Hány évesen halt meg Góliát és ki ölte meg?
kedves kérdező én Jehova tanúja vagyok ez a válasz 100% osan a Bibliára van alapozva. az nincs leirva hogy Góliát hány éves volt, de azt tudjuk hogy felnőtt férfi volt míg Dávid csak tizenéves volt.
A filiszteusok újra betörnek az országba és bajnokukat, Góliátot küldve előre, aki hat rőf és egy arasz (körülbelül 2 m 90 cm) magas és olyan éktelenül nagy, hogy vértezete körülbelül 57 kg súlyú, lándzsájának pengéje pedig körülbelül 6,8 kg (1Sámiel 17:4, 5, 7). Ez a Góliát mindennap fennhéjázóan és káromlóan kihívja Izraelt: válasszanak maguk közül egy férfit és állítsák ki ellene, hogy megküzdjenek egymással. Izrael táborából azonban semmi válasz. Saul remeg a sátrában. Dávid is meghallja a filiszteus gúnyolódását. Jogos méltatlankodással és ihletett bátorsággal így kiált fel: „Ki ez a körülmetéletlen filiszteus, hogy gúnyolni meri az élő Isten hadsorait?” (1Sámuel 17:26). Elvetve Saul fegyverzetét, mert korábban sohasem próbálta ki azt, Dávid csatába bocsátkozik. Fegyverzete csak egy pásztorbot, egy parittya és öt sima kő. Góliát méltóságán alulinak találja a fiatal pásztorfiúval való mérkőzést és szitkokat szór Dávidra. A bizalomteljes, erőt sugárzó válasz így hangzik: „Te karddal, lándzsával és pajzzsal jössz ellenem, én pedig a seregek Jehovájának nevével” (1Sámuel 17:45). Dávid parittyájából egy jól irányzott kő homlokon találja a filiszteus bajnokot és az óriás arccal a földre zuhan! Mindkét sereg szeme láttára Dávid hozzáfut, kirántja az óriás kardját és azzal vágja le Góliát fejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!