Ateisták! Mi bajotok a vallással?
Tehát, neteztem, és egy csomó olyan képet találtam, ahol Jézust és az egyházat parodizálják és alázzák. Mi bajotok az egyházzal? Vagy honnan ered ez? Miért érzitek tehernek a kereszténységet, vagy butaságnak? Miért nem hisztek Istenben? Honnan vagytok benne olyan biztosak, hogy Isten nem létezik, vagy hogy nem érdekli az emberek élete? Vagy hogy kimondottan gonosz? Honnan ered ez a ateizmusotok, tanultátok?
Legőszintébb válaszok érdekelnek?
Az ateizmust az ember nem tanulja, mert alapból mindenki ateistának születik.
Csak azt lehet megtanulni, hogyan fejezd ki értelmes szavakkal az ateizmusodat.
Üdv, nem a vallásokkal van baj, hanem azokkal a vallásokkal, amelyek meg akarják mondani, hogy egyetlen út van, és ha nem azt járod, akkor nem lehetsz erkölcsös, és tisztességes ember, hanem mindenképp a pokolra fogsz jutni, vagy valami borzalmas dolog történik majd velem.
A keleti filozófiák nagy részét teljesen működőképesnek gondolom, rengeteg hasznos és gyakorlatban is beültethető, és bizonyítható önismereti és gyógyászati tanácsokkal látnak el, és az ember egyre nagyobb megismerésére alapoz, ellenben az erőszakos hittérítő vallásokkal.
Itt van élő példája Kzitus, aki például komoly problémákkal küzdhet, mert még magán sem képes uralkodni, és egy olyan kérdéshez irt választ, ahol az ő véleményét nem kérdezték, és ez jellemző a keresztények nagy részére, azt állítják, hogy különbek másoknál, közben meg a saját indulataikat sem képesek kezelni, a Biblia szerint "Istent" nem kell védeni, mert meg tudja magát, erre az egész topic teli van "Isten" védő válaszokkal, még maguk a hívők sem veszik észre az óriási paradoxonokat.
Azt írtad kérdező, hogy vannak gúny képek az interneten. Egy intelligens ember, nem fog másokat gúnyolni, függetlenül attól, hogy ateista e vagy sem, hiszen nyilván valóan, nincs arra ideje, hogy efféle idő pocsékló tevékenységet végezzen, akikre te gondolsz, általában olyan emberek, akik szeretnek botrányt kelteni. Ilyen emberek, mint a vallásos, mint az azon kívüli életben is megtalálhatók, felesleges általánosítani.
Még egy dolog, főleg a térítő vallásoknál jellemző a tudatlanság, a kereszténység túlnyomó része lexikálisan tudatlan ember, és az ilyen emberek akarják kioktatni azokat, akik mondjuk sokkal nagyobb rálátással rendelkeznek az élet bizonyos területein, de nem hívők, teszem fel a kérdést, egy átlagos hívő, hogyan vehetné észre, hogy becsapják egy "mesével" ha igazából semmiféle ókori, és általános történelmi, vallástörténelmi ismerettel nem rendelkezik? A Biblia megírását megelőző időszakokban, már léteztek vallásos szent könyvek, és mindenféle hitek, amelyeket az emberek követtek, miért kellene egy olyan könyv írását elhinnem, amit történelmileg le tudok vezetni, hogy más vallásokból, népi hiedelmekből, és asztrológiai elemekből rakta össze? Számomra azért ellenszenvesek a hívők, mert a kész tények után sem akarják belátni, hogy tévedtek, inkább rá fogják a tudatlanságukra, hogy a Biblia szerint ez nem szükséges a megmeneküléshez, ezzel szemben engem meg Sátáni embernek tekintenek, mert a világi tudásom megvakított. Na most, hogy lehet ilyen emberekkel beszélgetni, anélkül, hogy az emberek indulatok nélkül maradjanak ? Nagyon sehogy.
