Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Adventisták, ti azért tartózko...

Adventisták, ti azért tartózkodtok a húsevéstől, mert egészségtelen, és a testünk a szent szellem temploma?

Figyelt kérdés

1Kor 6,19

Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, a melyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok?

Kérlek titeket csak az adventisták válaszát várom, nem azért tettem fel a kérdést, hogy bárki is a hitüket kritizálja. Köszönöm.

2017. jan. 4. 23:18
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:

Mint ahogy eredeti kérdésedben szerepelt,testünk,a bennünk lévő Szentlélek temploma,s azt tisztán,Isten,és az emberiség hasznára kell alkalmasnak tartanunk.

A 20.-21.sz.orvostudománya igazolta,hogy milyen nagy mértékben árthatunk egészségünknek helytelen táplálkozással,s itt hadd említsem meg a cukorbetegek szigorú diétáját,vagy a szívbetegek zsírfogyasztását,netán a különböző allergiákat.

Ha életmódunk felelőtlen,azzal csökkentjük esélyünket,hogy Krisztus elhívásának eleget tegyünk.

Az egészségmegőrzés azonban csak eszköz,és nem fő cél.

2017. jan. 8. 02:37
 32/69 A kérdező kommentje:
Most akkor mégis hitelvi feladat vegetáriánusnak lenni?
2017. jan. 8. 09:00
 33/69 A kérdező kommentje:

"Ha életmódunk felelőtlen,azzal csökkentjük esélyünket,hogy Krisztus elhívásának eleget tegyünk."

Melyik bibliai idézet szól erről? Vagy ez azokon felül áll?

2017. jan. 8. 13:04
 34/69 anonim ***** válasza:

"Most,kizárólag egészségem megőrzése miatt döntöttem a hús kiszorításáról étrendemből."

Természetesen nincs ezzel baj, de ezt a magyarázatot én is alkalmaztam, mikor adventista voltam, pedig tudtam, hogy a vegánság vallásoskodás. Mint írtam, adventista voltam. Az egészséges étrend pedig nem zárja ki a húst. Egységügyi diplomám is van.

"A hús elhagyása az adventistáknál NEM hitelvi kérdés.Nincs ilyen szabály semmilyen általánosan elfogadott dokumentumukban."

Olvass több Ellen White-ot, és fogsz találni ilyen szabályokat. Pontosan tudom, hogy kettős a kommunikációtok. Egyik a kifelé, másik egymás közt. Nem bántani akarlak, ne haragudj, de mint mondtam, én is adventista voltam, ráadásul tanítottam is a szombatiskolában. Amúgy a húst károsnak találjátok, és a 22. hitelvetek szerint a legegészségesebb étrendet kell követnetek, tehát ez hitelvi kérdés.

Nézd csak:

22. hitelv: Keresztényi magatartás:

"...Ez azt is jelenti, mivel testünk a Szentlélek temploma, értelmesen kell gondot viselni róla. A megfelelő gyakorlással és pihenéssel együtt a lehető legegészségesebb étrendet is el kell fogadnunk, és a Szentírásban meghatározott tisztátalan ételektől tartózkodnunk kell. Mivel az alkoholtartalmú italok, a dohányzás, a gyógyszerek és a kábítószerek felelőtlen használata szervezetünkre ártalmas, ugyancsak tartózkodjunk ezektől. ..."

Részletes magyarázatra klikkelve:

"...A Biblia nem ítéli el a tiszta állatok húsának fogyasztását, de az Isten által megszabott eredeti étrend nem tartalmaz húsételeket, mert nem állt Isten szándékában, hogy az állatokat megöljék. Az ésszerűen megválasztott vegetáriánus étrend a legegészségesebb. ..."

[link]

[link]

2017. jan. 8. 17:46
 35/69 anonim ***** válasza:

Amúgy meg pl. a 31-es válasszal teljesen egyetértek. De tudnod kell, hogy a húsevő keresztény pedig azért eszik húst, mert tudja, hogy a komplex étkezéshez ez is kell. Mi is jóhiszeműen járunk el, legalábbis törekszünk arra, amit Te is leírtál, hogy az étrenddel egészségesen tartsuk magunkat, amennyire csak lehet. Alkohol, cigi, stb. ezek káros, kerülendő dolgok. Tehát nincs ezzel baj, még úgy sem, ha ezek a hitelveitekben benne vannak.

Ti úgy hiszitek, hogy káros a hús, mi úgy hisszük, hogy nem. Pál megmondta: "Ki-ki a maga értelme felől legyen meggyőződve." Rm 14.5

2017. jan. 8. 17:57
 36/69 anonim ***** válasza:

Kedves 34. Hsz!

Idézek,az általad betett hitelvi részből:

"...a Szentírásban meghatározott tisztátalan ételektől tartózkodnunk kell."

Itt nyilvánvalóan nem koszos gyümölcsről,vagy sáros zöldségről van szó,hanem a bibliai rend által tisztátalannak jelölt húsokról,s logikai úton ebből következik,hogy nem tiltja a tiszta állatok húsa fogyasztását.

2017. jan. 9. 05:19
 37/69 anonim ***** válasza:

Egy másik fontos tudnivaló:

Bár,a hitelvek közt szerepel,hogy EG White Isten ihletett prófétája,egyetlen utalás sincs arra,hogy minden iratát,különösen az utókor által összeollózott,és nevén megjelent írások hitelvekként kötelezően követendők.(Egyébként maga az írónő óvott ettől a szélsőséges,fanatikus nézettől mindenkit.)

2017. jan. 9. 05:25
 38/69 anonim ***** válasza:

"logikai úton ebből következik,hogy nem tiltja a tiszta állatok húsa fogyasztását."

Örülök, hogy ezt írtad:) Ne nekem mond, hanem a vegán adventistáknak (pl. Péter) és White asszonynak:) Mert nálatok keveredik a tiszta és az egészségtelen. Mitől tiszta, ha egészségtelen? Hisz az ószövetségen alapuló teológiátok szerint pont azért tisztátlan valami, mert egészségtelen, Péter pedig azért nem eszik tiszta húst sem, mert egészségtelen. Nincs több kérdésem

Isten áldjon!

2017. jan. 10. 16:19
 39/69 anonim ***** válasza:

"Bár,a hitelvek közt szerepel,hogy EG White Isten ihletett prófétája,egyetlen utalás sincs arra,hogy minden iratát,különösen az utókor által összeollózott,és nevén megjelent írások hitelvekként kötelezően követendők.(Egyébként maga az írónő óvott ettől a szélsőséges,fanatikus nézettől mindenkit.)"

Túúúdom, túúúdom, ha elkerülte volna a figyelmed: szombatiskolai tanító voltam

2017. jan. 10. 16:20
 40/69 anonim ***** válasza:

Kedves 38.Hsz!

Tévedni emberi dolog!

Az adventisták nem azért nem eszik a tisztátalant,mert egészségtelen,hanem azért,mert Isten így határozta meg az ehető állatokat.

Az egy más kérdés,hogy rendszerint,a tisztátalan állatok húsát nem egészséges fogyasztani.

2017. jan. 11. 03:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!