Be tudnátok bizonyítani CSAK az Ószövetségből, hogy van halál utáni élet?
Az most lényegtelen, hogy várni kell rá(amit a tanúk hisznek), vagy egyből eldől minden(lásd Lázár történetét).
Ja, és nem olyanra gondolok, hogy Elizeus feltámasztott valakit, mert az a valaki, szintén ebbe az életbe tért vissza.
Sámuel megidézését, most kérem hanyagoljuk(a tanúk miatt).
A válaszokat előre is köszönöm.
Erre mégis az újszövetségből válaszolnék:
János 20;29
Monda néki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, akik nem látnak és hisznek.
Nem bizonyítani kell a hívő embernek, hanem hinnie.
Parancsolj:
Dániel próféta könyve » 12. fejezet
1
És abban az időben felkél Mihály, a nagy fejedelem, aki a te néped fiaiért áll, mert nyomorúságos idő lesz, amilyen nem volt attól fogva, hogy nép kezdett lenni, mindezideig. És abban az időben megszabadul a te néped; aki csak beírva találtatik a könyvben.
2
És sokan azok közül, akik alusznak a föld porában, felserkennek, némelyek örök életre, némelyek pedig gyalázatra és örökkévaló útálatosságra.
3
Az értelmesek pedig fénylenek, mint az égnek fényessége; és akik sokakat az igazságra visznek, miként a csillagok örökkön örökké.
4
Te pedig, Dániel, zárd be e beszédeket, és pecsételd be a könyvet a végső időig: tudakozzák majd sokan, és nagyobbá lesz a tudás.
Örök élet is lesz:
Ézsaiás próféta könyve » 25. fejezet
8
Elveszti a halált örökre, és letörli az Úr Isten a könyhullatást minden orcáról: és népe gyalázatát eltávolítja az egész földről; mert az Úr szólott.
9
És szólnak ama napon: Ímé Istenünk, akit mi vártunk és aki megtart minket; ez az Úr, akit mi vártunk, örüljünk és örvendezzünk szabadításában!
Ézsaiás próféta könyve » 26. fejezet
4
Bízzatok az Úrban örökké, mert az Úrban, Jehovában, örök kőszálunk van.
Viszont aki meghal, nem kerül a pokolba, ugyan itt:
14
A meghaltak nem élnek, az árnyak nem kelnek föl: ezért látogatád meg és vesztéd el őket, és eltörléd emlékezetöket.
De élet van a halál után:
19
Megelevenednek halottaid és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod az élet harmata, és visszaadja a föld az árnyakat!
Jézus így bizonyította az Írásból (2Móz 3,6):
Mt 22, 31”A halottak feltámadása felől pedig nem olvastátok-é, amit az Isten mondott néktek, így szólván:32 Én vagyok az Ábrahám Istene, és az Izsák Istene, és a Jákób Istene; az Isten nem holtaknak, hanem élőknek Istene.”
Deggial, igaz nem írtam, hogy kinek íródott a kérdés, DE egy csökkent agyú Joe is rájött volna, hogy keresztény hívőknek. Nem tudom ki húzott fel téged, de ne itt vezesd le a feszültségedet. Köszönöm.
Második válaszoló, feltennék egy kérdést: hinnél Jézusban, ha nem lenne semmilyen irat róla??
Luci, nem gondoltam volna rólad, hogy pont te leszel az első, válaszoló, aki értelmesen, hasznosan válaszol. Köszönöm.
-a-, gondoltam, hogy ez is lesz a válaszok között. Bár, kár, hogy nem tanú válaszolta ezt, (gondolom te nem vagy tanú) mivel akkor lenne egy kérdésem hozzá.
"Be tudnátok bizonyítani CSAK az Ószövetségből, hogy van halál utáni élet?
Az most lényegtelen, hogy várni kell rá(amit a tanúk hisznek), vagy egyből eldől minden(lásd Lázár történetét)."
Kedves Kérdező! Szerinted mi a kettő között a különbség? Mármint a Tanúk értelmezése és Lázár története között?
Csak azért kérdezem, mert Lázár története ugyanúgy azt bizonyítja, hogy "várni kell" a legtöbb embernek a feltámadás általi "felállásra", amit a 'feltámadás' a görögben eredetileg szó szerint jelentett.
A „feltámadás” szó görög megfelelője az a‧na′szta‧szisz, amelynek szó szerinti jelentése: ’felállás’. Ez alapvetően a halálból való felkelésre utal. Érdekes módon maga a „feltámadás” szó nem szerepel a Héber Iratokban, mégis nyilvánvalóan kifejezi a feltámadás reménységét. Ezt láthatjuk például Jób szavaiból is, amelyeket szenvedései közepette mondott: „Bárcsak elrejtenél a holtak hazájában . . . Kiszabnád időmet, azután újra gondolnál rám” (Jób 14:13, Újfordítású revideált Biblia). Ehhez hasonlóan a Hóseás 13:14-ben ezt olvashatjuk: „Megváltom őket a Seol hatalmából! Megmentem őket a haláltól! Hol van a te veszedelmed oh halál?! Hol van a te romlásod oh Seol?!” Az 1Korinthus 15:55-ben Pál apostol ezeket a szavakat idézte, és rámutatott, hogy a megjövendölt győzelem a feltámadáson keresztül valósul meg. (Pál ebben az idézetben természetesen az égi feltámadásról beszélt.)
Egy Tanú (Vankó)
Szia!
OFF!
Figyelj kérdező, mert a vallások halálról és feltámadásról szóló tana nem feltétlen ugyanaz, mint amiről Jézus beszélt!
Lásd:"Hadd temessék el a halottak az ő halottaikat."
"Egy másiknak aztán ezt mondta: 'Légy a követőm!' Az így szólt: 'Engedd meg, hogy előbb elmenjek, és eltemessem apámat.' De ő ezt mondta neki: 'Hagyd, hogy a halottak temessék el halottaikat, te pedig menj el, és mindenfelé hirdesd az Isten királyságát.'"
Ez vajon mit jelent? Hogyan értsük, szó szerint?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!