Mivel vagytok képesek bizonyítani istenetek/isteneitek létezését?
Egyre többször jönnek oda hozzám hittérítők az úton (nem, nem csak Jehova tanúi), és próbálnak meg rábeszélni az isteneikben való hitre. Van, hogy belemegyek a játékba, és felteszek nekik pár kérdést, amire persze érdemleges választ nem képesek adni. A kedvencem egy keresztény ember volt, akitől a leggyorsabban eszembe jutó kérdést kérdeztem:
"Mivel bizonyítod istened létezését?"
Erre egy nagyon frappáns válasz:
"Írja a biblia."
Komolyan? Többre nem telik ennyi év után? Ha már valakit ennyire téríteni akarnak, akkor nem lenne szükség minimális érvelési képességekre?
Van, hogy nincs időm, ekkor csak tovább sétálok vagy elmondom, hogy nem érek rá, ilyenkor van, hogy megfogják a kezem, amit nem tudok egy ellökésen kívül máshogy lereagálni, és szitkozódnak, de miért? Miért nem bírják felfogni, hogy nem akar mindenki birka lenni és naphosszat prédikálni a képzeletbeli barátjáról?
Egy bizonyíték kéne, hogy higgyek, de még ezt sem volt képes senki sem megadni.
Vidiripi
"viszont az özönvíz nevetséges, hol van most az a víz?"
Na ugyan hol van? Még is vajon hol lehet. A nagyi egy üvegbe zárta és berakta a spájzba!
Logika ember! Itt a Földön van, hol máshol lenne?
"olvastam a mesét a bibliádba hogy elárasztotta az egész földet, csak megsúgom neked hogyha elolvadna az összes glecser, jégsapka, minden ami h2o akkor sem terítene be több földterületet mint a jelenlegi szárazföld kb 40-45%a..."
Dehogy olvastad, vagy ha még is akkor iszonyú felületesen olvastad. Mert az a víztömeg nem csak az esőből származott!
S még valami. A Föld nem úgy nézett ki mint az özönvíz után.
"nem én mondom hanem nálam sokkal okosabb emberek akiknek ez a foglalkozása, hivatása
nincs ennyi víz a bolygón ezzel nem lehet vitába szállni ez tény, számolni csak tudsz"
S kik ezek az emberek? Valami konkrétum? Vagy a számadatokról valami konkrétum? Hogy mennyi víz van a bolygón meg ilyesmi?
"amikor a keresztények üldöztek mindenkit aki nem keresztény?"
Ilyesmiről nem hallottam!
"vagy esetleg nem vagy tisztában a Magyar történelemmel?"
A magyar történelem melyik részére gondolsz? Mert azért van néhány fejezete én meg még mindig nem vagyok gondolat olvasó!
"vikingek, maják, inkák, indiánok, folytassam? hol vannak?"
Folytassad!
"ja hogy kereszténnyé verték őket a hódítók vagy kivégezték őket a keresztény vallás befogadása érdekében"
Ha egyszer gyengék voltak! S nem bírtak el az adott országok hadseregeivel így jártak. Csak a baj az hogy az amit nekem tanítottak az nem áll összefüggésben a te elképzeléseiddel. Alapvető dolgokkal nem vagy tisztába. Ami a Biblia estében még elmegy. De hogy még a történelemmel sem vagy tisztába az teljesen érthetetlen számomra annak fényében hogy általános iskolába tanítják. Bocs a kérdésért nem bántásnak szánom de jártál te általános iskolába?
"gondolj bele a fanatizmusod félretéve ha nincsenek keresztények nincs boszorkányüldözés és nincs sötét középkor"
Ha nincs kommunizmus, ha nincs fasizmus, ha nincs nácizmus, ha nincsenek a maják vagy az aztékok. Lehetne még sorolni a "ha" dolgokat. Szóval abban gondolja bele hogy van és ezzel együtt kell élni ha tetszik HA nem! Ez van! Nem tudsz mit tenni ez terjed el az emberek között. A Római birodalomban rohamosan terjed, pedig üldözték szó szerint tűzzel-vassal és még is elterjed. Nem erővel terjed nem erőszakosan térítettek és még is terjed pedig rengeteget kivégeztek a hívek közül. még is fent maradt ebbe gondolj bele. Miért maradt fent? De a legjobb kérdés az hogy miért terjedt el?
""viszont az özönvíz nevetséges, hol van most az a víz?"
Na ugyan hol van? Még is vajon hol lehet. A nagyi egy üvegbe zárta és berakta a spájzba!
Logika ember! Itt a Földön van, hol máshol lenne?"
hol van a földön ? mutasd meg kérlek, ismétlem nincs ennyi víz a bolygón, ez tény, [link]
nagyon sok linket idepakolhatnék de felesleges mert szerinted a nagyi dugta el dunsztosüvegbe
""amikor a keresztények üldöztek mindenkit aki nem keresztény?"
