Hol szerepel a Bibliában, hogy Isten szemében a házasság esküvőt jelent?
#9,#10,#12
Ahogy írtam már, az egyes nem válaszolta meg a kérdésemet, mert az a bibliai hivatkozás nem tartalmaz semmit sem házasságról sem esküvőről.
Zsid 13,4 a házasságról beszél, tehát két ember házassági együttéléséről, nem arról, hogy a házasság szentesítése az esküvő lenne.
„ez a szakrális rítussal, az esküvővel veszi kezdetét a Föld minden táján minden korban”
Jelen esetben teljesen mindegy, hogy az emberek ezt hogyan szentesítik, engem az érdekelne, hogy Isten előtt mivel veszi kezdetét a házasság.
Nem szúrtalak le, csupán nem válaszoltál a kérdésemre. Mit köszönjek meg ebből? Nem értelek.
Nem írtad, hogy próféta lennél, de a feltételezésed nem helytálló. Engem az igazság érdekel, mivel a Bibliát olvasva nem tűnt nekem fel, hogy az esküvő lenne a házasság kezdete Isten szemében. Viszont az emberek az esküvőt tartják annak, és ezért ennek elmaradása esetén ítélkeznek emberek felett, paráznának, tisztátalannak állítva be kapcsolatukat. Ezért nem tartom teljesen mindegy dolognak, hogy mi ezzel kapcsolatban az igazság.
"Jelen esetben teljesen mindegy, hogy az emberek ezt hogyan szentesítik, engem az érdekelne, hogy Isten előtt mivel veszi kezdetét a házasság. "
Ja, hát így. Akkor kérdezd meg a Jóistent - mi itt csak emberként tudunk megnyilvánulni. A Teremtő Atyaúristen nem gyakorizik, de szent kegyelméből nekünk halandóknak van hitünk Róla, elképzelésünk arról, hogy mit a JÓ.
(Én egyébként megszoktam köszönni, ha valaki válaszol a kérdésemre -még akkor is ha az nem hasznos, butaság - az idejét,a figyelmét köszönöm meg ilyenkor, hogy rám fordította, de hát ahány ház, annyi szokás.)
Viszlát! Boldog Új Évet!
- aanna -
adtam, de nem értetted meg - na mégis, ami egyetemes tradíció - az honnan a viharból jön szerinted?
a koaguláló koacervátum-cseppecskékből, evolutíve?
A nyelvtanhoz: esküvő (szakrális rítus, áldással) egy határozott időpont
házasság: életre-szóló eggyé-válás.
A kettő összefügg. Igen ez nyelvtani probléma, ahol megmaradt a folyamatos, befejezett, stb igeidők, ott jobban érthető
Szívesen, máskor is.
18 -sajnos olyat nem tudok, hogy
kezdet=esküvő; folytatás=házasság
- amiket írtam az számomra ezt jelenti, de nem fogadod el. De ma már úgyis csak a homoszexuálisoknak fontos a kezdet= az esküvő, ez egy ilyen antitradicionális világ.
Boldog Karácsonyt! Noha nincs sehol a Bibliában, de azért szabad kívánnom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!