Van olyan vallás, ami biztosra mondja, hogy mi lesz velünk a halál után? Szóval 100%hogy az lesz amit ők mondanak!
Mindenki mást mond, a keresztények a Menyország/pokol, buddhisták ujraszületés, akkor az a vallás akik Al lahban hisznek, azok oda kerülnek, akkor ateisták megszűnnek, és annyi.
Van valamelyik vallás ami 100%ra bebizonyítja nekem, hogy ez lesz ha meghalok, és nem más?
Tippelni én is tudok!
Szerintem mindenki egy szivárványos rétre kerül, ahol a tó csokiból van, és pillecukorból a házak!
Na akkor már én is vallási vezető vagyok?
Szerintem nincs olyan, ami bebizonyítja 100%-ig.
Mert pont az a hit lényege, hogy elhiszed ilyen tudományos, kézzelfogható bizonyíték nélkül is :)
Szia kérdező
A kérdésed egy kicsit fura.
Ugyan is a Teremtő Isten mondja meg az igazat, és azt leíratta a Bibliában.
Vallás ide vallás oda amit Isten mond az a lényeg, mert Isten nem a valláshoz köti a törvényeit.
Ennek a vallásnak ezt engedem a másiknak nem....
A válasz benne van már az első lapjain az írásnak:
(1Mózes 2:17) . . ., mert azon a napon, amelyen eszel róla, bizony meghalsz.”
(1Mózes 3:19) . . .míg vissza nem térsz a földbe, mert abból vétettél. Mert por vagy, és a porba térsz vissza.”
Az ember a föld alkotó elemeiből van, és oda tér vissza ahonnan vétetett. a többi kitalált misztérium, a bibliában használt kifejezések kiforgatása.
Ádám nem a mennyből jött, és nem is tért vissza, oda Éva sem, és semmilyen pokol tüzében sincsenek.
A tűz a bibliában az örök megsemmisülés jelképe,
s nem azt jelenti, hogy azzal fognak sütögetni élőket.
A bűnnek a halál a fizetsége, más büntetést vagy további retorziót nem mondott a Teremtő.
Kedves Kerdezo!
A Szentiras vilagos valaszt ad a kerdesedre.
Valo igaz, az egyhaz azt tanitja, hogy halalunk utan vagy a pokolba, vagy a mennybe jutunk.
A tuzes pokol nem letezik. A "pokol, seol, es hadesz' szavak mind egy helyre utalnak, a sirra, ahova mindenki kerul.
A mennybe pedig senki nem ment fel, ahogyan azt a Janos 3:13 verse irja: "Es senki nem ment fel a mennybe, hanemha az, aki a mennybol szallott ala, az embernek fia a Krisztus."
Akkor nezzuk meg, valoban mi van a halottakkal?
A Predikator 3:19-21 es versei ezt irjak:"Az emberek fiainak vege hasonlo az oktalan allatnak vegehez, es egyenlo veguk van azoknak. Amint meghal az egyik, ugy meghal a masik is, es ugyanazon egy lelek van mindenikben; es az embernek nagyobb meltosaga nincs az oktalan allatoknal, mert minden hiabavalosag.
Minenik ugyanazon egy helyre megy; mindenik a porbol valo, es mindenik porra lesz.
Vajon kicsoda vette eszebe az ember lelket hogy felmegy-e, es az oktalan allat lelket, hogy a fold ala megy-e?"
- Ahogy latod, itt arrol ir, hogy mind az allatban, mind az emberben egyazon lelek van. Az embernek nincs nagyobb meltosaga az oktalan allatnal. Mindenik a porbol valo, es porra lesz, es egyazon helyre kerulnek, a sirba.
A Predikator 9:7-8, 12-es vers ezt irja: "Mert az elok tudjak, hogy meghalnak, de a halottak semmit nem tudnak, es azoknak semmi jutalmuk noncs tobbe, mivelhogy emlekezetuk elfelejtetett.
Mind szeretetuk, mind gyuloletuk, mind gerjedezesuk immar elveszett, es tobbe semmi reszuk nincs semmi dologban, amely a nap alatt tortenik.
Valamit hatalmadban van cselekedni erod szerint, azt cselekedjed; mert semmi cselekedet, okoskodas, tudomany es bolcsesseg nincs a seolban, ahova menendo vagy."
- Itt arrol beszel, hogy aki meghal, az egyszeruen megszunik letezni. A halalban nincs semmi, sem tudomany, sem bolcsesseg, se erzelem, sem erzekeles.
Viszont a halottaknak megvan a remenyseg, hogy fel fognak tamadni. Ez Isten igerete.
A vallasok sajnos eltertek a Biblia tanitasatol. Atvettek Platontol a "lelek hallhatatlansaganak" a tanitasat, es ezt tanitjak. Persze ez jol jott az egyhaznak, hiszen az emberek annyira feltek az elkarhozastol, a pokoltol, hogy minden aldozatra hajlandok voltak azert, hogy ezt elkeruljek.
Remelem szamodra elfogadhato volt ez a Bibliai valasz? Ha kerdesed lenne meg, nagyon szivesen valaszolok. Udv: Judit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!