Ilyesmiről nem hallottam!"
ha még a saját vallásod történelmével sem vagy tisztában akkor nem tudom hogy szólsz bele olyan tényekbe mint hogy mennyi víz van a földön? (a leghíresebbről csak hallottál INKVIZÍCIÓ)
""vagy esetleg nem vagy tisztában a Magyar történelemmel?"
A magyar történelem melyik részére gondolsz? Mert azért van néhány fejezete én meg még mindig nem vagyok gondolat olvasó!"
kénytelenek voltunk átvenni a kereszténységet István idejében vagy a többi olyan nép sorsára jutottunk volna akiket kiirtott a kereszténység
"Ha egyszer gyengék voltak! S nem bírtak el az adott országok hadseregeivel így jártak. Csak a baj az hogy az amit nekem tanítottak az nem áll összefüggésben a te elképzeléseiddel. Alapvető dolgokkal nem vagy tisztába. Ami a Biblia estében még elmegy. De hogy még a történelemmel sem vagy tisztába az teljesen érthetetlen számomra annak fényében hogy általános iskolába tanítják. Bocs a kérdésért nem bántásnak szánom de jártál te általános iskolába?"
tudjuk, a keresztények csak a gyengékkel keménykednek,
jártam suliba ott tanultam meg számolni, is sajnos szükség van rá mert olyan butaságokat írsz el kell minden mondatod után számolnom 10 ig,
a kereszténységed amit a szeretet vallásaként promóztok ezek szerint minden felett áll és aki gyengébb mint a bégető tömeg azt el kell nyomni hogy bégessen tovább veletek
Vidiripi
"hol van a földön ? mutasd meg kérlek, ismétlem nincs ennyi víz a bolygón, ez tény,..."
Általános iskola földrajz óra! A Föld 71% víz borítja. S ebben nincsenek benne a jégsapkák. Az a víz itt van a Földön. Hol másutt lenne?
"ha még a saját vallásod történelmével sem vagy tisztában akkor nem tudom hogy szólsz bele olyan tényekbe mint hogy mennyi víz van a földön? (a leghíresebbről csak hallottál INKVIZÍCIÓ)"
Te kereszténységről írtál és nem az inkvizícióról. A kereszténység pedig nem tett ilyesmit amiről te beszélsz az a katolikus egyház. Aminek tisztában vagyok a történelmével de nem vagyok katolikus!
Keresztény=Krisztus követő
Akik az inkvizíciót csinálták azok nem voltak keresztények. Érted a logikai összefüggést? Mert ha nem akkor itt be is lehet fejezni mivel nincs értelme a további eszmecserének!
"kénytelenek voltunk átvenni a kereszténységet István idejében vagy a többi olyan nép sorsára jutottunk volna akiket kiirtott a kereszténység"
István behódolt vagy csak túlélő volt, döntsd el magad! De nem értett vele mindenki egyet az országon belül és csatáztak is egymással István lett a győztes.
"tudjuk, a keresztények csak a gyengékkel keménykednek,
jártam suliba ott tanultam meg számolni, is sajnos szükség van rá mert olyan butaságokat írsz el kell minden mondatod után számolnom 10 ig,"
Na akkor most nem 10-ig hanem tovább kell számolnod. (nekem nem így tanították ezt az általánosban)
bizonyítsd be Jézus tanításai alapján hogy a kereszténység a felelős ezekért a tettekért. Ne feledd keresztény"Krisztus követő!
"a kereszténységed amit a szeretet vallásaként promóztok ezek szerint minden felett áll és aki gyengébb mint a bégető tömeg azt el kell nyomni hogy bégessen tovább veletek"
Stadionok helyett miért nem kórházak és templomok épülnek az elnyomás jegyében?
Miért engedélyezett a melegházasság az abortusz a elhidegülés miatti válás az élettársi kapcsolat? Miért nem egyházi az összes iskola? Tudnám még folytatni hogy mekkora az elnyomás.
kedves vidripi
"Általános iskola földrajz óra! A Föld 71% víz borítja. S ebben nincsenek benne a jégsapkák. Az a víz itt van a Földön. Hol másutt lenne? "
a keresztény kétbites agyad akkor azt is tudná hogy a hegyek magasak, pont mint neked ez a téma, ha elolvadnának a jégsapkák akkor sem érne föl a legszélsőségesebb példát említve hátha kiszúrja a szemed a Himalájáig
térfogat ismered? tanultad suliba?
