Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Adventisták, ti azért tartózko...

Adventisták, ti azért tartózkodtok a húsevéstől, mert egészségtelen, és a testünk a szent szellem temploma?

Figyelt kérdés

1Kor 6,19

Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, a melyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok?

Kérlek titeket csak az adventisták válaszát várom, nem azért tettem fel a kérdést, hogy bárki is a hitüket kritizálja. Köszönöm.

2017. jan. 4. 23:18
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
68%

Egyáltalán nem kedves Kérdező!

Én leírtam, hogy szakmai vitába nem megyek bele, így a génkezelt és vegyszerezett növényekről kérdezd meg a szakembereket, akiket ajánlottam.

Az egészséged megóvása nem vallási és hitbeli megfontolás, hanem a józan ész. Az hogy bűn-e a kábítószerezés, vagy a dohányzás, vagy bármi olyan tevékenység amivel az egészségedet károsítod, szerintem megint nem vallási és hitbeli kérdés, hanem józan ész kérdése. Ha szerinted nem bűn, akkor neked nem a vallási vagy hitbeli meggyőződéssel van problémád, hanem a józan eszeddel. Már bocs.

Üdv. Péter

2017. jan. 12. 11:42
 52/69 A kérdező kommentje:
Hogy lehet egészségtelenebb nem fogyasztani húst, mint fogyasztani, amikor nem egy vegán is meghal 60 évesen és nem egy hús zabáló is elél 70 évig? Ti magatok akarjátok adni a hosszabb és egészségesebb életet mindezt vallási köntösbe ágyazva, Isten fölé emelve saját magatokat. Ha nem látjátok át hitetlenségeteket és egoizmusotokat, akkor a személyemet megítélő szép szavakba öntött lehülyézésed is értelmet nyert számomra.
2017. jan. 12. 12:03
 53/69 A kérdező kommentje:

"Az hogy bűn-e a kábítószerezés, vagy a dohányzás, vagy bármi olyan tevékenység amivel az egészségedet károsítod, szerintem megint nem vallási és hitbeli kérdés, hanem józan ész kérdése. Ha szerinted nem bűn, akkor neked nem a vallási vagy hitbeli meggyőződéssel van problémád, hanem a józan eszeddel. Már bocs. "

Tehát ezzel bűnösnek ítélted az összes húsfogyasztó embert. Lehet, hogy a józan eszem nincs meg, de ti ítélkeztek. Én inkább a balgaságot választom.

2017. jan. 12. 12:06
 54/69 A kérdező kommentje:
A bűn ismerete a törvény által van. Ezt az idézetet feltételezem hogy ismeritek. Ti bűnnek nyilvánítotok olyan cselekedetet, mely nincs a törvényben. Megint azt mondom hogy Isten fölé helyezitek magatokat ezzel.
2017. jan. 12. 12:09
 55/69 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Eljutottunk egy olyan pontra, ahol szerintem teljesen feleslegessé válik a kommunikáció, mert te olyan vádakkal illetsz bennünket, amiket te találtál ki.

Légy oly kedves mutasd meg bármelyik hozzászólásomból, hogy én bűnösnek ítélem az összes húsfogyasztó embert. Ez egy általad megalkotott koholt vád. Én dohányzásról, kábítószerezésről, és egészségkárosító tevékenységről írtam. Ezek pedig a "ne ölj" parancsolattal ellentétesek.

Ahogyan említettem az adventisták között is sokan fogyasztanak húst. Ezért is értelmetlen a vádaskodásod!

Üdv. Péter

2017. jan. 12. 12:20
 56/69 A kérdező kommentje:
Nagyon egyszerű! Te/Ti azt valljátok, hogy azért nem esztek húst, mert nem egészséges. Azt írtad, hogy az egészségkárosítás bűn. Mivel a húsfogyasztás egészségkárosító, ezért is nem eszel magad sem húst, és az egészségkárosítás bűn, ezért a húsevők bűnt követnek el. Sajnos mézes mázas mondatokba próbáltok elbújni, olyannyira, hogy saját magatok sem halljátok meg, hogy mit beszéltek. Pedig csak azt állítjátok, hogy a A=B-vel, és azt, hogy B=C-vel, de az már fel sem tűnik nektek, hogy ezzel azt is állítjátok, hogy A=C-vel. Csak ez így már kimondva felháborítónak tartjátok, és az lesz a bűnös a szemetekbe, aki kimondja ezt.
2017. jan. 12. 13:35
 57/69 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Én sehol nem állítottam, hogy a húsfogyasztás egészségkárosító, ezt te következtetted ki a szavaimból, hogy legyen mibe belekötnöd! Én csak a dohányzást és a kábítószer fogyasztást írtam! Az, hogy te ennek kapcsán csak a végletekig leegyszerűsített matematikai képletekben vagy képes gondolkodni téged minősít!

Ahogyan írtam az adventisták közül is sokan fogyasztanak húst, mégsem indítunk ellenük fegyelmi eljárást, mégsem minősítjük bűnös embereknek őket ezért. Ezt valamiért te akarod belénk sulykolni, ami azért is különös, mert éppen te írtad a kérdésed kommentjében hogy "nem azért tettem fel a kérdést, hogy bárki is a hitüket kritizálja" - és pontosan te teszed ugyanezt, ráadásul teljesen alaptalanul. Nem érzed visszásnak amit csinálsz?

Üdv. Péter

2017. jan. 12. 15:33
 58/69 A kérdező kommentje:

„Én sehol nem állítottam, hogy a húsfogyasztás egészségkárosító, ezt te következtetted ki a szavaimból, hogy legyen mibe belekötnöd!”

Péter, nekem azt mondasz, amit akarsz, de legalább ne magadnak… Miért is nem eszel húst??? Legalább magadnak ne hazudj! Mért nem mersz kimondani dolgokat, helyette inkább azt szapulod, és kéred számon attól, aki kimondja. Most akkor hitbeli, vagy nem hitbeli kérdés a vegetáriánusság nálatok? Jó lenne, ha már az összevissza beszélésetekből eldöntenétek. Egyszer tagadjátok, aztán meg belekeveritek, aztán megint tagadjátok, aztán meg azt mondod, hogy ne kritizáljam a hiteteket, mert én is erre kértem a válaszolókat a kérdésemben. Akkor most hitbeli, vallási, vagy sem? Ez nagyon messze van az igentől vagy a nemtől.

„Ahogyan írtam az adventisták közül is sokan fogyasztanak húst, mégsem indítunk ellenük fegyelmi eljárást”

Azt valóban nem, és ki sem tagadjátok őket, csak évekig tartó agymosást hajtotok végre rajtuk egyoldalú előadássorozataitokkal. Nagyjából ismerem a módszereket erre. :)

2017. jan. 13. 18:10
 59/69 anonim ***** válasza:
A VEGETARIÁNUSSÁG NEM HITELVI KÉRDÉS,AZ ADVENTISTÁKNÁL.
2017. jan. 13. 18:59
 60/69 A kérdező kommentje:
Akkor egészségügyi kérdés, igaz? Tehát a húsevés egészségtelen, és azt állítjátok, hogy aki az egészségének árt, az bűnt követ el, tehát a húsevés szerintetek bűn. Nagybetűs, kiabálós adventista, véleményed erről? Akár nagybetűkkel is.
2017. jan. 13. 19:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!