A Szentháromságot más vallásokból vették át?
Tudom, hogy Szentháromság 3 személy,de 1 Isten. Akkor is hármasság, mert ugye 3 személyről beszélünk.
A Római Birodalom idején - könnyebb térítés, befogadásuk érdekében - elkezdték imádni a Szentháromságot Juppiter-Mars-Quirinus hármasság felváltásával. 3 istenből csináltak 3 személyt, ugye.
A környező vallásokban, mitológiákban elég gyakori az istenhármasság. Pl. Egyiptom, Mezopotámia, India stb.
39.Nem ismerek el semmit az ördögháromságbol mivel Isten a szavában ezt a hazugságot nem közvetiti az emberiségnek.Te ezzel zsarolni akarsz,hogy Istent káromlom amikor a bibliát hazugnak minősíted.
Külömben levegő vagdosás a támadásod mert a Biblia a tanúm.
Ézsaiás.42:8."Én vagyok Jehova.Ez a nevem.Senki másnak nem adom dicsőségemet........"
A 40.bejegyzésem elszaladt,semmisnek minősíteni.
Hűha, 3 éve nem is jártam ehhez a kérdéshez :)
Azóta kiábrándultam a kereszténységből, szabadon élek, szabad gondolkodással.
Nincs Szentháromság, nincs se isten. Ezeket mind az emberek találták ki, hogy irányítsanak bennünket, mint a birkákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!