"Stadionok helyett...."
mivel ez több témakört fed le kicsit szétszedem
"Stadionok helyett miért nem kórházak és templomok épülnek az elnyomás jegyében?"
mert pl ha az egyházak fizetnének adót telne kórházakra amire mindenkinek szüksége van, templom? melyik felekezetnek? muzulmán dzsámira? buddhista szentélyre?
melyiknek kéne előnyt élveznie? egyenlőség van a vallások közt ez alkotmányba van foglalva a kedves kdnpt kérdezd az akar mindenkiből jókeresztényt nevelni
"Miért engedélyezett a melegházasság az abortusz a elhidegülés miatti válás az élettársi kapcsolat?"
melegek: Magyarországon nem engedélyezett a melegházasság, élettársi kapcsolatot köthetnek anyakönyvvezető jelenlétében (még az aktuális törvényekkel sem vagy tisztában)
abortusz: természetesen engedélyezett hisz joga van az anyának eltávolíttatni egy még parazitának sem mondható éppen csak osztódó szövethalmazt mivel nem vágyik rá és sok esetben pl nemi erőszak, elszakadt a gumi stb balesetekből származik
élettársi kapcsolat: nem szereti az egyházad hogy pénzt húznak ki a zsebéből? a házasság egy elavult eszme, van akinek kell van akinek nem, ki vagy te hogy eldöntsd kinek mi felel meg? aki nem akar házasodni az sem harcol érte hogy tiltassák be mert ő nem akar akkor senki se akarjon alapon
"Miért nem egyházi az összes iskola? Tudnám még folytatni hogy mekkora az elnyomás"
senki nem tiltja meg az egyházi iskolák működését, ha minden iskola egyházi lenne akkor beszélhetnénk elnyomásról KERESZTÉNYEK ÁLTALI elnyomásról
így szabadon dönthetsz róla egyházi iskolába járatod a gyermeked vagy államiba ahol megtanulják mi a földrajz és nem mondanak hülyeségeket hogy 2 sarki jégsapka annyi vizet tartalmaz ami 510 100 000 km² területen , 8,8km magasan feltöltené a földet
problémád van a Magyar törvényekkel és életmóddal javaslom Vatikán állami letelepedésedet, ott megértik az értetlenségedet
ha problémád van azzal hogy nem a sötét középkorban élünk ahol máglyára dobtak mindenkit aki nem a bibliai baromságaidat szajkózza sajnálattal kell közölnöm 2017 et írunk
#1 válaszadó vagyok.
Először is szeretném megköszönni a kérdezőnek, hogy föltette ezt a kérdést, mert roppant érdekes eszmecsere alakult ki körülötte, sokan vették a fáradságot, hogy beszálljanak, és ez szerintem remek dolog.
Másrészt megvédeném a kérésemet, hogy bizonyítsa be a Kérdező, hogy nem létezik Isten. Mert:
1. A Kérdező tudományos bizonyítékot akar Isten létezésére.
2. Ebből kikövetkeztethetően a Kérdező hisz benne, hogy van olyan tudományág, amely képes lehet bebizonyítani vagy cáfolni Isten létezését.
3. Ki kell választani ezt a tudományágat, és annak a megfelelő módszerét / kísérletét.
4. El kell végezni ezt a kísérletet, és az eredménye majd megmondja, van-e Isten, vagy nincs.
Tehát szeretném tudni a Kérdező véleményét arról, mely tudományágnak, milyen módszerrel kellene pontot tennie a vita végére :-)
Amennyiben nincs ilyen tudományág, nincs ilyen elvégezhető kísérlet, úgy mind az, hogy Isten létezik, mind az, hogy Isten nem létezik, hit kérdése, mert egyik állítás sem bizonyítható tudományosan. És mindegy, hogy a Kérdező szerint kire hárul a bizonyítás terhe, a hívők nem fogják tudni bebizonyítani tudományosan, hogy Isten létezik, a hitetlenek pedig azt, hogy nem létezik. Sakk-matt.
Hát éljünk békében, szeretetben egymás mellett. A hívók ne zaklassák az ateistákat, az ateisták pedig ne nézzék le a hívőket.
Vidiripi
"a keresztény kétbites agyad akkor azt is tudná hogy a hegyek magasak, pont mint neked ez a téma, ha elolvadnának a jégsapkák akkor sem érne föl a legszélsőségesebb példát említve hátha kiszúrja a szemed a Himalájáig
térfogat ismered? tanultad suliba?"
A te 64 bites agyad meg azt nem veszi figyelembe hogy nincs minden információ birtokában! Lemeztektonika, te tanultad? Te tényleg azt hiszed hogy a Föld arculata az mindig is így nézett ki mint napjainkban?
S nem érted hogy a víz nem csak a sarki jégsapkákból származik?
"mert pl ha az egyházak fizetnének adót telne kórházakra amire mindenkinek szüksége van, templom? melyik felekezetnek? muzulmán dzsámira? buddhista szentélyre?"
Te azt írtad hogy kereszténység. Én azt írom hogy templom. Amíg nincs konkrétum addig mit is akarsz mondani?