Zitus neked tennék fel egy kérdést, hiszed, hogy a Biblia alapján, mindent Isten teremtett, minden feltétellel, és létével a világegyetemben ? Nagyon várom a válaszodat.
Kedves Kérdező!
Minden Istent,és Krisztust parodizáló,gúnyoló ember önmaga győzködése,hogy végre higgye már el igazán,hogy nincs Isten.
Ne gondold,hogy ők irántunk,istenfélők iránti szánalomból akarnak"felvilágosítni"megnyugtatni!
Nekik KIZÁRÓLAG önmaguk istentelenségével van bajuk.
Ha őket nyilvánvaló érvekkel győzködjük,dührohamokat idézünk elő bennük,mert tovább bizonytalanítottuk őket,amikor már reménykedtek bizonyosságuk közeledtében.
12.Hsz!
Isten létének egyik bizonyítéka éppen,hogy minden emberben születésétől van egy istenkeresési vágy.
Te is azért vagy itt a "vallás"rovatban.
Kedves lollypop93!
Tévedsz!
Minden istentelen,önmagát igyekszik meggyőzni belső istenfélelme ellen,s ezért keresgél más istentelenek érvei közt.Az ember imád elfogadni olyan hazugságokat,ami kedves a fülnek.(Pl.szinte a teljes németség elhitte Hitlernek,hogy a német,egy felsőbbrendű faj,és máig sokan hiszik ezt,mert kedves a fülnek,hiába igazolta minden kétséget kizáróan a tudomány,hogy az ember egy faj,rasszokkal.Vagy:Hiába írja az Ószövetség,hogy Isten,-a Szeretet-minden teremtményét szereti,ők azt hiszik,mert azt akarják hinni,hogy csak a zsidót szereti,de őket istentelenül is.)
Annyira nem túl kedves 16-os válaszoló, aki nem bírja ki nácizás nélkül!
Miben tévedek? Nem igazán derült ki az irományodból.
"Az ember imád elfogadni olyan hazugságokat,ami kedves a fülnek." Ezt akármire rá lehet mondani, ez nem érv se a hit ellen, se mellette. Ez csak egy nagy büdös lózung.
Tudod miért keresgéltem mások érvei között? Mert nem voltam 17 évesen annyira öntelt, hogy elhiggyem magamról, hogy mindenre egyedül rá tudok jönni. Sőt, a mai napig nem hiszem azt, a tanulás számomra nagyon fontos. Ezt hívják alázatnak, lásd, még egy ateistában is ott buzog! Nem is tudom mit írjak, annyira nulla volt ez a hozzászólásod. Te az emberi lélek alapvető működésével nem vagy tisztában. A hívők is olvasnak Aquinói Szent Tamást, Prohászka Ottokárt meg mit tudom én még kit, de gondolom ezzel semmi bajod nincs. Ha ateista teszi ugyanezt az miért alacsonyabb rendű?
Az egész érvelésedet ellened is lehetne használni, csak vakbuzgóságodban és gőgösségedben nem veszed észre.
"Isten létének egyik bizonyítéka éppen,hogy minden emberben születésétől van egy istenkeresési vágy."
Az egyik legnagyobb marhaság a világon. Gyerek- és kamaszkoromban bennem is volt ilyen vágy, mint ahogy kisbaba koromban szopóreflexem volt, de ahogy anyám emlőitől is elszakadtam, úgy az istenkereséstől is. A vágy az egy érzés, nem bizonyíték a vágy tárgyának realitása mellett.
A múltunkban benne van a magyarázat erre a vágyra: csoportkohéziós erő volt és az a mai napig. Egy csoport eredményességét segítheti a közös hitvilág (lásd görög poliszok, meg úgy általában az egész történelem római birodalmastól-indiánostól-mindenestől), vagyis kézzelfogható haszna volt ennek a múltban sok-sok ezer éven keresztül, nem fog ez a vágy olyan egyszerűen kikopni az emberekből. Úgyhogy ez "a vágy bizonyítja a vágy tárgyát" megint csak egy vallásos közhely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!