi év barátság után megérdemli...
Aki hivő családban született, azoknak is kell saját tapasztalat Istennel.
"könnyű a békés, komfortos kis életünkből prédikálni,"
Ez igaz, de nem tudhatod, hogy előtte milyen volt annak a prédikálónak az élete. Lehet, hogy nem mindig fenékig tejföl...
" miközben az élet kegyetlen oldalát nem éltük meg. Akkor rendül meg igazán a hitünk."
Nem feltétlen. Nekem akkor erősödött meg a hitem.
"Elég sokszor közeledtem hozzá alázatosan... és egyébként meg hogyan szereti Ő az embert, ha az embernek mindig meg kell alázkodnia, hogy ő könyörüljön rajtam, mintha egy mekkora szardarab lennék..."
Istenhez az út az Úr Jézus. Úgy kell közeledni Hozzá, ahogy meg van írva az Újszövetségben. Isten akkor ad támogatást, ha úgy szeretnél élni, ahogy Ő megírta a Bibliában, azaz Jézust követed, az Ő parancsolatai szerint élsz.
Jakab
4,1 Honnét vannak háborúk és harczok közöttetek? Nem onnan-é a ti gerjedelmeitekből, a melyek a ti tagjaitokban [1 Pét. 2,11. Róm. 7,23.] vitézkednek?
4,2 Kívántok valamit, és nincs néktek: gyilkoltok és irígykedtek, és nem nyerhetitek meg; harczoltok és háborúskodtok; és nincsen semmitek, mert nem kéritek.
4,3 Kéritek, de nem kapjátok, mert nem jól kéritek, hogy gerjedelmeitekre költsétek azt.
1 Kor
10,13 Nem egyéb, hanem csak emberi kísértés esett rajtatok: de hű az Isten, a ki nem hágy titeket [Ésa. 27,8.] feljebb kísértetni, mint elszenvedhetitek; sőt a kísértéssel egyetemben a kimenekedést is megadja majd, hogy elszenvedhessétek.
De mindezeket a Jézusban újjászületett híveknek ígéri, akik a megszentelődés útján haladnak.
Az hívőnek sokszor jobb, ha van valami tüskéje, mint pl. Pálnak, különben hajlamos elfeledkezni Isten erejéről és kegyelméről. Az Isten tudja csak pontosan, hogy mi válik hasznára a hívőnek a megszentelődés tekintetében. Nem az evilági lét a fontos
2 Kor
4,16 Azért nem csüggedünk; sőt ha a mi külső emberünk megromol [1 Pét. 4,1.] is, a belső mindazáltal [Eféz. 3,16. Róm. 6,6. Kol. 3,10.] napról-napra újul.
4,17 Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk [Zsolt. 30,6. 1 Pét. 1,6.] igen-igen nagy örök [Róm. 8,18.] dicsőséget szerez nékünk;
4,18 Mivelhogy nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra; mert [Róm. 8,24.25.] a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.
Kedves Kérdező!
"Kíváncsi vagyok, a kommentelők közül ki él úgy ténylegesen, ahogy a Biblia írja"
Mint ahogyan korábbi írásaimból sejthető, én nem így teszem, nem vártam a szexuális együttléttel a házasságig, csupán a közös érdeklődésig. Fogyasztok alkoholt, bar mostanság már csak alkalmanként. A dohányzást viszont kerülöm. Nem hinném, hogy ezekért rosszabb, de azt sem, hogy jobb lennék másoknál. Viszont remekül elvagyok így.
Szóval, szerintem - ha más nem, kis ideig - búj ki a kényszer alól, relaxálj kicsit, aztán gondold át újra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!