Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Adventisták, ti azért tartózko...

Adventisták, ti azért tartózkodtok a húsevéstől, mert egészségtelen, és a testünk a szent szellem temploma?

Figyelt kérdés

1Kor 6,19

Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, a melyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok?

Kérlek titeket csak az adventisták válaszát várom, nem azért tettem fel a kérdést, hogy bárki is a hitüket kritizálja. Köszönöm.

2017. jan. 4. 23:18
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én azt gondolom, hogy az előző 5 oldalon kimerítő választ kaptál a kérdésedre. Korrektül válaszoltunk, még akkor is, ha te nem voltál korrekt.

A tények: a húsevés nem bűn. Aki nem eszik húst, az úgy gondolja, hogy egészségesebb életet tud élni ezáltal, és nem gondolja úgy, hogy akik esznek húst, azok károsítják vele az egészségüket. Lehet ebben kételkedni, lehet azt gondolni, hogy a mi legnagyobb célunk az életben, hogy mások agyát mossuk, de attól hogy te ezt gondolod, még nincs így!

Én azt gondolom, hogy egy adventista az egészséges életmódot eszközként használhatja a misszióban, de semmiképpen nem célként! A cél: az embereket Krisztushoz vezetni, ha ebben eszköz lehet az életmód, akkor használjuk, ha nem akkor nem.

Kár, hogy képtelen vagy ezt elhinni, elfogadni, és sajnálom is, de ez a te döntésed.

Isten áldjon!

Üdv. Péter

2017. jan. 13. 19:56
 62/69 A kérdező kommentje:

"Aki nem eszik húst, az úgy gondolja, hogy egészségesebb életet tud élni ezáltal, és nem gondolja úgy, hogy akik esznek húst, azok károsítják vele az egészségüket."

Én meg azt sajnálom, hogy nem látod át, milyen butaságot állítasz ezzel. Mintha azt mondanám, hogy Aki nem dohányzik, az úgy gondolja, hogy egészségesebb életet tud élni ezáltal, és nem gondolja úgy, hogy akik dohányoznak, azok károsítják vele az egészségüket.

Azért nem eszel húst, mert a hús fogyasztását egészségtelennek tartod, szinonimaként úgy gondolod, hogy egészségesebb életet élhetsz azáltal, ha nem eszel húst. Ugyanis ez a két megfogalmazás ugyan az. Mivel egészségtelennek mondod a húsevést, és bűnnek az egészség károsítását, ezért kimondatlanul bűnnek nevezed a húsevést. Ez tetszhet vagy sem, de ezek a tények, a többi hazugság, még akkor is, ha magatoknak nem valljátok be. Legalábbis a néhány oldalnyi válaszotokból ez derült ki.

2017. jan. 13. 22:01
 63/69 A kérdező kommentje:

"lehet azt gondolni, hogy a mi legnagyobb célunk az életben, hogy mások agyát mossuk, de attól hogy te ezt gondolod, még nincs így!"

Hol is írtam én ilyet, hogy nektek a legnagyobb célotok az agymosás? Én azt mondtam, hogy miután egyoldalú előadás sorozatokat rendeztek a húsfogyasztás ellen, ez agymosás, és ti ezt teszitek.

2017. jan. 13. 22:18
 64/69 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ha be tudod bizonyítani bármilyen adventista dogmatikai dokumentummal,hogy az adventista hitelvek szerint bűn a húsevés,igazad van,

egyébként rágalmazol,és kötekedsz,de ez nem baj.

Aki kötekszik,az meg akarja önmagát győzni valamiről,amiben elbizonytalanodott.

2017. jan. 14. 01:13
 65/69 A kérdező kommentje:

1 azt valljátok, hogy nem hitelvi kérdés.

2 akkor egészségügyi kérdés

3 azt mondjátok hogy a húsfogyasztás egészségtelen

4 azt írta Péter hogy aki károsítja az egészségét bűnt követ el

5 a húsfogyasztás ha egészségtelen akkor értelemszerűen károsítja az egészséget

6 nem rágalmazok azzal ha kimondok általatok elhallgatott és ezáltal hazudott összefüggést

2017. jan. 14. 08:21
 66/69 A kérdező kommentje:
64-es, tudom, hogy nem bizonytalanodtam el, és nem rágalmazok. Tudom, hogy a gasztronómiai tanítása az adventistáknak hazugság, és egyoldalú előadássorozatok agymosása csak csupán, ezt immáron jó néhány oldalon keresztül bizonyítottam. Az állításaitok a magatokéi, nem az enyémek. Az előző pontok a ti állításotok, illetve azok egyetlen konklúziója, mely más konklúziót nem enged meg.
2017. jan. 14. 13:52
 67/69 A kérdező kommentje:

Mégegyszer összefoglalva, amik nem az én állításaim, így nem lehet az én rágalmam sem:

- állítjátok: a húsfogyasztás mellőzése NEM hitelvi kérdés

- állítjátok: a húsfogyasztás mellőzésével egészségesebb életet lehet élni

- konklúzió: a húsfogyasztás mellőzésével ha egészségesebb életet lehet élni, ezt csak úgy megvalósítható, ha a húsfogyasztás egészségtelen

- Péter azt állítja, hogy aki károsítja az egészségét, az bűnt követ el

- Konklúzió, hogy mivel a húsfogyasztás nem tesz jót az egészséggel, azaz károsítja az egészséget, és az egészség károsítása bűn, akkor a húsfogyasztás bűn.

Melyiket érzed, hogy az én rágalmaim lennének?

2017. jan. 14. 14:37
 68/69 How Arrow ***** válasza:
53%
2017. jan. 14. 15:13
 69/69 A kérdező kommentje:
53%??? Ez olyan, mint az élet értelme? Az 42. :)
2017. jan. 14. 15:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!