Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért vádolják hamisan Istent?

KZitus kérdése:

Miért vádolják hamisan Istent?

Figyelt kérdés

Sokszor hallom azt, hogy a szenvedés Isten akaratából van, és hogy ő már mindent előre megszabott, még a tragikus eseményeket is. Mások azt mondják Isten útjai kufürkészhetetlenek, vagy azt, hogy azért veszi el az emberek - sőt akár gyermekek - életét, hogy vele legyenek az égben.

Viszont a Biblia azt írja:

Jób 34:10

Ezért figyeljetek rám, ti értelmes szívű emberek.

Távol legyen az igaz Istentől, hogy gonoszul cselekedjen,

És a Mindenhatótól, hogy igazságtalanul járjon el!

2016. márc. 2. 18:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
45%

Tudod Zitus én egy 8 éves testvéremet vesztettem el egy banális "baleset" során, de soha nem hibáztattam Istent emiatt, sőt tudom, hogy ő ott van vele a mennyben.

És nem azért vette el tőlünk mert Isten gonosz hanem azért mert Isten útjai kifürkészhetetlenek.

Nekünk fájdalmas volt de soha nem fogjuk megtudni, hogy az Úr mitől mentette meg a kis testvéremet.

Nem veszed észre, hogy itt te vagy a vádoló?

Köszönöm!

2016. márc. 2. 18:51
 2/18 anonim ***** válasza:
50%
A Keresztény felfogás ugyanakkor azt is mondja hogy Isten mindenható. Az emberek pedig úgy következtetnek (szerintem helyesen is ) ha mindenható akkor hatalmába van az is hogy megátolja szenvedéseinket és mivel ezt nem teszi meg ezért bíráljuk . A Bibliában egyébként sok ellentomndást találhatsz ha figyelmesen olvasod többek között ez az egyik !
2016. márc. 2. 18:52
 3/18 anonim ***** válasza:
17%

"Tudod Zitus én egy 8 éves testvéremet vesztettem el egy banális "baleset" során, de soha nem hibáztattam Istent emiatt, sőt tudom, hogy ő ott van vele a mennyben. "

Részvétem őszintén! Viszont van aki szerint azért lett így, mert kárhozatra lett teremtve, bűnös lett volna és megérdemelte vagy csak szimplán a család bűne miatt halt meg (ha egyáltalán volt lelke).

Bocsánat hogy ilyeneket írok. De azokat a szektákat kellene inkább kiírtnai, akik ilyet tanítanak.

És Zitus semmi rosszat nem írt. Sokan hibáztatják Istent, csak azért mert te őszinte hívő vagy és nem teszel így.

2016. márc. 2. 19:26
 4/18 anonim ***** válasza:
Ez a tanú csak azt írja, amit tanítanak neki. Semmi mást.
2016. márc. 2. 20:52
 5/18 Ozmium42 ***** válasza:
43%
KZitus, gondolj bele őszintén. Te képes vagy őszintén elhinni azt, hogy van a világ, aminek az utolsó elemi részecskéjét is a Teremtőd találta ki, alkotta meg, helyezte rendszerbe és követi nyomon elvileg mindörökké, de közben néha meg "talán ott se vót"? Hogy van ez?
2016. márc. 2. 22:18
 6/18 anonim ***** válasza:
49%

Zitus komolytalan, mert még a saját kérdéseit se veszi komolyan, és nem is az a célja velük, hogy tényleg kérdezzen.

Ő itt csak térít.

Ráadásul úgy tesz, mintha fel lenne mentve a gondolkodás alól.

Az az isten, aki az utolsó szögig megtervezte a világot - előre, sok évmilliárdra - és ma is mindennel egyetért, ami benne történik, sőt: ez a kifejezett szándéka - valamint ő hozta be a gonoszságot is ebbe e világba...

nos, az miféle isten lehet?

2016. márc. 3. 02:30
 7/18 anonim ***** válasza:
27%

Az az isten, aki az utolsó szögig megtervezte a világot - előre, sok évmilliárdra - és ma is mindennel egyetért, ami benne történik, sőt: ez a kifejezett szándéka - valamint ő hozta be a gonoszságot is ebbe e világba

Nem Isten hozta be a világba a gonoszságot. Ő szabad akaratot adott minden embernek, igy az első emberpárnak is, ők döntöttek ugy h fellázadnak Isten uralma ellen, ezert is irja a Biblia a Róma 5:12-ben "Ezért van, hogy amiképpen e g y ember által jött be a világba a bűn, és a bűn által a halál, s így a halál minden emberre átterjedt, mivel mindnyájan vétkeztek . ." .De vigasztaló azt tudni h Isten hamarosan véget fog vetni ezeknek a rossz állapotoknak. (Jelenések 21:3,4).

2016. márc. 3. 15:58
 8/18 anonim ***** válasza:

"ők döntöttek ugy h fellázadnak Isten uralma ellen"

Te is fel vagy mentve gondolkodás alól... ez van. Hívők.

Csak 2 dolgot mondanék:

- SIMÁN megoldható, hogy a szabad akarat mellett IS tökéletes maradjon a világ. Gondolj csak az atomerőműre, ahol minden atom maga dönti el, hogy mikor bomlik (nem is tudjuk előre), valamint csak 2 üzemmódja van:

1: le akar állni,

2: fel akar robbanni.

E kettő között lavírozik az erőmű végig a működése során, és érdekes - mégis legtöbbször úgy működik, ahogy mi szeretnénk.

Pedig mi nem vagyunk istenek.

Istennek semmiféle nehézséget nem okozhatna a szabad akarat korlátlan érvényesítése ÉS közben a tökéletes világ fenntartása.

- Zitus csalárd érvelést használt: az ún. "kérdésben állítást". Vagyis úgy tett, mintha kérdezne, de közben van egy olyan állítása is (lásd: "hamisan vádoljátok az Istent") - ami NEM IGAZ.

Egyrészt aki nem hisz benne, az nem vádolja - másrészt aki meg vádolja, az nem hamisan, hanem igaza van.

Zitus - ha egyenes jellemű lenne - ezt két kérdésben írta volna ki.

2016. márc. 3. 16:08
 9/18 Ozmium42 ***** válasza:
#7 Akkor maga a szabad akarat a rossz, ami Isten által jött be a világba.
2016. márc. 3. 17:00
 10/18 A kérdező kommentje:

Ozmium42

Köszönöm, hgy leírtad az álláspontodat. Nem gondolod, hogy az "ott se vót"- nak az okát lenne jó megkeresni?

A válszt arra, hogy ha Isten mindent lát, tud, akkor miért engedi meg a szenvedést? Lehet, ha erre a kérdésre megtalálnád a választ, másként gondolnál istenre?

Miért gondolod azt, hogy amit gondolsz, az úgy is van? Mert így tanultad?, hallottad?

2016. márc. 3. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!