Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Szentháromságot más vallások...

A Szentháromságot más vallásokból vették át?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy Szentháromság 3 személy,de 1 Isten. Akkor is hármasság, mert ugye 3 személyről beszélünk.

A Római Birodalom idején - könnyebb térítés, befogadásuk érdekében - elkezdték imádni a Szentháromságot Juppiter-Mars-Quirinus hármasság felváltásával. 3 istenből csináltak 3 személyt, ugye.

A környező vallásokban, mitológiákban elég gyakori az istenhármasság. Pl. Egyiptom, Mezopotámia, India stb.

2017. márc. 12. 10:33
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

Tessék edgár:

"Övéik az atyák, és test szerint közülük származik Krisztus, aki mindenek fölött való, mindörökké áldott Isten, Amen."

"Ő Isten formájában volt, és az Istennel való egyenlőséget nem tartotta olyan dolognak, amelyhez föltétlenül ragaszkodnia kell, hanem kiüresítette magát, szolgai alakot öltött, és hasonló lett az emberekhez. Külsejét tekintve olyan lett, mint egy ember."

"Mert benne lakik testi formában az istenség egész teljessége, s benne lettetek ennek a teljességnek részesei."

"A Fiához ellenben e szavakkal fordul: Isten, trónod áll örökre, királyi pálcád igazságosság vesszője."

2021. febr. 14. 15:31
 32/43 anonim ***** válasza:
Itt hol a hároság a három istenség?
2021. febr. 14. 15:49
 33/43 anonim ***** válasza:
Krisztus Istennek nevezi mind edgár, olvasni se tudsz már?
2021. febr. 14. 16:30
 34/43 anonim ***** válasza:

Semmi szükség személyes támadásra.

Jézus vagy az apostolok beszéltek szentháromságrol,három istenről?

Ezzel amint írtam a sok közül cáfolod János.17:3 is.Neked nem ér semmit Jézus szava.

Amiket állitasz a homályba kapaszkodsz az az(hazugság).

A hazug pogány Nagy Konstantinra halgat az egész Szentháromság.

2021. febr. 14. 16:51
 35/43 anonim ***** válasza:
Akkor a Biblia hazug edgár, amikor Jézust Istennek nevezi? Vagy az őrtorony a hazug, ami tagadja a Szentírást?
2021. febr. 14. 16:56
 36/43 anonim ***** válasza:

Hogy jön ide a három isten?

Az őrtorony a bibliát védi és nem tagadja a Szentirást,de tagadja a háromságot amit a Biblia meg sem említi.

2021. febr. 14. 17:23
 37/43 anonim ***** válasza:
edgár, idéztem neked, hogy Jézus Isten, a Bibliából idéztem, amit az ördögtorony próbál meghamisítani. Mi a problémád?
2021. febr. 14. 17:27
 38/43 anonim ***** válasza:
Háromsághoz három isten kell kettőt beledömöszöltél,hol a harmadik az ördögháromságban,idézd a bibliából.
2021. febr. 14. 17:39
 39/43 anonim ***** válasza:
Tehát akkor elismered edgár, hogy Jézus Isten a Szentírás alapján? Amúgy én vigyáznék a számra helyedben, mert azzal, hogy ördögtornyot írok, egy szervezeten gúnyolódom, de te Istent káromlod.
2021. febr. 14. 18:39
 40/43 anonim ***** válasza:
39.Nem ismerek el semmit az ördögháromságbol mivel Isten a szabadban ezt a hazugságot nem közvetiti az emberiségnek.Te ezzel húsba zsarolást,hogy
2021. febr. 14. 19:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!