Ateisták! Mi bajotok a vallással?
Tehát, neteztem, és egy csomó olyan képet találtam, ahol Jézust és az egyházat parodizálják és alázzák. Mi bajotok az egyházzal? Vagy honnan ered ez? Miért érzitek tehernek a kereszténységet, vagy butaságnak? Miért nem hisztek Istenben? Honnan vagytok benne olyan biztosak, hogy Isten nem létezik, vagy hogy nem érdekli az emberek élete? Vagy hogy kimondottan gonosz? Honnan ered ez a ateizmusotok, tanultátok?
Legőszintébb válaszok érdekelnek?
Az ateista baromira nem foglalkozik annyira sem Jézussal meg a tōbbi keresztény szimbólummal, hogy bàrmiyen képet fabrikàljon belőle.
Az általad talàlt képeket másik vallàs fanatikusainak a műve, az iszlàm világból szàrmazik.
Őket kérdezd!!!
Kedves 30.Hsz!
Én hiszek Jézus azon szavaiban,melyek szerint az Ő jelleme azonos Isten jellemével.Ha tanulmányozod Jézus életét,akkor szembetűnő,és összeeggyeztethetetlen eltéréseket találhatsz az Ő jelleme,és az ószövetségi íratok istene jelleme közt.Ezt én,az ószövetséget lejegyzők hamis istenképe miatt látom.
(Jézust,mint Istent,majd 34 éve alatt,csupán 3 ember ismerte fel:Péter,a jabb lator,és a megfeszítését levezénylő római százados,mert MINDEN zsidó,egy agresszor messiást várt,és egy ószövetségi hamis istenképet ismert.)
Egy nagyon érdekes ponthoz értünk!
Régóta foglakoztat a kérdés, hogy vajon az Ószövetség és az Újszövetség Istene milyen viszonyban van egymással! ELVILEG egy és ugyanaz az Isten.
Erre utal, hogy a keresztény vallások mindegyike (lehet hogy tévedek, mert van olyan felekezet ami nem, akkor bocsánat, de nem tudok róla) megtartotta az Ószövetséget, mint a Biblia részét, és nem határolódott el attól.
Jézus tudomásom szerint szintén nem tett olyan kijelentést, hogy a zsidók Istene nem azonos az általa hirdetett Istennel.
Jézus kereszthalála éppenséggel azzal az ősbűnnel kapcsolatos (megváltás), ami az Ószövetségben lett leírva.
Az Újszövetség sehol nem tér ki a világ teremtésére, így ha elutasítjuk az Ószövetséget, akkor ez a vallás eredet nélkülivé válik.
"ELVILEG egy és ugyanaz az Isten."
Na igen... de ha összetalálkoznának, 100% biztos, hogy harcolnának egymással.
Amúgy miért vársz el egy mitológiától következetességet? Fogadd el, amit mondanak, hogy így van, azt' kész!
Kedves 33.Hsz!
Ha ismered a nevem,és bemutatsz engem,mint 195 cm-es rozoga,feketehajú,feketeszemű huszonéves suhancról,rólam beszélsz-e?
163 cm,őszes barna,kékszemű,57 éves vagyok 110kg-al.Hiába korrekt a név!
Jézus Ismerte Atyját korrekt módon.
Az ószövetségi istenkép,kétségkívül hamis,ha elfogadjuk Jézust,mint az Isten képmását.
"Az ószövetségi istenkép,kétségkívül hamis"
Ja.
Akkor viszont az Ószövetség, mint olyan - amelyik pontosan erre az istenképre épül - szerinted milyen?
36.Hsz!
Az Ószövetségi istenkép,és vallásosság,kb.olyan,mint a zsidó ortodoxia.
Várja a diktátor messiást,akinek segítségével(vezetésével),a zsidók megszerzik a világuralmat.A gojokat rabszolgáikká teszik,s akiknek ez nem tetszik,megölik,mint az ammonitákat hajdan.
A világ hadseregeiben mindenütt jelenvannak azok a "kiválasztottak",akik az adott jelre ezt készek végrehajtani.(Ezt magasrangú zsidó barátomtól tudom.)
24-es
Már kikaptam azért, mert mertem ide írni.
A kérdés tényleg nem hozzám szól, ezért nem válaszolok rá.
Bocsánat ezért is :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!