Nem rajtam múlik hogy az egyházak fizetnek e adót. Ha rajtam múlna akkor az egyházak nem kapnának abból az adóból amit az államnak befizetnek. Meglátnánk mennyi maradna fent!
Az egyházak régen sem fizettek adót mégsem volt ilyen helyzetben a magyar egészségügy vagy oktatás. Tehát meglátásod nem a tényeken alapul. Semmi alapja nincsen az eddigi tapasztalatok alapján. s nem is nagy időszakról beszélünk csak olyan 20-30 évvel ez előtti állapotokról.
"melyiknek kéne előnyt élveznie? egyenlőség van a vallások közt ez alkotmányba van foglalva a kedves kdnpt kérdezd az akar mindenkiből jókeresztényt nevelni"
Te melyik országban élsz? Mert én kb. 1 évtizede nem hallottam róluk. Szóval hanyagolj ezzel a baromsággal. Nekik milyen meghatározó szerepük van? Semmilyen. Ha egyáltalán léteznek is semmi befolyásuk nincs. Még a kispadon sem ülnek nem hogy esélyük legyen a pályán játszani! Már ami a tényleges hatalmat illeti!
"abortusz: természetesen engedélyezett hisz joga van az anyának eltávolíttatni egy még parazitának sem mondható éppen csak osztódó szövethalmazt mivel nem vágyik rá és sok esetben pl nemi erőszak, elszakadt a gumi stb balesetekből származik"
Állításod szerint mindenki felett áll aki gyengébb és nem velük béget. Akkor hol a gyakorlati része a dolognak? Miért nem így működik? S hogyan engedélyezhetik még akár az élettársi kapcsolatot is hivatalosan? Csúpa olyan dolgot írsz ami egyáltalán nem áll reális alapokon, kezd az az érzésem lenni hogy te valamilyen saját világban élsz és nem napjaink Magyarországán.
"élettársi kapcsolat: nem szereti az egyházad hogy pénzt húznak ki a zsebéből? a házasság egy elavult eszme, van akinek kell van akinek nem, ki vagy te hogy eldöntsd kinek mi felel meg?"
Ha ez így van akkor nem értem hogy kik felett is áll a kereszténység. Mert ha ők a hatalom akkor ezt nem engednék meg. Szóval kik is vannak hatalmon?
"senki nem tiltja meg az egyházi iskolák működését, ha minden iskola egyházi lenne akkor beszélhetnénk elnyomásról KERESZTÉNYEK ÁLTALI elnyomásról"
Akkor te az előző kommentedben miért is beszélsz róla? Amúgy végre hogy elismered már hogy nem így van!
"mondanak hülyeségeket hogy 2 sarki jégsapka annyi vizet tartalmaz ami 510 100 000 km² területen , 8,8km magasan feltöltené a földet"
Ezt a hülyeséget te állítod. Korábban meg azt állítottad hogy olvastad a történetet de vagy hazudtál ezt illetően vagy iszonyú felületes voltál. (30-as komment) A történetben nem arról van szó hogy elolvadtak a jégsapkák!
Legalább a szöveget elemeznéd. Nem kell hívő fejjel hozzá állni csak a magyar nyelvtant figyelembe venni és elemezni az olvasott információt. Mintha laborvizsgálat lenne minden féle személyes elfogultság nélkül, pusztán elemzés élvégzése érdekében! S akkor nem lennének ilyen hülyeségek amikről én nem beszéltem csak te hoztad fel.
"problémád van a Magyar törvényekkel és életmóddal javaslom Vatikán állami letelepedésedet, ott megértik az értetlenségedet"
Elárulom neked hogy ott volt idő amikor még a jó kis magyar forintra sem tartottak igényt. Na erre varjál gombot!
"ha problémád van azzal hogy nem a sötét középkorban élünk ahol máglyára dobtak mindenkit aki nem a bibliai baromságaidat szajkózza sajnálattal kell közölnöm 2017 et írunk"
Ahol írtam erről ott már kifejtettem. Olvasd el még egyszer! Ezt tudom javasolni!
Vidiripi
"Vidiripi Te rettenetesen műveletlen és buta vagy, nem bántó, hanem motiváló szándékkal mondom."
Köszönöm a motiválást!
Azért arra kíváncsi lennék hogy szerinted mi a különbség az én 3-as válaszom és a 35-ös válasz között!
"Talán egy hatalmas gépezet, ami leleplezi az eddig valóságnak hitt illúziót?"
Vagy annak a bekövetkezése amiről ír a Biblia. Jézus visszatérése!
Kérdező: "Mivel vagytok képesek bizonyítani istenetek/isteneitek létezését? "
Kedves kérdező.
Amint úgy gondolod, hogy bebizonyítottad, hogy Isten nem létezik, akkor akár Isten is személyesen bebizonyítja neked, hogy Ő igenis létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!