Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol szerepel a Bibliában,...

Hol szerepel a Bibliában, hogy Isten szemében a házasság esküvőt jelent?

Figyelt kérdés
2016. dec. 20. 11:30
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
Írtam bárhol, hogy próféta vagyok? De mindig ez az indok, ha valaki ezt a kérdést teszi fel.
2016. dec. 20. 12:52
 12/58 anonim ***** válasza:
nem 11! őt ontológiai, gnoszeológiai és etimológiai szempontok érdeklik, de mélyebben, mint amire mi képesek vagyunk, ezért is szúrt le engem (is), mint pengős malacot a vásárban, megköszönés helyett (4)
2016. dec. 20. 12:57
 13/58 A kérdező kommentje:

#9,#10,#12

Ahogy írtam már, az egyes nem válaszolta meg a kérdésemet, mert az a bibliai hivatkozás nem tartalmaz semmit sem házasságról sem esküvőről.

Zsid 13,4 a házasságról beszél, tehát két ember házassági együttéléséről, nem arról, hogy a házasság szentesítése az esküvő lenne.

„ez a szakrális rítussal, az esküvővel veszi kezdetét a Föld minden táján minden korban”

Jelen esetben teljesen mindegy, hogy az emberek ezt hogyan szentesítik, engem az érdekelne, hogy Isten előtt mivel veszi kezdetét a házasság.

Nem szúrtalak le, csupán nem válaszoltál a kérdésemre. Mit köszönjek meg ebből? Nem értelek.

2016. dec. 20. 13:06
 14/58 A kérdező kommentje:

Nem írtad, hogy próféta lennél, de a feltételezésed nem helytálló. Engem az igazság érdekel, mivel a Bibliát olvasva nem tűnt nekem fel, hogy az esküvő lenne a házasság kezdete Isten szemében. Viszont az emberek az esküvőt tartják annak, és ezért ennek elmaradása esetén ítélkeznek emberek felett, paráznának, tisztátalannak állítva be kapcsolatukat. Ezért nem tartom teljesen mindegy dolognak, hogy mi ezzel kapcsolatban az igazság.

2016. dec. 20. 13:09
 15/58 anonim ***** válasza:

"Jelen esetben teljesen mindegy, hogy az emberek ezt hogyan szentesítik, engem az érdekelne, hogy Isten előtt mivel veszi kezdetét a házasság. "

Ja, hát így. Akkor kérdezd meg a Jóistent - mi itt csak emberként tudunk megnyilvánulni. A Teremtő Atyaúristen nem gyakorizik, de szent kegyelméből nekünk halandóknak van hitünk Róla, elképzelésünk arról, hogy mit a JÓ.

(Én egyébként megszoktam köszönni, ha valaki válaszol a kérdésemre -még akkor is ha az nem hasznos, butaság - az idejét,a figyelmét köszönöm meg ilyenkor, hogy rám fordította, de hát ahány ház, annyi szokás.)

Viszlát! Boldog Új Évet!

- aanna -

2016. dec. 20. 13:13
 16/58 A kérdező kommentje:
Az Isten mindenhol ott van. De engem jelenleg egy bibliai utalás érdekelt volna, amit függetlenül, hogy mennyi időt szántál a válaszolásokra, nem válaszoltál meg. És a legkevésbé sem érdekel emberi hagyományok, nyilván ezekről tudok, én is ebben a világban élek. Én meg ha válaszolok, azt nem az elismerésért teszem, hogy köszönetnyilvánításukkal dicsőitsenek. Valószínű magamból indulok ki. Az, hogy Te időt szánsz erre, önnön akaratodból teszed, nyilván ráérsz. De hát különbözőek vagyunk, és hiába válaszoltál, és fordítottad az idődet megint nem rám, hanem arra, hogy puffogj, még mindig nem adtál választ a kérdésemre.
2016. dec. 20. 13:17
 17/58 anonim ***** válasza:

adtam, de nem értetted meg - na mégis, ami egyetemes tradíció - az honnan a viharból jön szerinted?

a koaguláló koacervátum-cseppecskékből, evolutíve?

A nyelvtanhoz: esküvő (szakrális rítus, áldással) egy határozott időpont

házasság: életre-szóló eggyé-válás.

A kettő összefügg. Igen ez nyelvtani probléma, ahol megmaradt a folyamatos, befejezett, stb igeidők, ott jobban érthető

Szívesen, máskor is.

2016. dec. 20. 13:24
 18/58 A kérdező kommentje:
És ebben hol van a kérdésben szereplő bibliai idézet? Még mindig nem kösz.
2016. dec. 20. 13:29
 19/58 anonim ***** válasza:

18 -sajnos olyat nem tudok, hogy

kezdet=esküvő; folytatás=házasság

- amiket írtam az számomra ezt jelenti, de nem fogadod el. De ma már úgyis csak a homoszexuálisoknak fontos a kezdet= az esküvő, ez egy ilyen antitradicionális világ.

Boldog Karácsonyt! Noha nincs sehol a Bibliában, de azért szabad kívánnom?

2016. dec. 20. 13:45
 20/58 A kérdező kommentje:
Mit bánom én, neked is, de amíg kikerülöd a kérdést, addig csak trollkodsz bármilyen Jókívánság mellett is. Tehát szerinted tradicionális esküvő nélkül egy pár parázna?
2016. dec. 20. 14:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!